reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

dzięki dziewczynki za miłe słówka:-):-)miło Was znowu poczytać:tak::-D

Blizniaki ja zaczęlam sciągać ręcznie do kubeczka jak musiałam gdzieś wyjść i zostawić Biankę z mamą tylko,że teraz produkcją ruszyła na maxa i przynajmniej raz dziennie muszę ściągać dodatkowo albo i dwa razy,bo cyce jak donice i bolą:baffled:

Ollcia jak zostawiasz pokarm na dłużej w lodówce to lepiej zamroż;-)

reklama
Sto lat dla wszystkich dwumiesiecznych maluszkow:))) My tez dzis 2 mce - szybciutko zlecialo. A co tych laktatorow, to mnie na duchu podnosicie, bo moze faktycznie produkcja mi sie rozhusta:)))

Kankiya - a czemu nie można szczepić jak się nie zagoiła tamta szczepionka?
nie wiem dlaczego,ale ponoć nie można:baffled: Bianka zaczęła mi płakać u lekarza i zapomniałam zapytać :zawstydzona/y:

Dziewczynki czy Wasze dzieciaczki też mają jakieś chrostki na buzi? mOja juz ma od dwóch tygodni mimo iż odstawiłam nabiał,bo myśłałam,że to skaza białkowa a doktor każe obserwować:baffled: a mnie to niepokoi najlepsze jest to,że jak wyjdziemy na spacerek-znikają i pojawiają sie w ciepłym pomieszczeniu:baffled: na necie pisze,że to trądzik niemowlęcy,ale dla pewności pytam Was........

Kankiya - Inka też ma krostki, które podobnie się zachowują, ja stawiam na potówki. Mi dzisiaj Inkę zaszczepili, mimo, że ma jeszcze strupki na szczepionce przeciwko gruźlicy.

Dziewczynki czy Wasze dzieciaczki też mają jakieś chrostki na buzi? mOja juz ma od dwóch tygodni mimo iż odstawiłam nabiał,bo myśłałam,że to skaza białkowa a doktor każe obserwować:baffled: a mnie to niepokoi najlepsze jest to,że jak wyjdziemy na spacerek-znikają i pojawiają sie w ciepłym pomieszczeniu:baffled: na necie pisze,że to trądzik niemowlęcy,ale dla pewności pytam Was........

Mój Tomcio ma śliczną skórkę, ale jak uciapie się mlekiem z cyca i nie umyję mu szybko buźki to wyskakują mu krosteczki, ale wystarczy, że wieczorkiem umyję go i natrę parafinką i rano znów gładziutki.:-):-)
Mały miał strupki po poprzednich szczepieniach kiedy szczepiłam go w tamtą środę. :-)
Picture 0040.jpg
Ja i Tomcio
030209 181.jpg

hej !!!!

a sie namachałam bo zachciało mi sie dywan czyścić !!!

Muszę to napisać...
Nie wiem czy pamiętacie ale pisałam Wam kiedyś, że 5 listopada zabrali mi mężusia do wojska. Długo walczyliśmy, odwołania, wniosek o przedterminowe zwolnienie ze służby. Tylko ja wiem, ile nerwów mnie to całe wojsko kosztowało. Ale w końcu się udało!! Dziś przyszła odpowiedź z MONu... w piątek mężuś zostaje przeniesiony do rezerwy :-D:-D:-D:-D:-D:-D Aż się popłakałam jak to usłyszałam. Wreszcie będę mieć przy sobie męża, a Bartek tatusia :tak:

super !!!!

Czy zaktywizujemy wątek kulinarny? Mi ciągle brakuje pomysłów na obiadki, też tak macie? Mam ograniczone pole działania, bo mam dzieciaki niejadki w chacie, czasem naprawdę nie wiem co im podawać :-(

Miłego popołudnia

oj u mnie tez takie paskudy z jedzeniem że masakra !!! czasem mam ochote garnkiem przez okno a im dać talony do baru mlecznego !!!

Bliźniaki a moze zmień pozycje do karmienia, albo masz moze za twarde sutki i pomasuj je przed karmieniem, moze pij wiecej herbartki na laktacje a moze nakładaj te kapturki na brodawke to bedzie czuc jak smoczek ! ! sama nie wiem co Ci doradzić !!!

kurcze szukam takiej podstawki w necie do wózka montuje sie i np starsze dziecko moze sobie stac podczas spaceru na tym ! w niemczech to widziałąm a u nas nigdzie nie moge znaleźć a przydałoby sie bo ja uwielbiam długie spacery a Liwcia tak daleko nie daje rady !!! jakby Wam sie rzuciło w oczy to dajcie znać !!!

reklama
Do góry