reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

No jestem , witam wszystkie :-)

Wiecie ze dzisiaj naskrobałyscie prawie 30 stron :szok:, czytałam, czytałam .... i konca nie widziałąm, ale już nadrobiłam.

No ja juz po wizycie. Mały rośnie zdrowy, wazy już 2600. A we wtorek bede miałą wymaz na paciorkowca.

reklama
Dobra lece robic kolacje mojemu m, lada chwila wroci z pracy, a wam zycze goracej nocy- tym ktore moga i maja sily na przytulanki:-):-):-)

witajcie wieczorkiem :-)
dziewczyny jesteście bezlitosne, tyle dziś naskrobałyście że prawie godzinę siedzę i nadrabiam...
Cześć dziewczyny:-)
Ja już jestem w domku:tak: Niestety jeszcze z brzuszkiem....
ciesze się że jesteś już z nami :tak: szkoda tylko ze bez dzidzi:tak: myślałam że jak wrócisz ze szpitala to już z maleństwem:tak: no trudno trzeba jeszcze poczekać:tak: ale patrząc na twój suwaczek został ci tylko 8 dni wiec to już tuz tuż:tak::-D

Dziewczyny, dajecie dzieciaczkom 2 imiona?
my dajemy jedno, ja mam dwa i uważam że to drugie jest zupełnie niepotrzebne:tak:

Witajcie mamunie,
]melduje sie;-) Ciesze sie, że u Was na razie wszystko dobrze oby tak dalej choc niektóre z Was juz blisko finiszu - tylko pozazdroscic suwaczkow:-)

u mnie nie za dobrze.. moja SZYJKA MA JUZ tylko 1,5 CM:baffled::szok: i moge tylko wstawac do toalety i nic wiecej ,no i lezenie z poduszka pod tylkiem co prowadzi do zwracania pokarmow:-( na dodatek dobrano mi w szpitalu nieodpowiedni rozmiar krazka i nic mi nie pomaga a na wymiane za pozno - jestem wsciekla:wściekła/y: chcialabym wytrzymac choc 3 tyg.....
buzki...
biedactwo ty moje... wiem że to leżenie na pewno jest męczące ale wytrzymaj jeszcze troszkę:tak:

Witam wszystkie obecne i przyszłe mamusie :-) trochę późno do Was dołączam, no ale w sumie chyba lepiej późno niż wcale ;-)
Termin mam świąteczny, bo na 25 grudnia, ale ze względu na łożysko przodujące liczę się z tym, że może być wcześniej.
Pozdrawiam :-)
witaj :tak:

a co do imion..to nam jakos żadne nie pasuje do maksymiliana...więc drugiego nie bedzie..chociaż matka próbuje mi narzucić imie...że po pradziadku...czasami sie zapomina i próbuje wejść mi na głowe..ale całe szczęście jeszcze mam cierpliwość(choc końcczy się) sprowadzic ja w kulturalny sposób na ziemię :happy:
zaraz uciekam po wyniki badań..i boje sie co to będzie jak wrócę...znowu tyle czytania :-D
znam takie zachowanie :tak: moja teściówka też ma takie zapędy :tak:na szczęście nie dałam jej wejść sobie na głowę i jakoś sobie radzę :tak:

No a teraz relacja z mojej wizyty dzisiaj. Z malutką wszystko w jak najlepszym porządku. Sporo urosła od ostatniej wizyty, waży 3250 (dwa i pół tygodnia temu było 2600), więc spokojnie mogłaby się już urodzić. Wód płodowych na razie dużo, łożysko też ok. Ginka kazała mi odstawić leki, ale powiedziała, że raczej do dwóch tygodni nie urodzę, bo się małej przestało nagle śpieszyć ;-) Szyjka jeszcze zamknięta, choć dość miękka. Wizyty w gabinecie już nie mam. 24 listopada mam przyjść do szpitala na dyżur mojej gin i wtedy mnie przebada, jeśli oczywiście wcześniej nic nie będzie się działo.
Aha, i pobrała mi wymaz na paciorkowca, wyniki będę mieć w poniedziałek.
I mam z usg śliczną fotkę buźki, wieczorkiem wrzucę na wątek zdjęciowy.
I najlepsza - dla mnie - wiadomość: koniec z leżeniem i oszczędzaniem się. Wreszcie mogę wrócić do normalnego życia, hurrrrrraaaaa!
super że z dzidzią wszystko ok :tak::tak::tak:

Hej dziewczynki.

