reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Sawka6 właśnie najgorsze jest to,ze ona za jakies czas nawet nie bedzie pamiętała,ze tak sie zachowała,a ja będe już miala taki dystnas i żal do niej....zresta z mama nigdy za specjalnie się nie dogadywałam polepszyło sie jak wyjchała,ale to pewnie dlatego,ze gadałys my tylko przez telefon.... Niech robi jak uważa...rano płakałam,teraz to juz mik wszystko jedno.....

Kana nie przejmuj sie, tak to juz czasem jest...
ja z moja mamą też nigdy sie niedogadywałam i wiem co to znaczy i jak moze być czsem przykro... ale matek sie nie wybiera... ja poprostu wiem jak mam postępować i wychować moja córcie żeby nie popełnic takich błędów jak moja mama...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dołączam się do grudniowych mamusiek. Termin mamy na 27 grudnia, ale już wiemy, że cesarskie cięcie będzie na 1,5 tygodnia przed terminem. Gorąco pozdrawiam:-)

Witaj wśród nas:-)
Dlaczego masz wskazanie do cesarki?

Ja mam USG za 2 dni i jestem strasznie ciekawa dzidziusia.

Jak myślicie, co mój brzuszek ukrywa?;-)

Ja w piątek ma usg i może dowiem się czy to córcia czy synek, a w niedzielę lecimy do Polski tam zrobie sobie też usg 3D.

Morbital super,że będziesz miała cesarkę, nie wiem z jakich wskazań, ale ja marzę o cesarce, bo rodziłąm raz naturaknie i mimio znieczulenia, które było super, to bardzo źle (w trakcie i po) wspominam i teraz będę próbować załatwić sobie cesarkę:)

Wskazania do cesarki mam z powodu mięśniaka wewnątrz macicy. Nie zagraża maluszkowi, ale lekarz wykluczył poród naturalny. Poza tym przyznaje się otwarcie, że nawet gdybym speniała wszelkie zdrowotne kryteria do porodu naturalnego to nie zdecydowałabym się na ten krok. Ot strach - niby ma wielkie oczy ale wole w nie, nie zaglądać. Poza tym miałam już operacje ginekologiczną - cięcie było wykonywane jak do cesarki i mniej więcej wiem czego się po sobie spodziewać po takim zabiegu i z jakim bólem będe się zmagać. Do drugiego zabiegu rozcięto mnie jak do porodu naturalnego - ale oczywiście porównania nie mam bo to był tylko zabieg, leki i do domu. To moja pierwsza ciąża chociaż hahahha porozicnana jestem jak po dwóch porodach:-)
Grudniowe mamusie serdecznie pozdrawiam

Myszqa - #D to usg trójwymiarowe, widzisz dzidzię w trójwymiarze poprostu, a 4D to trójwymiarowe w czasie rzeczywistym, czyli widzisz jak dzidzia w trójwymiarze rusza się w danej chwili, np. pije płyn owodniowy, albo robi minki.

Morbital, no to faktycznie nie tęgo masz, życzę powodzenia!

reklama
Witam serdecznie wszystkie mamusie :happy2:. Jestem tutaj nowa. Termin porodu mam wyznaczony na 11 grudnia. Jestem w 21 tygodniu ciąży. W 12 tygodniu ciązy na USG poznałam płeć - synek. Chociaż wszystko moze się zmienic. :-)

Do góry