tygrysek82
Fanka BB :)
dokładnie , gdy moich rodziców zabraknie wiem że nie zostanę sama mam jeszcze dwóch braci z którymi wiążą mnie więzy krwi , dla których nigdy nie będę obojętna, z którymi łączy mnie przeszłość, z którymi mam mnóstwo wspomnień od narodzin, wiem że mąż teraz jest tez dla mnie rodziną ale to jest coś innego niż rodzeństwo bo to z nimi na stare lata będę wspominać rodziców, dziecięce czasy , rodzinny dom........mimo że czasem miedzy mną a starszym bratem dochodzi do sprzeczek to kocham go nad życie i w kłopotach nie raz staliśmy za sobą murem i możemy liczyć na siebie o każdej porze.Agaciu dokladnie to mialam na mysli, piszac ze bycie jedynakiem to krzywda dla dziecka i dlatego wlasnie chcemy postarac sie kiedys o rodzenstwo dla Filipka i niewazna jest roznica wieku, wazne jest po prstu to, aby moje dziecko nie zostalo same gdy nas rodzicow kiedys zabraknie;-)
Teraz przypomniała mi się opowieść mojej koleżanki która ma 3 siostry , gdy była dzieckiem strasznie chciała być jedynaczka aby mieć dla siebie więcej , w domu u nich się nie przelewało i wszystko co mieli rodzice musieli rozdzielać na 4 dzieci, ale gdy dorosła zrozumiała jak ważne jest posiadanie rodzeństwa , teraz sobie nie wyobraża aby mogła być sama. Dziękuje rodzicom za siostry i łączy ich wspaniała więź .....ech rozpisałam się w każdym razie chcę aby Filipek miał kogoś , kogoś takiego jak on