reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

no póki co widze ze wszystkie włąściwie gotowe do porodu, pelnia slicznie zaczęca, moze ktoś sie skusi???
ja mam jutro porzadne ostatnie usg, wczoraj miałam takie szybciochem na wizycie, ale mlody polozyl sie na plecach i mu gin nie mogl brzuszka zmierzcyc ;) a glowke ma juz tak nisko ze za 3 razem udało sie jakies rzeczywiste wymiary uzyskac.

reklama
anoli - nie mam żadnej karty, ale zawsze na recepcie zaznaczam, że mam bezpłatne leki bo jestem w ciąży i zawsze je poprostu dostaję. Tak samo mam z Misią - nigdy nie płacę za leki jak są na receptę, wystarczy, że zaznaczę na recepcie, że to małe dziecko i po sprawie.

Cyprysiowa - ahaaaa... to ja się nie znam w takim razie... ale może okłąd ze świeżych jajeczek pomoże, hehehe, tak jak radzi blizniaki?

pytia - no to powodzenia życzę z tym murem.... u nas odwrotnie mój mąż zawsze chętny, a ja mam stracha jak cholera, hehehe

Ola - ja tez uważam, ze te badania to nic złego - dobrz, ze lekarz je zalecił!! I super, że synuś pochwalił się klejnotami!

Agacia - super, że u ciebie też wszystko dobrze!

sawka - to faktycznie zaszalałaś ostro!

renia - superaśnie, że maleńka tak fajniutko rośnie!

Malamoni - to fajnie, że w ogóle dał się trochę pomierzyć mały indywidualista, hehehe.

Ja dzisiaj jestem wykonczona.
Od rana na badania krwi, oczywiscie mam ogromniastego siniaka i wygladam jak ćpunka :no:. Potem pojechałam na usg tak czekałam ponad godzinę. Nastepnie poszłam pozałatwiec pare spraw i oczywiscie nic nie załatwiłam, potem do tesciowej i czekałam az ten mój wróci z pracy , prace skonczył o 19 swzybciutko na zakupy i do domu, wiec dzisiaj nic nie lezałam, wszystko mnie boli i nogi mam jak banie :zawstydzona/y:.

Wiec uciekam spac a wam zycze miłej nocki.

nie śpie :dry:

wróciłam od lekarza po 20 i Liwii bajke przeczytałam i zaniemogłam na kanapie !! Generalnie dzidzia uparcie głową w góre, robili mi zapis i wyszły jakies skurcze i mam dalej brać fenoterol ! Położna powiedziała zeby tak z tydzień jeszcze poczekac bo szkoda dzidzi teraz ! Za tydzien znów na zapis i do lekarza mam nadzieje ze bedzie okazja bardziej pogadac bo dzis spieszył sie na cesarke i nie było czasu ! Paciorkowcem mam sie nie stresowac podstawa ze o nim wiemy i mam nie zwlekać tylko jak mi wody odejdą to migiem do szpitala bo muszą mieć czas podać ten antybiotyk !!!

a ja dzis chyba nie zasne miednice i krzyz ma mi rozwalić od tego leżenia na kozetce przy tym zapisie chyba zwariuje tak mnie boli :-(

poczytam oc tam u Was !!!

Cześć dziewczyny:-)
Ja już jestem w domku:tak: Niestety jeszcze z brzuszkiem....Pan doktor powiedział,że mogłabym już rodzić,ale po co...Przygotowanie jest więc mam wrócić na poród.Mam nadzieję,że już nie długo:tak: Dziękuję Wam wszystkim bardzo,że myślałyście o nas:tak:

oj na pewno juz niedługo !! a lepiej ze jeszcze Cie puścił niz miałabys sie kisić w szpiatlu !!!

