reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Cos dzisiaj taka cisza na bb.
Ja teraz zrobiłam sobie kawke (leciutkie capucino) i jem draze czekoladowe :-p.
Mówie poczytam sobie co tutaj u was bo jak mój Krzysiu przyjedzie z pracy to mnie zaraz podsiądzie, a tutaj na forum cisza :szok:.

reklama
Któras z was (przepraszam ale nie pamietam) kiedys pisała ze kupiła ten płyn oilatum w aptece za około 60 zł, ja kupiłam w aptece za 25 zł, czy jest mozliwa taka róznica ceny :szok:. Juz się przestraszyłam ze mam jakąś podróbe ale sprawdzałam i nie.

Któras z was (przepraszam ale nie pamietam) kiedys pisała ze kupiła ten płyn oilatum w aptece za około 60 zł, ja kupiłam w aptece za 25 zł, czy jest mozliwa taka róznica ceny :szok:. Juz się przestraszyłam ze mam jakąś podróbe ale sprawdzałam i nie.
a może masz Oillan a nie Oilatum...?;-)

Sprawdzam sobie co tu słychać, zasiadłam do kompa zaopatrzona w jedzonko i herbatkę, a tu cisza:-D. Chyba pierwszy raz mi się to przytrafiło.

Agacia może kupiłaś jakiś mały litraż, bo 25 zł jak na oilatum to strasznie mało.

Ja dokładnie zapłaciłam 65 złotych za 0,5 litra.:happy:

ogolnie jestem zadowolona z samego urządzenia. a z tego modelu to tak sobie ja mam z climatic czy jakos tak, minus ze duzy dosyć i jak dla mnie głośno chodzi ! nie zwracałam na to uwagi ale jak byłam rok temu z Liwią w szpitalu to laska przyniosła z domu swój i był mały i cichutko chodził w ogóle nie było go słychać !!
ja kupowałam w obi i wtedy jak szukałam ( jakies 2,5 roku temu ) to nigdzie nie umiałam nic znaleźć a teraz w sklepach widze juz rózne modele i rózne wielkości !
ten mój jest wielkości hmmm duzego garnka :rofl2: a ten od tej dziewczyny chyba ponad połowe mniejszy !! musiałabys sie rozejrzec po sklepach i mój ma fajną funkcje regulacji pary i blokady tej dyszy ze albo keci sie w koło albo w jednej pozycji dmucha !

DZIĘKI-tak jest tych nawilżaczy pełno-ale taki jak mi się podoba to ponad 400 złotych kosztuje:baffled:i trochę mi szkoda-dlatego myślałam, że może jakiś tańszy i też dobry kupię:sorry:heh.......

dobry wieczór :happy: o jejj co do rodziny na porodówce,to mnie ten problem ominie bo jade tylko z mężem,ale później moja mama bierze urlop...9dni niby mało niby dużo...tak przeżywa pierwszego wnuka ze aż sie boje ze się pogryziemy o obowiązki,że będzie chciała wszystko za mnie robić...

wiecie na jaki "genialny" pomysł wpadli wczoraj moi rodzice... że pojadą ze mną do szpitala jak będę rodzić i będą czekać na korytarzu aż urodzę :dry: tłumaczę im że będzie jechać ze mną mój M i oni są tam nie potrzebni i nich czekają w domu na na porodówkę i tak nie wejdą a poród rodzinny jest u nas w szpitalu płatny ale oni są strasznie uparci i nie chcą sie dać przekonać...

sawka - to zrób wszystko, żeby im to wybić z głowy!!! Może powiedz, że Twój lekarz zabronił takich pielgrzymek ;-) Taka eskorta przy porodzie tylko rozprasza i drażni.

No właśnie, może objętość inna?

Już nie mogę się doczekać czwartkowej wizyty, ciekawe ile przybrała mała ze te dwa i pól tygodnia, no i czy pojawiło się jakieś rozwarcie...

