reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
natalko tak my..i owszem super mały zasypia sam be cycka,ale w nocy budzi się na jedzenie....przed zajściem z psem spedził jedną noc w carsie to o godzinie 2:30 na twarzy poczułam mocnego plaska :-D mały sie wyspał rozbudził i usypianie było bardzo ciekawe..ja małego do łóżeczka i nie zdążyłam jeszcze wyjść a on w śmiech i dyla za mną,dopiero po 23razach książę usnął

Wszystkiego najlepszego dla Magdusi z okazji roczku-rośnij zdrowo maleńka :-)

I buziaki dla młodszego o miesiąc Krystianka.
i my zyczymy 100 latek
Marzycielko moje dziecko od zawsze było jak dziecko cyganów:-D:-D nikogo się nie boi i do wszystkich lgnie:zawstydzona/y::zawstydzona/y: z jednej strony się ciesze gdyż bez obaw moge go zawsze do jakiejś cioteczki podrzucić :-p:-p
u nas to samo
cyganskie dziecko
bylismy teraz na wekend w rzeszowie u znajomych
no mi prawie nie widzialam Karoliny, bo zawsze byla u kogos na rekach:-D:-D:-D:-D
Natalia jak Ty się zmieniłaś kobieto!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D :-D:-D:-D:-D
:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

natalko tak my..i owszem super mały zasypia sam be cycka,ale w nocy budzi się na jedzenie....przed zajściem z psem spedził jedną noc w carsie to o godzinie 2:30 na twarzy poczułam mocnego plaska :-D mały sie wyspał rozbudził i usypianie było bardzo ciekawe..ja małego do łóżeczka i nie zdążyłam jeszcze wyjść a on w śmiech i dyla za mną,dopiero po 23razach książę usnął
A jak w nocy sie budzi tez stosujesz ta metode 3 5 7 ?? I daje to cos?

nie jak w nocy się budzi to daje cycusia,podje to sam puszcza, wtedy odkładam go do łóżka wychodzę i zasypia zazwyczaj bez żadnego krzyku :) no chyba że się wyśpi i rozbudzi to robi się wtedy troszke ciekawiej

Czesc koffane:)
Najlepsze zyczenia urodzinowe dla naszej nadmorzanki Magduni,wszystkiego najcudowniejszego i wszystkich tak beztroskich urodzinek jak te teraz!!A Krystiankowi,duzo usmiechu,pociechy z Mamusi i cudownej narzeczonej:-D
My mamy za soba "czarny" weekend...Wczorajszy dzien przeszedl sam siebie:eek:Bylismy w restauracji ze znajomymi,wszyscy z dziecmi....i oczywiscie moja poleciala do holu wyjsciowego,do swiatelek....I za nia reszta dzieci no i my,w sumie 8 doroslych osob...I stalismy tak w tym holu wszyscy,patrzac na Denisa,bo moje dziecko rozrabia szczegolnie,a ona stala przy drzwiach,szklanych,wyjsciowych...Ale i tak daleko od samego zamykania,otwierania...Snieg padal,kolorowo na zewnatrz i sie dziecko cieszylo...No i nie wiedziec kiedy,ruszyla z kopyta i wpadla lapka miedzy te drzwi,akurat wchodzil jakis facet,ktory jeszcze z nerwa zamiast je otworzyc, to je jeszcze bardziej docisnal:-(...My, a jakze rzucilismy sie wszyscy na te drzwi ale juz du...pa:/No i paluch srodkowy zlamany,miedzy opuszkiem a tym pierwszym zgieciem...Babcia specjalnie pedzila do szpitala,bo jest ordynatorem chirurgii reki tu,ale przeciez nie beda gipsowac,bo takich malych dzieci nie gipsuja,no i siedzi paluch jeden z drugim w malej szynce...A Denis rozrabia....:tak:To niedziela,w sobote kupilam na promocji natusan,plyn do kapieli,ten co zawsze go uzywamy,tylko w swiatecznej butli,posepilam sie na kilka koron...promocja,taniej...buuuu:wściekła/y:Ciagle jestem wsciekla na siebie...My do kapieli wieczorem,umylam malej glowke,etc...a tu nagle,jakby jakas pokrzywka...Cala czerwona,jakies krosty,ale to moment,drapie sie,wrzeszczy...Oczy czerwone...To ja ja buch splukalam,chlodna woda dla ulgi,wyciagnelam i po kilku godzinach zeszlo wszystko...Ale co za weekend:/buuuuuuuuuuuuuuuuu...

reklama
Dzień dobry
Rozpisałam się, a tu bach i dziecko mi skasowało, nawet nie wiem co przycisnęła :-D.
Cześć Kochane

Kiedy Młoda prześpi całą noc????:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Masakra , spać mi się chce. No ale jakoś muszę dawać rade.
Czy u Waszych Brzdąców tez nastała faza na mamę i tatę??
Nasze dziecko nie chce Nas odstąpić nawet na krok tylko tuli się i całuje.

100 LAT 100 LAT dla Solenizantów:-)
U nas na szczęście po odstawieniu od piersi mała przesypia całą noc , ale nie martw się kiedyś i Ty się wyśpisz.

Ola nie wiem czy dobrze pamietam, ale czy to Wy stosowaliscie metode z ksiazki "zasnij wreszcie" Czyli jak Maks nie przesypia to nie jest ona skuteczna? Nastawiam sie na nauke spania malego zanim nauczy sie wychodzic z lozeczka, ale nie wiem czy jest sens go meczyc??
Ja jakoś nie jestem przekonana do tej metody, przynajmniej u nas to nie skutkowało, albo ja jestem za mało cierpliwa :-D. Teraz mała usypia mi na rękach w 5 minut, albo leżymy razem na łóku i też szybko zasypia, a potem ją przenoszę do łóżeczka. Wolę taki sposób bo szybko i bez płaczu.

Rany k.a.j.a ale weekend przeżyć. Oj biedna malutka. Oby paluszek szybko sie zróśł i mała będzie mogła znów rozrabiać. Pewnie jest zaciekawiona tymi szynami bo u nas nawet plaster budzi ciekawość.

Do góry