Dziewczyny, dajecie dzieciaczkom 2 imiona?

ja daje !!! bo przy Liwii mi zalezało zeby miałą po mojej mamie a teraz damy imie które Liwica wymyślił bo upiera sie na Kasie albo Zosie a ze nie chcemy tak nazawć to zeby było to bedzie tak na drugie :happy:

Witajcie mamunie,
]melduje sie;-) Ciesze sie, że u Was na razie wszystko dobrze oby tak dalej choc niektóre z Was juz blisko finiszu - tylko pozazdroscic suwaczkow:-)

u mnie nie za dobrze.. moja SZYJKA MA JUZ tylko 1,5 CM:baffled::szok: i moge tylko wstawac do toalety i nic wiecej ,no i lezenie z poduszka pod tylkiem co prowadzi do zwracania pokarmow:-( na dodatek dobrano mi w szpitalu nieodpowiedni rozmiar krazka i nic mi nie pomaga a na wymiane za pozno - jestem wsciekla:wściekła/y: chcialabym wytrzymac choc 3 tyg.....
buzki...

oj !! oszczędzaj sie i uwazaj !!! dasz rade !!!

Ja już po wymazie na tego paciorkowca. Ile wy czekałyście na wyniki bo babka mi dziś powiedziała, ze az 10 dni się czeka. To długo strasznie jakoś :baffled:

u nas tez 10 dni !!!

Kana o odpoczywaniu nie ma mowy raczej kombinuje co tu zrobić żeby przyspieszyć:-p Rozwarcie jest,małe skurcze są,więc muszę jakoś pomóc,bo inaczej się nie doczekam:tak:

ponoc masowanie sutkow skuteczne ! no to tatus rączki niech zaciera i zabiera sie do roboty !!!

Witam wszystkie obecne i przyszłe mamusie :-) trochę późno do Was dołączam, no ale w sumie chyba lepiej późno niż wcale ;-)
Termin mam świąteczny, bo na 25 grudnia, ale ze względu na łożysko przodujące liczę się z tym, że może być wcześniej.
Pozdrawiam :-)

witaj !!!!

Bliźniaki i zaraz raźniej !!! ja to mam zreszta nierówno chyba bo mi połżna mówi dzis ze przeleżeć chociaz ten tydzień jak skurcze są a ja zaraz pomyślałąm matko a mam tyle do zrobienia i musze sie uwinąć do tygodnia z tym :baffled: o jk cos to biedny męzuś sam na polu bitwy zostanie !

Witam z rana dziewczynki :)
Jak minęła nocka z pełnią? Wszystkie nadal w dwupakach? To ja przestaję w to wierzyć w takim razie, haha.

U mnie spokojnie, tylko dwa razy na siusiu i żadnych skurczy. Nawet kręgosłup mi nie dokuczał, więc się wyspałam. A dzisiaj tryskam energią i chyba wyskoczę na jakieś zakupy.

renia - ale duża Twoja córeczka!!!

Dzień Dobry mamusie :)
ile nocnych marków sie jeszcze zleciało na noc na forum :p
ja miałam noc pełna wrażeń...po prostu padłam, wstałam, padłam...takie sny miałam
wo gule rzadko mi sie cos śni,a dzis bach 3 sny...w jednym podpalili mnie na stacji benzynowej...drugi to ze strzelałam do jakiegoś bandyty:-D(też na stacji,no i on do mnie) a trzeci to ze bylismy z M na slubie i sie pozarlismy.... ja nie wiem skąd u mnie takie sny :szok::-D
Miłego dnia ;-)

reklama
Dzień dobry wszystkim;-)
Ja miałam pierwszą noc od nie pamiętam kiedy,którą prawie calutką przespałam,no poza trzykrotnym wstawaniem na siusiu,ale to norma.
Wstałam o 7 wyspana jak nigdy :tak:zrobiłam śniadanko mojemu przed pracką i kawkę a teraz siedzę już w domku sama,piję herbatkę i wcinam drożdżówkę:-)
Podbrzusze mnie boli ostatnio tylko jak wstaje i chodzę ale zaczynam się do tego przyzwyczajać:-(
Cieszę się dziewczyny że u was po wizytach u lekarzy wszystko w miarę dobrze:tak:
Justyna widzę żę Twoja dzidzia nadal uparcie główką u góry! Jestem ciekawa czy moja się odwróci,za tydzień mam wizytę to się dowiem,tak wogóle to chyba tylko my mamy jeszcze takie uparte dzidzie główkami do góry;-)
Ola2in1 fajniste masz te sny ale nimi się nie przejmuj w ciąży wszystko może się zdażyć a z dziwnymi snami nie jesteś tu sama:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry