reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Witam
Od środy byłam na chorobowym, tak mnie złapało to przeziębienie, że nie nadawałam się do zycia. Lekarka doradziła to co sama wiedziałam- domowe sposoby. Został mi jeszcze kaszel i ogólne osłabienie, ale jest już o wiele lepiej.
Miałam chwile kiedy musiałam się wypłakać, zima, ciąża i jeszcze do tego przeziębienie, a nic nie można zrobić tylko wygrzewać.
Madzienko wiem co przeżywasz mówiąc o śniegu bo Rzeszów tak samo zasypany. W czwartek była tragedia, w piatek mąż do pracy nie dojechał samochodem. Wszędzie zaspy, zasypane parkingi.
Ale mi dziecko szaleje :-)
Znaleźliśmy piękne drzwi wejściowe, zachorowalismy obydwoje na nie, tylko cena przeraża, ale musimy to przemyśleć. Dochodzę do wniosku że oglądanie katalogów ma się nijak z rzeczywistością. W katalogu czasem coś wygląda beznadziejnie, a na żywo rewelacja, albo na odwrót.

Madzienko, to teraz sluchaj:

Ze wzgledu na sytuacje i milion dodatkowych wydatkow jakie mamy, i jakie za chwile sie moga okazac jeszcze wieksze, gdyx postanowilismy ze w razie wu Fabian bedzie mial najlepsza opieke, rehabilitacje itd S przyjal zlecenie w Sztokholmie, bardzo intratne ale w Sztokholmie.. Nie ma go poki co pn- czw.. Jak dzieci wyjda do domu i beda karmione przez sondę to jest to karmienie co trzy godz, zakladajac w najlepszym wypadku ze o tej samej porze. Urlopu wezmie tydz, dwa.. Nie moze w koncu ze mna siedziec w domu.. Wiec ja budzik co trzy godz 24 na dobe. Karmienie przez sonde zajmuje godzine. Ubrac, uszykowac trojke, zeby rano byc w przedszkolu? Wlasnie sobie zdalam z tego sprawe czytajac Twojego posta. Kiedy ja bede spala:D? Nigdy:D.. Musze kogos zatrudnic chyba.. Jakas babcie czy co.. Bo nie wyrobie. Ale miec kogos w kolko w domu tez lipton..

Ostatnia edycja:
Znaleźliśmy piękne drzwi wejściowe, zachorowalismy obydwoje na nie, tylko cena przeraża, ale musimy to przemyśleć. Dochodzę do wniosku że oglądanie katalogów ma się nijak z rzeczywistością. W katalogu czasem coś wygląda beznadziejnie, a na żywo rewelacja, albo na odwrót.

Zanplo, z doświadczeń moich rodziców mogę Ci doradzić, zebyście kupili to co wam się podoba, nawet jak jest droższe. W domu zawsze jest coś do zrobienia i jak ich teraz nie kupicie to nie kupicie ich nigdy. U mojej mamy w domu są trzy łazienki, jedną z nich moja mama zrobiła tak jak sobie wymarzyła, kafelki, wanna, meble - wszystko z górnej półki. Do tej pory się nią zachwyca :-) Łazienka na dole, w pralni nie ma znaczenia. Ale łazienka na górze była robiona bo trzeba było zrobić, kafelki kupione jakieś jedne z tańszych, prysznic pierwotnie miał być taki z hydromasażem, ale nie było kasy więc zamiast poczekać rodzice kupili zwykły. Moja mama do dziś nie znosi tej łazienki, kafelki ją wkurzają bo twierdzi, że są brzydkie :-D A teraz już nie będzie przecież zmieniać. Gdyby chwile poczekali a nie tak na szybko wszystko robili to pewnie by wiele rzeczy inaczej wyglądało. Dom to niestety skarbonka bez dna. :-)

A i zdróweczka życzę.

U nas dziś zimno, wiatr wieje ale chociaż słońce jest :-)

Czesc Kochane. U nas rano swiecilo slonko, a teraz pada snieg:wściekła/y: Z tego co mowia meteorolodzy podobno na razie zadnej wiosny nie widac:-( Jade dzisiaj z dzieciakami do lekarza. Filip niestety goraczkuje, w dzien ma tylko stan podgoraczkowy albo nie ma w ogole, ale w nocy temp siega 39st i kaszle tak potwornie, ze az sie boje tego kaszlu:-( Zuzie zabieram przy okazji, niech ja tez przebada, bo pokasluje juz od ponad 2 tyg.

Madzienko cos wiem o tym ubieraniu. Zuzia co prawda jest juz duza, ale ja zawsze wszedzie z dwojka, do przedszkola z dwojka, do sklepu z dwojka. To ubieranie czasem mnie wykancza, jeszcze nie wyjde z domu, a jestem cala zgrzana:wściekła/y:
Jesli chodzi o wage to Filip teraz przytyl ponad kilogram i wazy ok 17kg, ale po tych wszystkich chorobach schudl do niecalych 16kg przy wzroscie 109cm (3 miesiace temu), wiec tez szczuplak z niego.

