reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Madzienko kciuki zaciśnięte.
Kana to teraz możesz być spokojna, bo wszytsko jest w porządku :-), ważysz tak jak ja w pierwszej ciąży, ale niestety w drugiej zaczęłam od dużo większej wagi wyjściowej, ale rośnie tylko brzuch więc nie sprawia mi to problemu :-)

U nas też w porzadku. Mała waży 0,5kg, rusza się jak szalona, a wyniki w normie. Oprócz bakterii w moczu, dlatego dostałam Furaginum. Pani doktor mówiła, że każda pacjentka, która przychodzi w ostatnich dniach ma ten sam problem. Dziwne to.

Pyciolku udanej zabawy, szkoda, że u nas nic takiego się nie szykuje.
Za to mąż zabiera mnie ze sobą na szkolenie do Sulejowa haha śmieje się, że zamiast się zabawić to on żone zabiera. Ale stwierdził, że chce ze mną pobyć.
Maja zostanie na jedną noc ze swoją ciocią, a my będziemy mieli małą wycieczkę. Przed porodem raczej inne atrakcje się nie szykują to trzeba to wykorzystać.

Nie wiem jak Wy, ale ja dzisiaj zasypiam.

Kanus super wieści!!!

A tak w ogóle to dzień dobry...trzymajcie kciuki, zaraz ruszam do szpitala..

Trzymam kciuki:)

Zanplo kurcze dobry mąż Ci powiem:)

A ja się witam z kawkę po cieżkiej nocy. Zuzę pierwszy raz bolało ucho.... i teraz sie zastanawiam, czy to może być jednorazowe? czy mam wzywać lekarza? W nocy jej dałam Nurofen , bo nic innego nie miałam i przeszło.... Jak sądzicie dziewczyny ?

Hej piękne.
Kana super wieści!!!

Pyciol udanej imprezy, pokaż to obuwie :tak:

Madzienko &&&&&&

Zanplo na maju też sporo dziewczyn z Furaginem zaleconym. Taki chyba okres roku.

Agatkas jeśli po nurofenie przeszło, to pewnie od kataru lub śluzu uszko bolało. Spróbuj pomacać okolice tego ucha. Jeśli Zuzia stwierdzi, że boli, to lepiej sprawdzić.

No to czekam na wieści od Madzienki :-)

Hej, Agacia wybacz :p ale to nie dziś..

Zapis ktg ładny, mała szaleje, więc wracam do domu..
Jak Lenka nie zdecyduje inaczej to w poniedziałek cc..

I ja sie witam z kubkiem kawy:tak: U nas w nocy troszke sie napadalo, ale pewnie zaraz wszystko stopnieje. Sloneczko swieci i jest tak przyjemnie, nie pamietam kiedy ostatnio na jakims spacerku bylismy...

Anoli po raz kolejny zycze zdrowka. Wiem co przechodzicie:-( Biedne to Twoje dziewczynki:-( Powiem Ci, ze Filip mial teraz antybiotyk, ktory zadziala dopiero w 4 dobie. Bylam juz u lekarza, przepisala nowy, wykupilam go, ale nie dalam, bo akurat w ten dzien rano mial po raz ostatni goraczke. A zawsze dzialal przy gardle juz po 2 dawkach, swoja droga amotaks najtanszy antybiotyk chyba, bo jakies 3zl kosztuje:eek:

Agatkas a jak teraz uszko? Jesli nie boli to moze warto poczekac. Na co Zuzia jest chora?

Madzienko Lence po prostu jest dobrze w brzuszku. Wykorzystaj ten weekend dla siebie:tak:

Zanplo jak Ty druga ciaze zaczelas od duzo wiekszej wagi wyjsciowej to nie pytam jak Ty wygladalas przed pierwsza ciaza. Super, ze z malutka wszystko w porzadku:tak:

Kanusia
w koncu jakies normalne pieniadze od Ciebie wzieli. I usg tez do przezycia. A waga tylko sie cieszyc, bedzie laseczka do samego konca:tak:

Pyciolku zazdroszcze, moge jechac z Toba:-D Baw sie dobrze:tak:

Ehhh ja sobie ostatnio buty kupilam chyba ze 2 lata temu, botki na zime:eek: A i tak maz mi czesto wypomina, ze roz... jego kase:sorry:

Dziewczyny ogladalam dzis na Dzien Dobry TVN wstrzasajacy reportaz jak opiekunka zneca sie nad dzieckiem. Malutkim, kilkumiesiecznym, bezbronnym, bije go gdzie popadnie. Zajmuje sie 3-cim juz dzieckiem tej rodziny. I grozi jej za to kara grzywny lub 3 mies wiezienia. Brak slow:-(

Ostatnia edycja:
Asiulkaa już teraz jej nie boli, nawet jak dotykam i naciskam to mówi że nie czuje, takze mam nadzieję, ze to był tylko incydent. A chora jest nie wiem sama na co....ani oskrzela ani płuca, ani angina....tylko okropny męczący mokry kaszel i katar. Z tego co widziałam to połowa grupy w przedszkolu ma taki kaszel, więc po prostu epidemia.

Madzienko ale nas Lenka przetrzymuje :-D
Może lubi ten element zaskoczenia .

Asiulka jak ci wypomina, że jego kasę? Chyba waszą :szok: Co za gościu...

Agatkas może jakiś paskud panuje.

reklama
Zapominajka niech nas nie zaskakuje i pojawi się w poniedziałek...w weeekend nie ma mojej pani doktor na trakcie a wolałabym być cieta przez nią...

ja już w domku, po śniadanku...w końcu...bo już tak burczało w brzuchu a ta papierologia w szpitalu to jakaś masakra...

Jula coś pokasłuje....była dzisiaj z rana z tatą u naszej pani pediatry dostałą syropek i mam nadzieje że przez weekend wykaraska się z tego....

Do góry