reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

wiecie na jaki "genialny" pomysł wpadli wczoraj moi rodzice... że pojadą ze mną do szpitala jak będę rodzić i będą czekać na korytarzu aż urodzę :dry: tłumaczę im że będzie jechać ze mną mój M i oni są tam nie potrzebni i nich czekają w domu na na porodówkę i tak nie wejdą a poród rodzinny jest u nas w szpitalu płatny ale oni są strasznie uparci i nie chcą sie dać przekonać...

reklama
dzień dobry :)
ja już na nogach od samego rana i objadam się wafelkami....a wszystko w tyłek idzie :p
co raz trudniej mi usiedzieć,uleżeć w jednym miejscu bo co chwile mi coś drętwieje:-p
aaa no i znowu zaczęła się zgaga...słyszałam ze na zgage dobra śmietana...próbowała któraś z was tego sposobu?:happy:

Mnie jak męczy zgaga to od razu sięgam po mocne HALLSY-MIĘTOWO-EUKALIPTUSOWE lub jak nie mam to po zwykłe cukierki miętowe i naprawdę polecam-mi przechodzi:tak:

[B pisze:
justyna[/b];2849140]wiesz co od kolezanki synek tez tak ma i osłuchowo wszystko czyste i wychodzi na to ze z ogrzewania i suchego powietrza !!! U nas jak kaszel pojawia sie to zbawienny jest nawilżacz !!!!
[B pisze:

Justyna a jakiej firmy masz nawilżacz-bo chcę kupić ale nie wiem jaki wybrać:eek:Bo z tego co widzę to jesteś zadowolona:happy:

A tak wogóle to DZIEŃ DOBRY:-)U mnie pogoda wyśmienita-świeci słoneczko i nawet ciepło.Zaraz zabieram się za prasowanie ciuszków Małej-bo już wszystko mam poprane-ale to tak będę robiła w przerwach, zeby się nie przemęczyć:happy:

MIŁEGO DNIA:tak:

Ostatnia edycja:
Witajcie Mamuśki
Ja dzisiaj wzięłam wolne i mam długi weekend. Rano byłam u kosmetyczki na depilacji, a teraz wróciłam i chyba zrobię sobie kawkę, bo śpiąca jestem.

Sawka, bardzo się ciesze, ze weekend udany. U mnie niestety też już się zaczynają czestsze pobudki w nocy, chyba podświadomie myślę o porodzie i jestem jakaś bardziej wyczulona, budzę się, macam czy nic mi nie leci, jak nawiedzona jakaś:-D.

Pytia, z moimi chłopakami też tak było, jak tylko zaczynaliśmy palić, to od razu pojawiał sie kaszel, nalataliśmy sie po lekarzach, a i tak osłuchowo nic nie wychodziło, dlatego myślę, ze to wina suchego powietrza. Mam nadzieję, ze u Was też sie na tym skończy i ze to nie alergia.

Witajcie

Straszną noc dzisiaj miałam ... poszłam spać i dopadły mnie mdłosci, wiec ze spania nici ... wstałam zrobiłam sobie herbate i tak sie meczyłam godzine, potem spac nie mogłam a jak zasnełam to obudziłam się o 4 na siku i okazało się ze nie słyszałam budzika i nie wziełąm tabletki o 3 , a nastepna mam o 5 wiec juz tej zapomnianej nie wziełam bo godzina to za mały odstep miedzy nimi :-(.
Potem zasnełam ale juz jak mój Krzysztof wstawał do pracy to ja sie odudziłam i juz nie zasnełam :zawstydzona/y:.

Dzień dobry Brzuchatki!

Jejku, a czemu mam sie bac???

Ja chciałabym rodzic u mnie na wiosce czyli w Szamotułach:-) ale moja ginka namawia mnie na polna ale jakoś mnie nie przekonuje.

Bo o Polnej to już od dawna krążą złe opowieści, a teraz to co na forum wyczytałam to włosy dęba staja. Każdy szpital ma jakiś negatywny post, bo zawsze znajdzie się jakas niezadowolona ale tyle ile ma Polna to chyba ma więcej negatywów niz pozytywów. Najgorsi na Polnej są studenci. Nie wyobrażam sobie żeby podczas badania stało np 30 i gapiło sie na mnie a co dopiero podczas porodu. Na Engla było dwóch i jak powiedziałam że sobie nie zycze to wyszli, niestety na Polnej nie ma tego przywileju bo to szpital kliniczny.

Anka - a dlaczego niby mieliby mieć problemy z imieniem Anika?

A bo moze powiedza że to niezgodne z ustawą i wymyślą że to nie jest polskie imię

Dziwczyny dzięki za opinie w sprawie imienia, tak więc jeśli nic mi się nie odmieni to będzie: Magdalena, Magdusia, Madzia.
Mi tez sie bardzo podoba. Madzia jest super!

Pytia, Renia, Misiówka, Anka - zgadzam się - sauna niewskazana w ciąży i ani rau tam nie byłam! Co innego łaźnia parowa - tam panuje niższa temperatura - a pobyt oczyszcza ciało z toksyn i nawilża. Wyczytałam, że w ciąży można do łaźni chodzić - ale nie na długo. Ja tam przebywam tylko chwilkę... Są nawet takie pobyty specjalne dla kobiet ciężarnych w biurach odnowy biologicznej - i tam w programie też jest łaźnia parowa. No a poza tym ja chodziłam systematycznie - 2 razy w tygodniu w czasie ciąży - i znakomicie się czułam.... No i dziś też super odprężona się czuję. Choć powiem szczerze - że już troszkę się obawiam... bo to 37 tc. więc zamierzam iść jeszcze tylko raz na basen - za jakie 2 dni a potem to już odpuszczę....
No to dobrze, bo juz myslałam ze się nagrzewasz na maxa i puchniesz, ale chyba lepiej faktycznie jak sobie juz odpuścisz, bo na tej końcówce to w faktycznie w każdej chwili możemy rodzic, a niech jeszcze Ci ciśnienie skoczy...to lepiej sobie bezpiecznie w domku leżeć.

Quess gratulacje córeczki...to teraz wypatrujemy następnej.

reklama
Witajcie mamuśki jakos ostatnio brakowało czasu żeby do was zajrzeć:tak:ale już poprawiam się:-D

Przede wszystkim

Quesss przeogromne gratulacje pięknej i zdrowej córeczki!!!!!
Brawo pierwsza dzidzia już z nami!!!!!

książki Emily Giffin superanckie tak więc śmiało bierz się do polowania na nie na Allegro :-) Wciągają niesamowicie :-) Tak więc dziewczynki dzięki za ich polecenie :-)

Semiko cieszę się że książeczki spodobały się!!!!

Blizniaki co do imienia Magdalena to ja jestem jak najbardziej za:-DPiękne imię:laugh2::-D:laugh2::-D:laugh2::-D

Nie pamiętam co jeszcze miałam Wam napisać:no: ale
Pozdrawiam Was wszystkie.... i życzę miłego dzionka!!!!:-)

Do góry