reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Dziewczyny mam pytanko, czy któraś z Was prała moze leżaczek, bo niby gdszieś czytałąm ze pokrycie mozna wyprać,a le nie wiem, czy mozna to odpiąć i wyprać w pralce (oparcie jest sztywne)??? czy po prostu przeprać tak z wierzchu?:sorry:

I mam jeszcze jedno pytanko, jak sądzicie czy Mała moze spać w takim czymś, czy lepiej kupić kolejne łóżeczko? Od poneidziałku wracam do pracy i Mała będzie u mojej mamy i musze cos kupić, podoba mi sie ten dmuchany kojec, ale nie wiem czy sie sprawdzi, jak np. połoze jakąś kołderke pod spód i na tym bedzie spała?
http://www.allegro.pl/item604340237_kojec_dmuchany_dla_dzieci_plac_zabaw_intex_48472.html

Ostatnia edycja:
blizniaki - ja pralam leżaczek, odpinałam całe obicie i to usztywnienie wyjęłam, prałam sam materiał. Co do łóżeczka to chyba najbezpieczniej kupić łóżeczko turystyczne, albo kojec, to będzie i do zabawy i do spania.

Dziewczyny mam pytanko, czy któraś z Was prała moze leżaczek, bo niby gdszieś czytałąm ze pokrycie mozna wyprać,a le nie wiem, czy mozna to odpiąć i wyprać w pralce (oparcie jest sztywne)??? czy po prostu przeprać tak z wierzchu?:sorry:

I mam jeszcze jedno pytanko, jak sądzicie czy Mała moze spać w takim czymś, czy lepiej kupić kolejne łóżeczko? Od poneidziałku wracam do pracy i Mała będzie u mojej mamy i musze cos kupić, podoba mi sie ten dmuchany kojec, ale nie wiem czy sie sprawdzi, jak np. połoze jakąś kołderke pod spód i na tym bedzie spała?
KOJEC DMUCHANY DLA DZIECI, PLAC ZABAW INTEX 48472 (604340237) - Aukcje internetowe Allegro
Witam!!!
Qrcze mam taki sam leżaczek - i też nie wiem jak prać. Wiem, że się usztywnienie wyjmuje.
Lpiej coś kup, dzidzia nie może być za długo w takim czymś... Moja się wierci i zsówa - a to niezdrowe dla kręgosłupka...

hej !
a ja dzis dostałam resztke macierzyńskiego i juz jestem na wychowawczym !

Bliźniaki ja ściągam i prałam juz kilka razy w pralce bo przy Liwii i teraz !
a do spania to chyba najlepiej jak skołujesz łóżeczko może ktoś ma niepotrzebne ja tak własnie od koleżanki wziełam do mojego taty do domu jak tam jeździliśmy jak Liwia byłam mała zeby miałą w czym spać ! a jak masz fundusze to fajna sprawa to turystyczne łózeczko bo i za kojec moze robić a ten dmuchany jakos mnie nie przekonuje !
Agatkas powodzenia !
Sawka fajnie ze jesteście razem no i że zameldowałaś sie nam !

Ja sie wsciekam na moj wozek bo mam x landera i ta gablota tyle miejsca zajmuje ze szkoda gadac i ośka tylna ciagle na cos wjezdza (albo czyjes stopy np:sorry:)wiec postanowiłam ze poszukam jakiejs malej spacerówki w której mogłabym moja dorosła córcie wozic przynajmniej wtedy jak gdzies samochodem jedziemy bo z x landerem to cały bagaznik zajety i wyprawa jak na biegun( swoja droga Kaja pozdrawiam;-)) zrobiłam zwiad na necie i znalazłam pare fajnych wózków napisane" rozkłada sie na płasko" i "dla noworodków" ale jak to w sklepie zobaczyłam to rece mi opadły bo ja Patki bym do tego nie połozyła wcale nie płaskie i nierówne jakies a co dopiero noworodka:eek: no i na razie sie poddałam trzeba dalej walczyc z tym olbrzymem przynajmniej wygodny dla dzidka

Polecam Inglesinę Zippy, to jest naprawdę rewelacyjny wózeczek, składa się jedną ręką, jest bardzo skrętny, leciutki, rozkłada się na płasko i my już z Hanią w nim podróżujemy. No i mieści się nawet w malutkim bagażniku mojego Clio ;-)

bliźniaki - ja też uważam, że łóżeczko turystyczne najlepsze w tym wypadku, tym bardziej, że możesz je potem wykorzystywać jako kojec i na wakacje może się kiedyś przydać...

Agacia - mam nadzieję, ze u Was już lepiej!

Ostatnia edycja:
Udało się! Mam nianie:) Od 1 czerwca będzie sie zajmowała Zuzką. Płakac mi sie chce że muszę ją zostawić:( Ale zawsze będę troszkę spokojniejsza oddając ją w moim zdaniem dobre ręce.

Udało się! Mam nianie:) Od 1 czerwca będzie sie zajmowała Zuzką. Płakac mi sie chce że muszę ją zostawić:( Ale zawsze będę troszkę spokojniejsza oddając ją w moim zdaniem dobre ręce.

Agatkas z doswiadczenia wiem ze pierwszy tydzien jest najgorszy, ale i tak do tej pory jak odbieram mala od niani to patrze jak corcia na nia reaguje... czy sie usmiecha... moze to idiotyczne myslenie ze jak by sie corci krzywda dziala to by sie nie usmiechala tylko poplakiwala:eek:, sama nie wiem:sorry:, chyba wiesz o co mi chodzi:zawstydzona/y:

Hejka z rana ( jednak 6 to dla Patusi najwyzsza pora na wstawanie dalej:sorry:)

Pytia przesliczna ta Iglesina ale moje fundusze nie podołaja takiemu wydatkowi a o uzywce chyba mozna zapomniec bo patrzyłam i na allegro nie ma ani jednej Iglesiny :szok:, szkoda ze nie zdecydowałam sie od razu na zakup wózka typu parasolka z dopinana gondolka (na nie przewazyły małe kółka i wizja brniecia w sniegu , ale zima szybko mineła a kloca trzeba dwigac :baffled:)

Bliżniaki ten dnuchany kojec to ciekawy patent ale szczerze to tez nie bardzo nie przekonuje bo miejsca zajmie tyle samo co take łozeczko materiałowe turystyczne a nie wydaje sie to bardzo trwałe jak Madzia poskacze zacznie podgryzac te plastiki to po kojcu ( a Patka wczoraj juz próbowała sobie szczebelek z łozeczka do buzki wsadzic tzn, buzka pod samymi szczeblami raczki zacisniente na nich a ona buzka otwarta i probuje szczebla skosztowac-zabrałam ja na strone z ochraniaczem bo predzej by sobie nos pocharowała niz by jej sie ta sztuka udala ale komedia niezła )

reklama
witam weekendowo;-);-);-)
dziś już dzidzia wstała po staremu, czyli 7.00;-);-);-)wiec zjadła cycucha i teraz się zajada piąstkami:laugh2::rofl2:
Pogoda super wiec miłego dzionka wszystkim:-);-):tak::-D

Do góry