Ja już po konsultacji tych wczorajszych bakterii wstrętnych. Wg mojego gina jest wszystko w porządku. Twierdzi, że wymaz robiony był z krocza a nie z pochwy (hmmm nie wiedziałam czym to się różni) i te bakterie są normalnie we florze bakteryjnej, więc nie ma się czym martwić... Jakby to był wymaz z pochwy to wtedy musiałabym leczyć...
No i chyba muszę mu zaufać bo nic mądrzejszego sama nie wymyślę...
i widzisz nie było się czym martwić :tak: dobrze ze wszystko jest ok :tak:

Pytia, to się troszkę teraz zaniepokoiłam, bo ja już nie pamiętam kiedy ostatnio badał mnie ginekologicznie. Myślałam, że wie co robi, w końcu koleś jest ordynatorem. Zobaczymy co mi powie przy najbliższej wizycie. Tym bardziej, że od rana mam dziś bardzo silne bóle. Jakieś takie dziwne, jakby mi się coś w środku rozrywało... sama nie wiem jak je nazwać. Mam nadzieję, że to nic takiego.

ollcia - a kiedy masz następną wizytę? Może zadzwonisz i zapytasz o te dolegliwości?
Ola2in1 - dobrze, że Twój lekarz tak o to dba zawczasu. I nie martw się, będzie dobrze!

Dobrej nocki dziewczyny!

a ja dziś miałam jakiś taki zwariowany dzień, najpierw spędziłam prawie dwie godziny w laboratorium czekając na badania, wróciłam do domu chwilkę odpoczęłam i poszłam na zakupy do apteki, kupiłam takie tam duperelki dla Niuńki maść linomag, gaziki, gencjanę itp. obeszłam prawie wszystkie apteki w moim mieście i w żadnej nie ma majteczek jednorazowych ale tych z siateczki:baffled: są tylko te nieprzepuszczające powietrze :baffled: w międzyczasie dostałam telefon z pracy żeby przyjśc na chwilkę i coś tam wyjaśnić i z tej chwilki zrobiły sie prawie dwie godziny :sorry: później przyszła do mnie siostra i wyciągnęła mnie na spacer taki bardzo długi a na koniec dnia podjechałam jeszcze z siostrą na myjnie umyć moje autko tak więc dziś padam ze zmęczenia :sorry:
uciekam więc spać
i życzę wam mamuśki spokojnej i przespanej nocki
chyba że na kogoś w końcu zadziała ta pełnia i może któraś sie dziś w nocy "rozdwoi" :tak:
dobranoc

Witam z wieczorka

Agawar my dajemy naszej córci dwa imiona - będzie Victoria Barbara, drugie imię po mojej babci:tak:

Kankiya bardzo Ci współczuje, oszczędzaj się kochana, wiem że leżenie teraz w naszym stanie nie należy do najprzyjemniejszych bo wszystko boli ale tak niewiele nam zostało:tak:.

Witam wszystkie obecne i przyszłe mamusie :-) trochę późno do Was dołączam, no ale w sumie chyba lepiej późno niż wcale ;-)
Termin mam świąteczny, bo na 25 grudnia, ale ze względu na łożysko przodujące liczę się z tym, że może być wcześniej.
Pozdrawiam :-)
Ollcia witamy na forum:-)

Pytia super że z dzidzią wszystko dobrze;-), mój mężulek się już złamał:tak:

Agatkas super że się wszystko wyjaśniło:tak:

Ja chyba z godzinke Was nadrabiałam.
Dzisiaj miałam USG, mała jest długa i waży 8 funtów czyli 3,63 kg, objętość główki 9,54 cm, córcia mrugała powiekami i ćwiczyła oddechy.... ach już bym chciała ją mieć, więcej wymiarów z wrażenia nie pamiętam:-D:-D:-D:-D.
Miłej nocki

reklama
renia całkiem spora ta Twoja córcia :-):-):-) najważniejsze że wszystko gra;-)

Uciekam lulać....i życzę wszystkim spokojnej nocki.....Dobranoc;-)

Do góry