reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

ewelw jesteś dzielna, że stałaś w takich kolejkach. Ja przyznam, że korzystam z przywilejów i się wpycham;-). W końcu ciężarna jestem. Jak na razie tylko raz jakiś pijany dziad miał coś przeciwko - ale społeczeństwo mnie obroniło:-D.

reklama
anka uzgodnilysmy ze o porodach , opisy porodów itd bedziemy pisac w "watku porodowym"
A jesli chodzi ci o liste rozpakowanych to mysle ze bez sensu jest zakladac nastepna tylko uzupelniac dane na liscie grudniowek.

Oczywiście że miałam na myśli listę taka jaka maja listpadówki. Wchodzisz i od razu wiesz ile ich juz się rozpakowało i które, nie trzeba szukac na długiej liście. Mi by się cos takiego podobało - jasne, przejrzyste i w kolejności. Nie wiem jak inne dziewczyny, ale jeśli sądzicie ze to bez sensu to ok - podporządkuję sie.

Mam dla was fajny filmik, taki na czasie. Polecam.
.:: clipser ::. cz.1
.:: clipser ::. cz.2

Oczywiście że miałam na myśli listę taka jaka maja listpadówki. Wchodzisz i od razu wiesz ile ich juz się rozpakowało i które, nie trzeba szukac na długiej liście. Mi by się cos takiego podobało - jasne, przejrzyste i w kolejności. Nie wiem jak inne dziewczyny, ale jeśli sądzicie ze to besz sensu to ok - podporządkuję sie.
Wtedy musialabym pokasowac z listy grudniowek (zostawic tylko nick i przewidywalna date porodu) pokasowac wage, date porodu i cm. co sie laczy z poprzenoszeniem postów bo jak pokasuje to sie zrobi pelno miejsca wolnego i zrobic nowa liste. Wg mnie to bez sensu bo mozna sobie "przeleciec" liste i widac kto jest rozdwojony bo ma pouzupelniane dane a pozniej jak sie juz rozpakujemy wszystkie to bedzie jedna lista z mamami i dziecmi.

Witajcie "ciężaróweczki" (tak mówi do mnie mój mąż :-))

Nie było mnie kilka dni i teraz mam problem, aby wszystko przeczytać. Dzisiaj wróciliśmy z moim M z Kielc od rodziców-na szczęście nasz synek postanowił jeszcze troszkę poczekać z przyjściem na świat, więc sam pobyt i podróż minęły spokojnie.
Ostatnio zauważyłam, że puchnę!!!:-( Na jednej nóżce już nie widać mi kostki....
Mam do Was pytanko-czy Wasze dzieciaczki wykazują się wzmożoną aktywnością, bo mój Olek od kilku dni tak strasznie daje mi popalić, że nie wiem, czy wszystko jest w porządku. Dzisiaj mój brzuch przybierał tak fantastyczne kształty, że zafascynowana nie mogłam oderwać wzroku :-)

witajcie wieczorkiem :-)
ehehehhee genialni !! u nas na porodówce tez widziałąm całe rodziny pod blokiem porodowym :baffled: Ja teraz nawet Pawłowi zapowiedziałam ze ma pilnowac co by mi nikt oprocz niego do szpitala nie przychodził, bo przy Liwii to codziennie teście musieli byc i mój tata był 2 razy no i siostra i ja ledwo na nogach stałam na tym korytarzu a oni gadka szmatka a ja tylko marzyłam zeby sobie poszli w .....
sawka - to zrób wszystko, żeby im to wybić z głowy!!! Może powiedz, że Twój lekarz zabronił takich pielgrzymek ;-) Taka eskorta przy porodzie tylko rozprasza i drażni.
O taaaakkkkkk................ swietny pomysł:crazy: mają.............. ja przy 1 zabroniłam odwiedzin oprócz meza. nie dosc ze człowiek obolały to karmi z cycami na wierzchu non stop, tu krew, tu boli tu siku.................. sama przyjemnosc odwiedziny. O samym porodzie to wogóle nei wspomne..................:cool: sawka---oby ci sie udało przeforsowac swoje stanowisko!
dziewczyny jestem załamana:-( nie da się im tego przetłumaczyć, po prostu tragedia:baffled: uparci jak osły :wściekła/y: mam nadzieje że mój M będzie przy porodzie to im ten pomysł bardzo szybko z głowy wybije...

Witajcie kochane!!!!
W końcu jestem, wypuścili mnie ze szpitala:tak: ale mam zalożony krążek na szyjce i muszę dużo leżec :-(- córcia pcha sie na świat a ma jeszcze tyle czasu.. :-(, więc będę Was podczytywac co jakis czas, buzki wielki dla każdej z osobna.
Widze, ze nas przybylo:-) fajowo im więcej grudniówek tym milej;-)

Mam do Was pytanko-czy Wasze dzieciaczki wykazują się wzmożoną aktywnością, bo mój Olek od kilku dni tak strasznie daje mi popalić, że nie wiem, czy wszystko jest w porządku. Dzisiaj mój brzuch przybierał tak fantastyczne kształty, że zafascynowana nie mogłam oderwać wzroku :-)
moja Lenka też szleje jak opętana :-D więc nie martw się bo to normalne :tak:

Witajcie kochane!!!!
W końcu jestem, wypuścili mnie ze szpitala:tak: ale mam zalożony krążek na szyjce i muszę dużo leżec :-(- córcia pcha sie na świat a ma jeszcze tyle czasu.. :-(, więc będę Was podczytywac co jakis czas, buzki wielki dla każdej z osobna.
Widze, ze nas przybylo:-) fajowo im więcej grudniówek tym milej;-)

Cieszę się, że cię wypuścili i jesteś z nami:tak:.
Oszczędzaj się kochana

reklama
Oczywiście że miałam na myśli listę taka jaka maja listpadówki. Wchodzisz i od razu wiesz ile ich juz się rozpakowało i które, nie trzeba szukac na długiej liście. Mi by się cos takiego podobało - jasne, przejrzyste i w kolejności.

Mi też się podoba ten pomysł. Właśnie to, że widać jak przybywa dzieciaczków. Można tamtą listę zostawić bez zmian. I po prostu stworzyć nową "rozpakowanych" .

Do góry