reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Hej mamuski
U nas śliczna pogoda, Mała śpi w łóżeczku, aja wszystko naraz, zupka sie gotuje, prasowanie czeka, a ja zamiast robić to sprawdzam co u WAs:zawstydzona/y:. Byłąm dzisiaj z Mała na kontroli i osłuchowo jest ok, ale młoda dalej kaszelkuje:crazy:.

Agatkas, trzymam kciuki, zeby sie udało z opiekunką.
Mopku, duzy buziak dla Patrysi.
Misówka, gratuluję nowego autka.

reklama
Tygrysku nie strasz nie strasz......:-D:-D:-D
Wczoraj minął rok jak dowiedziałam się że jestem w ciąży:laugh2::laugh2::laugh2:
:-D:-D:-D:-D:-D

ja tez ostatnio ciągle bym coś słodkiego jadła, ale nie pozwalam sobie:-( a dziś pierwszy raz od porodu pozwoliłam sobie na kawałeczek ciasta, ale było pyszne, mniam:-)

mam to samo:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: staram się nie kupować słodyczy by nie kusić losu ale w wekedy niestety odpuszczam i z mężem zawsze jakieś ciacho do kawy jemy:-D:-D

Patiiiiii sto latek dla Ciebie od cioteczki i Filipka!!!!!!!!!!!:-):-):-):-):-):-) Buziakiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!:-):-):-)

mamuski kto z was zna się na przepisach???

sawka pomocy!!!!!!!!!!

pytam o urlop wychowawczy???

przysługuje nam 3 lata na każde dziecko????i mozemy wykorzystac go w czterech częściach???do 3 roku zycia maluszka????

Mopek - dzięki za odpowiedź, odstawiłam tą oliwkę i wróciłąm do ciekłej parafiny, zobaczymy.

Agatkas - trzymam kciuki, napisz jak rozmowa!

blizniaki - duzo zdrówka dla maleńkiej, ja też dziś wszystko na raz robiłąm, dopiero usiadłam do śniadania i kawki, zupka dla Misi się gotuje, a jeszcze obiad mi został, tylko problem jest taki, że już mi się nie chce, hehehe.

mamuski kto z was zna się na przepisach???

sawka pomocy!!!!!!!!!!

pytam o urlop wychowawczy???

przysługuje nam 3 lata na każde dziecko????i mozemy wykorzystac go w czterech częściach???do 3 roku zycia maluszka????
Łączny okres, przez jaki pracownik może korzystać z urlopu wychowawczego, to trzy lata. Kodeks pracy ogranicza jednak możliwość sprawowania opieki nad dzieckiem przez ten okres do pracowników, których dzieci nie przekroczyły czwartego roku życia.

Od decyzji pracownika zależy to, czy chce on wykorzystać urlop wychowawczy w pełnym wymiarze, czy tylko w części. Pracodawca nie ma także prawa ingerować w to, w jakim okresie pracownik wykorzysta przysługujący mu urlop.
Pracownica korzystająca z urlopu macierzyńskiego może zatem wnioskować o udzielenie urlopu od dnia następującego po zakończeniu urlopu macierzyńskiego do chwili ukończenia przez dziecko czterech lat. Przysługujący pracownikom trzyletni urlop wychowawczy mogą oni także podzielić na części. Jedynym ograniczeniem możliwości dzielenia urlopu wychowawczego jest to, aby był wykorzystany w nie więcej niż czterech częściach (art. 186 par. 5 k.p.). Części te nie muszą być równe. Długość przerw pomiędzy poszczególnymi częściami urlopu wychowawczego, jak również wielkość poszczególnych części tego urlopu zależą wyłącznie od woli pracownika.

Ja mam macierzyński do 08.05.09:-), a potem cały wypoczynkowy zaległy i bierzący 78dni :-D, do 28.08.09 jestem na wypoczynkowym:-D. Trzymajcie mamuśki kciuki żebym zaszła w kolejną ciążę:-D:-D. Teraz chcemy zrobić córeczkę Kasię:-).
1504 136.jpg1504 137.jpg
Nie ma jak u taty:-D:-D

Łączny okres, przez jaki pracownik może korzystać z urlopu wychowawczego, to trzy lata. Kodeks pracy ogranicza jednak możliwość sprawowania opieki nad dzieckiem przez ten okres do pracowników, których dzieci nie przekroczyły czwartego roku życia.

Od decyzji pracownika zależy to, czy chce on wykorzystać urlop wychowawczy w pełnym wymiarze, czy tylko w części. Pracodawca nie ma także prawa ingerować w to, w jakim okresie pracownik wykorzysta przysługujący mu urlop.
Pracownica korzystająca z urlopu macierzyńskiego może zatem wnioskować o udzielenie urlopu od dnia następującego po zakończeniu urlopu macierzyńskiego do chwili ukończenia przez dziecko czterech lat. Przysługujący pracownikom trzyletni urlop wychowawczy mogą oni także podzielić na części. Jedynym ograniczeniem możliwości dzielenia urlopu wychowawczego jest to, aby był wykorzystany w nie więcej niż czterech częściach (art. 186 par. 5 k.p.). Części te nie muszą być równe. Długość przerw pomiędzy poszczególnymi częściami urlopu wychowawczego, jak również wielkość poszczególnych części tego urlopu zależą wyłącznie od woli pracownika.

