reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

poza tym strzelam fochami okropnie, i do łez i furii idzie mnie doprowadzić najmniejszą pierdołą !!! potem sama sobie się dziwię ale jak co przyjdzie do czego to nie mogę sie opanować i masakra .......

jaki to test to ten test Pappa?
ja już sie gubię...

reklama
Myszqa ja też wcinałam wczoraj makaron z truskawkami i śmietaną:tak:
Justyna wycisz się i ciesz się tymi wspólnymi chwilami:) Ja od trzech tygodni czuję taki spokój jak nigdy dotąd i w końcu cieszę się wszystkim w koło:) A najbardziej moim kochanym mężusiem:)
Aniamanu życzę udanej zabawy:) Obyś tylko dobrze się czuła i przetańczyła całą noc:tak: Współczuję Ci tych wymiotów,bo ja też zaczęłam tak wczorajszy dzień:-( i do tego potwornie bolała mnie głowa...I ta paskudna alergia...Nos zakatarzony,oczy czerwone,buzia spuchnięta-tragedia.Ale dzisiaj jest trochę lepiej:-)
Ja dzisiaj idę do lekarza i nawet nie wiem czy będę miała USG.Na przezierność chyba troszkę za późno,bo to już prawie koniec 14 tygodnia.No zobaczymy.Życzę wszystkim udanego i spokojnego dnia:-)

CZeść kochane mamusie:-)
U mnie w porządku choc jak tak was czytam to martwię sie dlaczego nie maiłam robionego tego testu na przeziorność karkową. Na ostatnim usg pani doktor powiedziała, ze wszytsko jest dobrze, że dzidzia się porusza, zmierzyła CRL i wyszło dobre jak na jej wiek no nawet troszeczkę jakby szybciej rosła:tak: teraz idę 12 grudnia na wuzytę do mojej ginki to się jej zapytam...
A tak ogólenie to nie mam jeszcze specjalnych zachcianek chyba że na kanapkę z żółtym serem i musztardą na wierzcu...Pycha:-D
Pozdrawiam Was dziewczyny

A swoja droga to denerwuje mnie ten mój suwaczek bo pokazuje o 2 tygondnie za mało...:crazy:jestem w 13 tygodniu ciąży konkretnie 12 tygodni i 3 dni a tam 11bez sensu...:wściekła/y:
PS ale co się martwić. Ja teraz też się wybietam na wesele w sobotę do mojej koleżanki:-) imprezka się szykuje fajna:-D

No i mam pytanko nie wiecie jak to jest z temperaturą ciała w ciąży?? Do którego miesiąca powinna być podwyższona?
Bo ja dziś mierzyłam w nocy to miałam 36,5 a to strasnie niska chyba:-(

Mój leniuszek też się nie ruszał na usg i źle leżał, to go trochę gin poruszał i dzidzia się obudziła dopiero na koniec badania zaczął szaleć to gin się śmiał, że na szczęście już po badaniu bo teraz nie miałby szans go zbadać. :-D

Dziewuszki kochane najważniejszy jest spokój. Ja przestałam się wsłuchiwać w siebie wyczekując na jakiś ból podbrzusza, kłucie czy cokolwiek innego. Bo za każdym razem jak mi się coś takiego zdarzyło biegłam do kompa i szukałam co to może być. Jestem spokojna, uważam na siebie i wierze, że musi być dobrze.

Ja tylko troszkę się martwię,bo często boli mnie i kuje w podbrzuszu z prawej strony...Szczególnie jak szybko wstanę albo jak się zegnę i chcę się wyprostować i przy wydmuchiwaniu nosa...Miałam tak też wcześniej przed ciążą,ale teraz to się nasila.Dziś rano tak bolało,ze nie mogłam się nawet poruszyć:-( Zastanawiam się czy to nie wyrostek,bo nie miałam wycinanego...Muszę zapytać się gin...

Jak radzicie sobie z alergią?
Ja jestem pod stałą opieką alergologa. Jestem uczulona nie dość, że na pyłki traw to jeszcze na pyłki bylicy, która kwitnie po trawach. Na razie ratuje się Sterimarem (mam całą listę leków która czeka na ekstremalne sytuacje). Na razie kryzys był 2 razy, ale staram sie ostrożnie z lekami. A czy wy macie jakieś sposoby ułatwiające życie mamie -alergiczce?

reklama
FDrake ja niestety nie radzę sobie wcale,bo dopiero muszę iść zrobić badania na co tak naprawdę jestem uczulona...Podejrzewam,że na trawę,bo ona pyli najdłużej,a mnie zawsze łapie alergia już w maju i trzyma do końca sierpnia.Leków żadnych jak do tej pory też nie biorę...Także ja niestety po prostu się z tym męczę:-(

Do góry