Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
Narobiłaś mi smaku. Zjadłabym sobie zupkę pomidorową i naleśniki z truskawkami....
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
mam pytanie czy Wasze maluszki na USG były bardzi ruchliwe??? na badaniu między 11 a 13 tc?
Gdzieś czytałam,że głowa boli w ciąży. Najgorsze jest to, że nie wiadomo jak sobie pomóc![]()
Ja też mam często ochotę na kwaśne, tzn. np. zupa ogórkowa, albo spijanie z nich kwaśnej wody o 3 w nocy!, i zauważyłam też, że odrzuca mnie od wszelniego rodzaju mięsa i wędlin, czego nigdy wczesniej nie było
, aha i często przychodzi mi ochota na proszkowane jedzeni tj. zupki chińskie czy gorące kupki, oczywiście ograniczam je do max. bo wiem, ze są szkodliwe, a my mamki dbamy o swoje fasoleczki, i staramy sie im dawać to co najzdrowsze
![]()
aaa i jeszcze co do kremów na rozstępy.. macie jakieś sprawdzone? Slyszałam że kremy Mustela są dobre..ale tez słyszałam dobrze o Gerberze... i sama nie wiem. Mustela jakby odrobinę drozszaMuszę cos zacza uzywac bo tyję w tempie maksymalnym!
Zozakoza mi nawet babka w aptece powiedziała,że najlepiej nie brać żadnych tabletek...Ale zapytam się mojej gin.
Co do testów genetycznych, jestem za tylko w uzasadnionych przypadkach. Wyniki faktycznie często bywają omylne, ale bywa i tak, że przy np. wadzie serca przeprowadza się operacje juz w łonie matki. Zdałabym sie na decyzję mojej gin. w tej sprawie.
Siedzę w tym tygodniu na L-4, bo postanowiłam trochę zwolnić, odpocząć, złapać oddech. I rzeczywiście ciążowo czuję się lepiej (brzuszek przestał mi twardnieć), ale za to walczę z alergią, która potwornie mi się nasiliła. Najgorsze, że nie mogę wziąć żadnych leków, no i tak się męczę (oczy spuchnięte, wysypki, wszystko mnie piecze i swędzi, masakra). Co ciekawe, w pierwszej ciąży mialam spokój z alergią na cały czas ciąży i karmienia.
A ja mam dziś na obiad makaron z truskawkami i śmietaną :-) mniam
no to znowu bede się martwić bo moj się nie ruszał :-(