reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

DZIEWCZYNKI JA TO JAK MAM ZGAGE TO JEM MIGDALY .ALE NAJCZESCIEJ DOPADA MNIE W LOZKU JAK KLADE SIE SPAC .WIEC UKLADAM SOBIE TAKA DUZA PIRAMIDE Z PODUCH ZE AZ SIEDZIE I TAK ZASYPIAM TYKO NA LEWYM BOKU.TO WTEDY SIE USPOKAJA I PRZESTAJE PALIC.:baffled:JESTEM W 33 TYGODNIU CIAZY.CORCIA SIE ODWRUCILA DUPCIA.WIEC ZNOWU BEDE MIEC CESARKE.TEZ NIE MOGEE ZADUZO CHODZIC BO MNIE BOLI DOL BRZUCHA .A NAJBARDZIEJ BLIZNA PO CESARCE.ALE DZIEKI BOGU NIE MAM ZADNYCH SKURCZY.ALE ZATO OKAZALO SIE W 24 TYGODNIU ZE MAM CUKRZUCY.I NIE MOGE DUZO RZECZY JESC:crazy:.MAM DIETE.NA POCZATKU CIAZY NORMALNIE TYLAM .A JAK JESTEM NA DIECI TO CHUDNE.JUZ DWA KILO:szok:.TO MNIE NAJBARDZIEJ MARTWI:baffled:

reklama
A COO DO SEXU :TO ZAZDROSZCZE BO JA NIE MAM OCHOTY.I MOJ MAZ CHODZI CIAGLE PRZYBITY.TERAZ JUZ ROZUMIE ZE NIE MOGE ALE NA POCZATKU CIAZY MOGLAM ALE NIE CHCIALO MI SIE .NA SAMA MYSL TO PRZECHODZILY MI CIARKI.ALE OD CZASU DO CZASU MOSIALAM .MAM NADZIEJE ZE PO PORODZIE SIE TO ZMIENI:rofl2:.A CHA MAMY 3 LETNIA CORCIE KTORA UWIELBIA ZNAMI SPAC.I NAWET JAK ZASNIE PRZENOSIMY JĄ DO JEJ POKOJU TO I TAK PRZYDREPTA.WIEC WIECIE JAK TO JEST.:angry:

Ja na zgage popijam manti.

A co do seksu ... nie mam ocoty juz od dawna i od dawna juz niz, a mój Krzysiu jakos zyje. A zreszta i tak teraz nie moge wiec bedzie musiał poczekac do porodu.

Czesc grubaski zgrabne
Ja nie wiem co sie ze mna dzieje ale sex to jak narazie codziennie bo przez te cholerne tabletki nie mam skurczy i jak tak dalej pojdzie to donosze do konca:zawstydzona/y::tak:.

witajcie mamuśki :-D
Witam wszystkie mamuski.jestem tu nowa .<na tym forum>cos przeczytalam ze tu sa tez mamuski cukrwe?<z cukrzyca ciazowa>.czy wy tez jestescie nadiecie?
DALE ZATO OKAZALO SIE W 24 TYGODNIU ZE MAM CUKRZUCY.I NIE MOGE DUZO RZECZY JESC:crazy:.MAM DIETE.NA POCZATKU CIAZY NORMALNIE TYLAM .A JAK JESTEM NA DIECI TO CHUDNE.JUZ DWA KILO:szok:.TO MNIE NAJBARDZIEJ MARTWI:baffled:
witaj wśród nas :tak:
co do cukrzycy to ja niestety też mam :baffled::-( jestem na diecie i niestety do tego biorę jeszcze insulinę bo dieta nie za wiele mi pomaga:-(, spadek wagi w cukrzycy ciążowej jest ponoć normalny, ja na szczęście nie chudnę ale też za dużo nie przytyłam na razie mam około 7 kg na plusie, lekarz diabetolog kazał mi wprowadzić do diety bardziej tłustawe kaloryczne jedzonko żeby troszkę jeszcze przytyć :tak:
Renia, Sawka - doszło coś do Was?:)
mi przyszły tylko dwie kołysanki, 1 i 5, proszę cię o ile możesz prześlij mi jeszcze te pozostałe :tak: z góry dziękuje :tak:

Dziewczyny! - ostatnio tak się z mężem wkurzyliśmy! Jakaś pani zamówiła 2 koszulki u nas... I okazało się, że otrzymała tylko jedną sztukę... Mąż się z nią skontaktował i okazało się że paczka była inną taśmą obklejona - więc ktoś bezczelnie rozpakował paczkę i zaje.ał (bo inaczej tego nie nazwę) i ponownie zapakował :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Nigdy nam wcześniej się to nie zdarzyło (a wysłaliśmy już ponad 600 paczek!)
niezła historia z tą wysyłką... niestety taka jest ta nasza Poczta Polska, pracuja tam też złodzieje...

