reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

nadrobiłam :tak::tak::tak:
Dziewczyny sory nie odzywalam sie ale was poczytywalam i az mi sie cos robi jak was czytam jak narzekacie :zawstydzona/y: bo dziecko nie spi w nocy bo zmęczone tym siedzeniem w domu, bo brakuje wam kontaktu z ludzmi :szok: sory ze wam to powiem ale chcialyscie dzieci to macie w dobrych i zlych dniach maluszka... a ze brakuje wam kontaku z ludzmi to wyjdzicie z domu przecierz nikt was nie wiezi :-D:-D wam to nikt nie dogodziiiiiiiii jedne pracuja i narzekaja ze chca w domu z dzieckiem posiedziec inne siedza w domu i tez narzekaja ze chca do ludzi :-D i badz tu madrym jak to moj Amo mowi " zrozumiec kobiete zrozumiesz caly swiat- ale to nigdy nie nastapi"
dziewczyny myslcie bardziej pozytywnie macie kochane dzieci i cieszcie sie ze wogole je macie moj Alex jednym swoim usmiechem mi wynagrodzi caly trod dnia...i nieraz nieprzespane nocki :cool2:napisalam to co mysle no to teraz mozecie mnie ochszanic :-D:-D:-D
bez przesady, chyba po to jestesmy tu na tym forum zeby wzajemnie sie wspierać... i nie uwazam żebym - żebyśmy narzekały... poprostu chce sobie czasami pogadac z kims na temat problemów ze spaniem mojej kruszynki czy na temat pracy i wogóle na różen tematy...

Oj Landyncia Landrycia nie jedna z nas pamięta jak Ty jeszcze jakiś czas temu narzekałaś .............;-);-).i jak to Pyciolkowa napisala ciesz sie ze jestes wyspaną i nieprzemęczona mamusią i nie porownuj siebie JUZ NIENARZEKAJACEJ NA NIC do takich niesypiających od kilku mieisiecy narzejacych(rekordzistka to Pycioklkowa 8,5 miesiaca lazi niewyspana:szok:)mamusiek:-D:-D
wkoncu w czyms pobiłam rekord:szok::szok::szok::szok:
ja nieprzespałam całej ani jednej nocki od ponad 9 miesiecy więc chyba pobiłam twój rekord:-p

Mamy pierwszą bialutka kreseczkę na dziąsełku

bo ja juz myslala ze moja Karolina nie bedzie miala zebow :-D:-D
gratulujemy:tak:
Mamy 3 ząbka, tzn. Mateuszek ma nie mama ( mama też ma nowego ząbka, ale trochę więcej niż trzy :-D). Równo miesiąc temy wyszedł mu drugi, co miesiąc wychodzi mu ząbek, podejrzewam , że ten 4 wyjdzie tez w odstepie miesiąca :-D
gratulujemy:tak:

Bianusi przebiły się dzisiaj kolejne ząbki -trzy na raz:-D:-D i w takiej dziwnej kolejności,ale będzie śmiesznie wyglądać moja Kluska:-):-D
gratulujemy :tak:\

Tygrys jak lodówka dotarła wkoncu?????
Pyciol jesteś moja idolka z tymi streszczeniami:tak::-D:-D

uciekam dac cycusia mojej Niuni

reklama
Dzieńdoberek poniedziałkowo:tak:

My już wyprawiłyśmy tatusia do Gdyni i zostałyśmy same:-(
Uf nadrobiłam zaległości ale z tego wszystkiego zapomniałam o funkcji "+" i nie wiem co mam której odpisac:zawstydzona/y:No i się usprawiedliwiam z nieobecności bo najpierw kilka dni był u mnie bratek a wczoraj Mamusia i całe dnie zleciały mi na plotkowaniu:tak:
Mamusia no i ile przytyłaś bo Marcin już się nie może doczekac;-):-D:-D:-D
Andrzej schowal wagę:-(, wiec nie moge znalesc:-D:-D:-D:-D
ale dziś znowu kasza górą i tak bedziemy zsie z nia lubic 4 tygodnie, wiec do ciebie przyjade az na wigilie:-D:-D:-D:-D