Ja mam macierzyński do 08.05.09:-), a potem cały wypoczynkowy zaległy i bierzący 78dni :-D, do 28.08.09 jestem na wypoczynkowym:-D. Trzymajcie mamuśki kciuki żebym zaszła w kolejną ciążę:-D:-D. Teraz chcemy zrobić córeczkę Kasię:-).
Zobacz załącznik 128289Zobacz załącznik 128290
Nie ma jak u taty:-D:-D

3 lata na każde narodzone dziecko czy lącznie na wszystkie(nie to chyba byłoby bez sensu:no:)

A my po pierwszym spacerku wpadłysmy na jedzonko udało mi sie dzisiaj usiasc na lawce i godzine prawie czytałam ksiazke a Patusia spała stojac w miejscu to pewnie kolejny objaw jej dojrzałosci w koncu juz 4 miechy to nie przelewki:-D
:-D:-D
Patrysia bardzo dziękuje za zyczonka wszystkim przesyła przepiękny bezzebny uśmiech nr.3 (no ta czciona ti Ci się tygrysku udała :-D)

Agatkas ja mysle ze tym razem opiekunka trafiona bo skoro wychowała dobrze swoje dzieci a znasz je i wiesz jakie są to juz duzy plus, wiec bedzie dobrze czekamy na relacje:tak:

Ja sie wsciekam na moj wozek bo mam x landera i ta gablota tyle miejsca zajmuje ze szkoda gadac i ośka tylna ciagle na cos wjezdza (albo czyjes stopy np:sorry:)wiec postanowiłam ze poszukam jakiejs malej spacerówki w której mogłabym moja dorosła córcie wozic przynajmniej wtedy jak gdzies samochodem jedziemy bo z x landerem to cały bagaznik zajety i wyprawa jak na biegun( swoja droga Kaja pozdrawiam;-)) zrobiłam zwiad na necie i znalazłam pare fajnych wózków napisane" rozkłada sie na płasko" i "dla noworodków" ale jak to w sklepie zobaczyłam to rece mi opadły bo ja Patki bym do tego nie połozyła wcale nie płaskie i nierówne jakies a co dopiero noworodka:eek: no i na razie sie poddałam trzeba dalej walczyc z tym olbrzymem przynajmniej wygodny dla dzidka

Agacia czas czyni cuda zobaczysz wszystko sie poukłada

A my po pierwszym spacerku wpadłysmy na jedzonko udało mi sie dzisiaj usiasc na lawce i godzine prawie czytałam ksiazke a Patusia spała stojac w miejscu to pewnie kolejny objaw jej dojrzałosci w koncu juz 4 miechy to nie przelewki:-D
:-D:-D
Patrysia bardzo dziękuje za zyczonka wszystkim przesyła przepiękny bezzebny uśmiech nr.3 (no ta czciona ti Ci się tygrysku udała :-D)

Agatkas ja mysle ze tym razem opiekunka trafiona bo skoro wychowała dobrze swoje dzieci a znasz je i wiesz jakie są to juz duzy plus, wiec bedzie dobrze czekamy na relacje:tak:

Ja sie wsciekam na moj wozek bo mam x landera i ta gablota tyle miejsca zajmuje ze szkoda gadac i ośka tylna ciagle na cos wjezdza (albo czyjes stopy np:sorry:)wiec postanowiłam ze poszukam jakiejs malej spacerówki w której mogłabym moja dorosła córcie wozic przynajmniej wtedy jak gdzies samochodem jedziemy bo z x landerem to cały bagaznik zajety i wyprawa jak na biegun( swoja droga Kaja pozdrawiam;-)) zrobiłam zwiad na necie i znalazłam pare fajnych wózków napisane" rozkłada sie na płasko" i "dla noworodków" ale jak to w sklepie zobaczyłam to rece mi opadły bo ja Patki bym do tego nie połozyła wcale nie płaskie i nierówne jakies a co dopiero noworodka:eek: no i na razie sie poddałam trzeba dalej walczyc z tym olbrzymem przynajmniej wygodny dla dzidka

Agacia czas czyni cuda zobaczysz wszystko sie poukłada

Ja też myslalam zeby kupic jeszcze jedna mniejsza spacerowke na jakies wyprawy by byla ale narazie pieniazkow mi szkoda pomysle potem gdyz faktycznie moze ten wozek jest wielki ( nawet do sklepu nie moge nim wjechac przez te tylnie kola)ale chyba Filipkowi w nim wygodnie:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

ps. cieszymy sie ze czcionka sie podobala:-p:-p

reklama
witam po dluzszej przerwie:-)
melduje ze jestem juz u meza w Dani:tak::tak::tak:
nie dam rady nadrobic zleglosci ale postaram sie juz byc na biezaco:tak:
pozdrawiam

Do góry