Witam wieczorowo!!!
Byliśmy dziś w jankach- właśnie wróciliśmy.... JJeeeejjjkuuu!!! jakie kolejki wszędzie - i mnóstwo ludzi dziś....
Najpierw do KFC - na obiadek - ostatnio mi Marzycielka zrobiła ochotkę - a w czasie karmienia już nie będę mogła - więc dziś skorzystaliśmy... mniam mniam....
W realu zrobiliśmy jakieś drbne zakupki .... (dość niedrogie są pampersy i chusteczki nawilżane)
Weszliśmy do ikei po takie białe pojemniki z materialu - do komody - to ja stałam w kolejce - bo kolejki były OGRROMNE! A mężyk poszedł w międzyczasie po nie...:-(. I zyskaliśmy troszku czasu - ale i tak staliśmy ok 30 min:szok::szok::szok:
A teraz stopy mi "odpadają" z bólu - od chodzenia :szok::szok::szok:. No i wreszcie skurcze mi wystąpiły - chyba takie przepowiadające. Brzusio mi twardniał i czułam ucisk od wewnątrz na krocze i odbyt :szok::szok::szok: (sorry za tak dosłowny opis) Dziś i wczoraj mi te skurcze pierwszy raz wystąpiły - więc wiem już jak to wygląda - i jak to czuć:tak: Postanowiliśmy już do porodu nie "łazikować" (no może uda się jeszcze w sobotkę do kina na "PIŁĘ" no i może ostatni raz na KFC :happy:. Ale to tak dla relaksu bardziej... a nie na zakupy. Ale bez nospy nie ruszam się z domu - nigdy jej przy sobie nie miałam:shocked2: - do dzisiejszego dnia włącznie:hmm:

Agacia82 - zależy co kupiłaś i tak jak Zapominajka mówi - może maly litraż....
Bo jest na rynku szampon i emulsja do kąpieli... Ja kupiłam "emulsję do kąpieli Oilatum" o poj. 250 ml za 36,50. (to jest średnia butelka - były jeszcze - małe i duże za ponad 60zł)
Miłego wieczorku wszystkim życzę!!!!!!!!!!!!!!

reklama

quess !!!!!!!!!!!!!! WIELKIE GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!! CUDOWNA I ŚLICZNA KROLEWNA, I JAK CI JUZ DOBRZE!!!!!!!!!!!!!!! super

wiecie na jaki "genialny" pomysł wpadli wczoraj moi rodzice... że pojadą ze mną do szpitala jak będę rodzić i będą czekać na korytarzu aż urodzę :dry: tłumaczę im że będzie jechać ze mną mój M i oni są tam nie potrzebni i nich czekają w domu na na porodówkę i tak nie wejdą a poród rodzinny jest u nas w szpitalu płatny ale oni są strasznie uparci i nie chcą sie dać przekonać...

O taaaakkkkkk................ swietny pomysł:crazy: mają.............. ja przy 1 zabroniłam odwiedzin oprócz meza. nie dosc ze człowiek obolały to karmi z cycami na wierzchu non stop, tu krew, tu boli tu siku.................. sama przyjemnosc odwiedziny. O samym porodzie to wogóle nei wspomne..................:cool: sawka---oby ci sie udało przeforsowac swoje stanowisko!

A teraz stopy mi "odpadają" z bólu - od chodzenia :szok::szok::szok:. No i wreszcie skurcze mi wystąpiły - chyba takie przepowiadające. Brzusio mi twardniał i czułam ucisk od wewnątrz na krocze i odbyt :szok::szok::szok: (sorry za tak dosłowny opis) Dziś i wczoraj mi te skurcze pierwszy raz wystąpiły - więc wiem już jak to wygląda - i jak to czuć:tak:

to witaj w klubie, co ;) ? ja po 2 dniach ledwie zyje, 35 km w aucie i leżalma jak długa, ból pachwin, brzucha, krzyza i bóg wie czego, niestety to juz 9 miesiac i nasze organizmy coraz lepiej to czuja. trzeba sie oszczedzac, nie ma rady!

Do góry