Hej dziewczyny
Potrzebuję pomocy muszę szybko napisać maila do mojego byłego pracodawcy odnośnie tego że w dalszym ciągu nie przelał mi wynagrodzenia za ostatni miesiąc ( czerwiec) i ekwiwalentu za urlop. Kilka razy już się z nimi kontaktowałam i dalej mnie zwodzą. Chciałam ich postraszyć sądem ale nie wiem jaka jest podstawa prawna czy któraś z was może mi pomóc? Jestem już na nich tak wkurzona że poszłabym do sądu ale zależy mi na czasie a wiadomo że przez sąd to troszkę potrwa.
Proszę pomóżcie.

narzekały... poprostu chce sobie czasami pogadac z kims na temat problemów ze spaniem mojej kruszynki czy na temat pracy i wogóle na różen tematy...
Hihi sawka ja nie przespałam całej nocy od poczatku 7 miesiąca ciąży ( brałam fenoterol co 3 godz) a po porodzie mały się budzi :-D - to dopiero rekord

A u nas się zrobiło sliczne słoneczko.

Bliźniaki zdróka życze.

Hej dziewczyny
Potrzebuję pomocy muszę szybko napisać maila do mojego byłego pracodawcy odnośnie tego że w dalszym ciągu nie przelał mi wynagrodzenia za ostatni miesiąc ( czerwiec) i ekwiwalentu za urlop. Kilka razy już się z nimi kontaktowałam i dalej mnie zwodzą. Chciałam ich postraszyć sądem ale nie wiem jaka jest podstawa prawna czy któraś z was może mi pomóc? Jestem już na nich tak wkurzona że poszłabym do sądu ale zależy mi na czasie a wiadomo że przez sąd to troszkę potrwa.
Proszę pomóżcie.

Darina nie strasz nikogo sądem , bo Cię oleją. Napisz zapytanie do PIP,u i oni sprawdzą pracodawcę . Jeżeli coś Ci zalega to będzie musiał zapłacić i oprócz tego mandacik:-). Ja tak zrobiłam z moim , to w jednym miesiącu wpłacili mi ponad 5tysi a mandacik wyniósł 1200zł:-D. I do dzisiaj niewiedzą kto im kontrol nasłał:-D

Kurcze tylko że oni mi przesłali część pieniędzy. A w zeszłym tygodniu dostałam od nich odcinek Rmua że odprowadzili za mnie wszystkie składki tak jak należy i otrzymałam odcinek od wypłaty z taką sumą jaką dostawałam zawszę.

reklama
Hej dziewczyny
Proszę pomóżcie.
W przypadku jeśli pracodawca spóźnia się z wypłatą wynagrodzenia pracownik może złożyć skargę do Państwowej Inspekcji Pracy. Jeśli wyniki kontroli potwierdzą nieprawidłowości w zakresie wypłaty wynagrodzeń, właściwe organy Państwowej Inspekcji Pracy mają prawo wydać decyzję nakazującą wypłatę wynagrodzeń. Decyzja taka podlega natychmiastowemu wykonaniu, co oznacza, iż wniesienie odwołania od takiej decyzji nie wstrzymuje jej wykonania.
Jeśli wyniki kontroli potwierdzą nieprawidłowości w zakresie wypłaty wynagrodzeń, właściwe organy Państwowej Inspekcji Pracy mają prawo wydać decyzję nakazującą wypłatę wynagrodzeń. Pracownik może również wytoczyć powództwo o zapłatę zaległych wynagrodzeń. W takim wypadku pracownik może dochodzić poza kwotą wynagrodzenia również odsetki za opóźnienie.
Ponadto jeśli w związku z niewypłaceniem wynagrodzenia pracownik poniósł szkodę może również dochodzić odszkodowania na zasadach określonych w art. 471 kodeksu cywilnego, bowiem w sprawach nieuregulowanych przepisami prawa pracy do stosunku pracy stosuje się odpowiednio te przepisy kodeksu cywilnego, które nie pozostają w sprzeczności z zasadami prawa pracy.
W przypadku odszkodowania należy jednak pamiętać, iż pracownik będzie musiał wykazać nie tylko niewykonanie, nienależyte wykonanie umowy o pracę, co w tym wypadku sprowadzać się będzie do wykazania, iż nie otrzymał w terminie wynagrodzenia, ale także szkodę oraz związek przyczynowy pomiędzy szkodą a niewykonaniem, nienależytym wykonaniem umowy. Nie wystarczą tu same twierdzenia, że szkoda powstała, ale konieczne jest udowodnienie faktu powstania szkody oraz jej wysokości.

Do góry