reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Cześć!!! Od rana boli tzn kluje mnie brzuch po prawej stronie. Kiedyś juz mnie tez tak bolało, pojechałam na pogotowie, okazało się, ze wszystko jest ok.Teraz sie martwię czy rzeczywiście jest ok, czy to nie jest wyrostek.Boli jak leze, boli jak chodzę. Hmm wczoraj napiłam się wody gazowanej moze to przez to????

Ja tez tak mam czasami ale może nie az tak mocno.
Jak to cie niepokoi to może lepiej pojedź na pogotowie albo weź Nospę.

reklama
agawar ja też już kiedyś pisałam o tym,że mam taki problem...Szczególnie boli wtedy kiedy głośno kichnę albo mocniej wydmucham nos w chusteczkę...Zresztą jak już zacznie boleć to nawet chodzić jest mi ciężko.I też zastanawiałam się czy to nie wyrostek,bo nigdy nie miałam zapalenia...U lekarza z tym nie byłam,bo właściwie ten ból dość szybko mija.

Cześć, dziewczyny ja mam ten sam problem co wy. Mnie też kluje u dołu brzucha przy większym wysiłku np. jak kicham, czuje po obu stronach podbrzusza ból, więc myśle, że to nic poważnego, bo widzę, ze większość z nas ma ten problem co ja. Ale przy najbliższej okazji zapytam lekarza o to.:tak:

Myszqa kwas foliowy powinno się brać do końca pierwszego trymestru:-)

A jeśli chodzi o kłucie w podbrzuszu to jest to zupełnie normalne...rozciągają się wiązadła przymaciczne...(nie pamiętam fachowej nazwy)...Zresztą gdyby był to wyrostek to ból napewno by nie przeszedł no i przypuszczam że małe prawdopodobieństwo jest abyśmy wszystkie nagle miały z nim problemy:-)

Yoka dzięki za odpowiedz :)

Jest prosty sposób żeby sprawdzić czy to wyrostek:-)
Jak nie jesteście w stanie stojąc zgiąć nogi w kolanie i podnieść jej do góry to to jest wyrostek :-)
A jak nie to tylko nasze kochane dzieci się rozpychają. Mnie też czasem kłuje przy kichaniu i przy porannych odwiedzinach w toalecie ale moja gin powiedziała, ze to normalne. Oczywiście normalne jest jak przechodzi po chwili. :tak:

Yoka28, mi się coś kojarzy, że jak byłam u lekarza domowego i pytałam go przypadkiem o ten kwas foliowy jak długo powinnam go brać, to chyba mówił, że całą ciąże, czy jest to możliwe??? bo ja jestem w 14 tc (we wtorek będzie 15) i jeszcze mam tabletek na 2 tyg. czy powinnam kupić kolejne opakowanie?? czy może każda kobieta zażywa go inaczej? może po prostu mam zapytać swojego gin.?:baffled:

Witam wszystkich Też będę miała maleństwo Początek 14 tyg Wczoraj byłam na usg genetycznym Mała wiercipięta a jaki widok Dla mnie i męza najpiękniejszy widok!!!:-)

Witam wszystkie grudnióweczki cieszę się że wspólnie wyczekujemy naszych słoneczek Ja wczoraj byłam na usg wyszedł 13,1 tyg. więc tak jak liczyłam A nasz wiercipiętek to najpiękniejszy widok na świecie Jesteśmy tacy szczęśliwi!!! a termin mamy na 13 grudnia (na szczęście sobota :-))
Pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

reklama
witaski dziewczynki....wlazlam pochwalic sie ze juz dzis sie czuje lepiej....cale szczescie ze to mija bo nie wiem jak mialabym egzystowac w ciazy, z 3 dzieci ,mezem,domem i praca ...z wypadnietym dyskiem....zreszta juz to przerabialam...to nie pierwszy raz ale....po co mi to....tak wiec...zycze milego wieczorka i wygranej dla Polski...hihihiih...do poklikania we wtorek po moim usg....pa

Do góry