Pyciolku mysle, ze 8tc to tak akurat:tak:

Zanplo ja sie zgadzam z Myszqa. Jesli Wam sie podobaja to nie ma sie nad czym zastanawiac, pozniej tym bardziej nie bedzie kasy:tak: Pokaz te drzwi. My mamy na gorze 2 lazienki, ale tylko jedna zrobiona. Bo jak mam zrobic byle jak to wole poczekac. Tym bardziej, ze ta lazienka jest dla dzieci i smieje sie, ze zrobimy ja jak dzieciaki juz beda na tyle duze, ze same beda w niej sprzatac;-)

Kaja super, ze wszystko u Was w porzadku:tak: A z ogarnieciem dziecakow jakos dasz sobie rade, masz jeszcze troche czasu, ale znajac Ciebie wszystko super zorganizujesz:tak:

Kaja poradzisz sobie, ale rzeczywiście pomyśl o jakiejś pomocy bo przy trójce, a w tym dwa malutkie to na poczatku na pewno będzie ciężko.
Oby szybko zrobiło sie ciepło i nie trzeba będzie dzieciaczków ubierać w kurtki i takie tam to ułatwi zycie każdej mamie niezaleznie od ilości dzieci :-)
Myszqo, Asiulka dzięki za opinię haha macie rację, nie idę na kompromisy haha zaoszczędzę na meblach :-D

Hejka dziewczyny:)

U nas dzisiaj wichura na calego....nie cierpie jak tak wieje....pewnie nie wysuniemy z domku noska na kawalek nawet....
A poza tym polowe nocy nie spalam, ludzie maja jakies alarmy rozwalone w autach czy jak...dzisiaj to w ogole była plaga jeden wyl chyba z godzine....serio ciagle... be przerwy...za to powinny byc mandaty i juz.... a potem nad ranem drugie ten co prawa mial przerwy ,ale tak z 2 minuty wył 2 przerywy...... oszalałam :wściekła/y:

A poza tym mala sie wierci strasznie i ciagle zmienia pozycje, wczoraj tak kopała ,ze mialam wrazenie ,ze zaraz mi wyjdzie miedzy nogami:p no i musi być juz dosc wysoko, bo ten moj zoladek jakos dziwnie funkcjonuje...

Kajaczku kochana ciesze sie,ze bez zmian:) to dobrze....trzymam kciukasy caly czas i myslami jestem z Wami:*

Madziu kochana mam nadzieje,ze dasz sobie dzielnie rade:)

Zanplo zdrowka kochana dla Ciebie:* kuruj sie i dbaj o siebie;* a co do drzwi i calej reszty innych rzeczy, to faktycznie ja tez jestem zdania ,ze lepiej troszke dolozyc i kupic porzadne niz potm zalowac....:*

Asiulka zdrowka dla synusia...oj cosik Wam te chorubska nie odpuszczaja.....;/

Kankiya i jak tam wyglada sprawa fb? lepiej???? buziolki dla Ciebie:*

OOOOO a moja znajoma z mamy z kanady, ktora mieszkan iedaleko mnie urodzila w piatek czy sobote corcie :) takze dowiem sie troszke faktow jak to tutaj wyglada.... jej sytuacja jest nieco inna niz nasza ,ale zawsze to jakies wskazowki:)

ok milego dnia mamuski:*

Hej

Co za pogoda:angry:juz drugi dzien snujemy sie w domu bo sie wyjśc nigdzie nie chce:baffled:.

Madzieńko dasz rade z maluchami...tez się tego bałam na początku i jeszcze do tego wszystkiego zaczynałam dopiero po 7 latach znowu prowadzić samochód:-Da najgorsze z tego wszystkiego to wyciągnięcie Zuzi z przedszkola:-D. Niech sie tylko ociepli bedzie ubierania mniej :-D.

Zapo serce mi zabiło szybciej jak zerkłam na Twoj suwak:-):-):-)a Iggy duży chłopak, ciekawe jaka siostra bedzie:-).

Zanplo podzielam zdanie Myszqi bierz to co wam sie podoba najbardziej, wiem z doświadczenia my przy kilku rzeczach zaoszczedzilismy i teraz żałuje, a z tego co nam sie b. podobało i zrobilismy ,, na bogato,, jestem bardzo zadowolona:-)

jestesmy i my :)

Alex właśnie się kapie, zaraz wciągnie kolacyjkę, obejrzy dobranockę i poślę Go do wyrka :)
a ja się chyba odchamię i wskoczę do pełnej wanny wody, zrobię sobie maskę na ryjek i poleniu****ę troszkę :)
dzisiaj czuję się o niebo lepiej niż przez ostatnie dni...wczoraj myślałam,że wyląduję przy porcelanie...:zawstydzona/y:...
dwa tygodnie czekamy na decyzje kredytową w sprawie działki...to długo czy normalnie ? :baffled:

reklama
Pyciolku milego leniu.chowania....:)

Ja nie wiem jak Ty sie czulas w pierwszej ciazy, ale u mnie nie bylo najgorzej, za to ta zaczela sie masakrycznie, czego w zadnym wypadku Ci nie zycze...a kysz nieznosne dolegliwości:)

Niestety w sprawie oczekiwania na kredyt nie pomoge....

Do góry