reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Marzycielko badanie przezierności widocznie nie jest obowiązkowe skoro ginekolog powiedziała mi,ze to nie jest konieczne.Wiem,ze robi się to podczas zwykłego USG,ale wygląda na to,że u nas za każdym razem kiedy robią jakieś badanie trzeba za nie płacić.I oprócz pierwszego USG sprawdzającego czy wszystko jest na miejscu za każde kolejne się płaci.

No to rzeczywiście przekichane:baffled:
Mój lekarz mówił i raczej wszędzie czytam , że w 12 tyg. to badanie trzeba zrobic żeby było wiadomo już wcześniej o wadach płodu..

reklama
no ja właśnie tez dopiero pierwsze juz sie niemoge doczekac całe szczescie mam na 10 i tak w nocy pewnie niebede mogła spac ale dobrze ze nie puzniej:-D

Marzycielko ja też tak czytałam,ale skoro lekarka tak mówi...Zresztą jest sporo osób,które nie miały tego badania.Pewnie,że lepiej szybciej wiedzieć o wadach,bo można wtedy temu zaradzić,ale podobno to badanie przezierności często jest błędne....Ja się na tym nie znam.Ale u mnie to już 14 tc.i 1 dzień więc i tak za późno.

witam dziewczyny....u mnie piekna pogoda a ja sie ruszac nie moge zbytnio przez ten dysk...a we wtorek wizyta w szpitalu i usg...mam nadzieje ze bede czula sie lepiej bo jak na razie chodzenie sprawia mi problem....pozdrawiam i zycze milego weekendu....

Witam wszystki przyszłe mamusie:) Jestem całkiem nowa na tym forum. U mnie 12t3d. też mam Usg w poniedziałek to już drugie ale strasznie sie boję bo jestem po poronieniu. Mam nadzieję że wszystko będzie ok.

Nikado witam serdecznie:-) Nic się nie martw,bo to nie zdrowe dla Ciebie i dla dzidzi,a w niczym nie pomaga.Głowa do góry:) Trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku:tak:
Aga to Ty bidulka teraz jesteś...A jeszcze ładna pogoda do tego...Odpoczywaj ile możesz i nie przemęczaj się.Oby było lepiej:)

kurcze mam nadzieje ze mi to jakos przejdzie w miare szybko bo ja do zycia zdatna musze byc...poza tym musze zaczlapac sie w e wtorek do szpitala na usg i kontrole...i wolalabym byc na lepszym chodzie....Nikado witamy cie tutaj bardzo serdecznie...

nikado witaj wśród Nas:-)

Aga mam nadzieję,że poczujesz się lepiej...ale wiem co to znaczy...ja co prawda zawsze bagatelizowałam swoje bóle kręgosłupa i krzyża a teraz żałuję bo czasami z bólu nie mogę wstać sama z łóżka a to dopiero 4 m-ąc...boję się co będzie później...:-(

Dziewczyny nie pamiętam czy juz wcześniej któraś zadawała takie pytanie, więc pytam: Czy można uzywac balsamów antycellulitowych?? Mam straszny problem z cellulitem, walcze z nim juz bardzo długo i nie chciałabym tego zaprzepascic... Jak sądzicie?

reklama
Cześć!!! Od rana boli tzn kluje mnie brzuch po prawej stronie. Kiedyś juz mnie tez tak bolało, pojechałam na pogotowie, okazało się, ze wszystko jest ok.Teraz sie martwię czy rzeczywiście jest ok, czy to nie jest wyrostek.Boli jak leze, boli jak chodzę. Hmm wczoraj napiłam się wody gazowanej moze to przez to????

Do góry