DZIEWCZYNKI CZY WY TEZ MACIE ZE DZIECKO WAS RELUGALRNIE W TYM SAMYM MIEJSCU KOPIE<SKACZE>TAK JAK BY MIALO CZKAWKE???CZY TO MOZE BYC CZKAWKA?:szok:
stawiam na czkawkę :tak:

Mam pytanko... Jestem na etapie prania... Zamierzam prać wszystkie ciuszki, pościel, koszule i staniki do karmienia.... Ale mam jeszcze Kocyki takie akrylowe puszyste - nowe i pieluchy tetrowe oraz pieluchy flanelowe - do wycierania np. jak się uleje itp... Prać też te kocyki i pieluchy???? Wszystko pierzecie? Do "cna"???
ja piorę wszystko bez wyjątku :tak: niewiadomo kto tego dotykał w sklepie :tak:

Proponuje na dniach zalozyc w zamknietym watku galerie dzieciaczków, zeby nie mieszac z brzuszkami i niech sobie czeka na tego pierwszego. Co myślicie?
jestem za :tak::tak::tak:
Dzisiaj biorę sie za pierwsze pranie!!!Kupiłam Yelp'a i średnio podoba mi sie jego zapach:sorry2: a w czym wy pierzecie???
ja mam proszek i płyn do płukania Lovella i jestem zadowolona :tak:

właśnie wyprawiłam męża do Dani... i oczywiście poryczałam się jak głupia...
weekend minął mi szybko i na przygotowaniach, byliśmy z moim M na ostatnich zakupach dla naszej Niuńki (oczywiście wszystkiego nie kupiłam i będę musiała jeszcze raz wybrać się do sklepu ale to już po takie pierdołki) mam juz prawie wszystko:tak: i ciesze sie bardzo bo jestem już spokojniejsza:tak::-D
Ubranka dla małej mam juz wszystkie poprane, zostało prasowanie:dry:
W weekend urodziła moja dobra koleżanka, dość szybka akcja porodowa, w sumie skurcze zaczęły jej się już rano około 7:00 ale pół dnia chodziła i nie była pewna czy to już, kiedy skurcze się troszkę nasiliły około 16:00 to zadzwoniła do lekarza, kazał jej przyjechać i po badaniu wysłał ja doi szpitala, jej synuś urodził się już o 23:00 ma 52 cm i waży 3220 kg. Jest śliczny :tak:
a ja miałam przez weekend i w sumie dziś też takie dziwne bóle na dole brzucha, takie kłucie jak na okres... też tak czasem macie... czy to jest normalne...

Cześć kochane mamusie:-)
marzycielko strasznie mi przykro że tak ci dokucza ta ciaza , ale już tylko kilka tygodni i dzidziuś będzie w łóżeczku a nie w brzuszku a my pewnie jescze niejednokrotnie zatęsknimy za kopniakami:tak:

Jeśi chodzi o seksik to strasznie wam zazdroszczę bo ja mam okropna ochotę ale mój Misiek się już tak martwi, że dostanę skórczy, albo że żabce cos się stanie że niestety...nici ze wszytskiego...

A u mnie niestety zła wiadomośc...moja ginka złamała nogę i teraz nie wiadomo czy będzie w ogóle przyjmowała...:zawstydzona/y:, miałam nadzieję, że będzie przy porodzie ale zapowaiada się na dłuższy urlp..i nie wiem czy prywtnie będzie przyjmować czy też nie... wszystko się okaże...

reklama
Witajcie Mamuśki!
Ja po wizycie u gina i po USG. Najważniejsze że z dzidizą jest wszystko ok i że nie zmieniła płci, czyli nadal jest dziewczynką, no i to całkiem spora bo ma 3300g. Wychodzi na to że nie będzie nic mniejsza od swoich braci, a może nawet większa.
Do porodu jak na razie się nie wybieram, szyjka wysoko i zamknięta, jedynie co to główka troszkę zeszła na dół, ale nie jest jeszcze bardzo nisko, czyli kulamy się nadal.

Przy okazji byłam dziś w Ikei, dawno tam nie byłam ale jak przeszłam te dwa pietra to ledwo doczłapałam się do wyjścia. Idę poczytać troszkę co tam u Was.....

Do góry