reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Aaa zapomniałam napisać, że moje dziecko było w kinie w końcu :-) M. dostał z pracy bilety na "Dino Mamę" i poszli w sobotę. Film w 3D. Janek zadowolony, wytrzymał cały film. Więc już możemy spokojnie zacząć chodzić częściej :tak:

Przeprowadziłam wstępną rozmowę z dzieckiem, na temat piątkowego zabiegu. Wspomniałam, że może trochę boleć, ale tylko troszkę. Póki co spokojnie przyjął. Skupił się bardziej na tym, że pojedzie z tatą Hondą. Normalnie jeździ ze mną moim leonem więc to dla niego atrakcja :-D

Zanplo - super że wszystko ok! A wagą się nie martw, ja przez pierwsze miesiące ciąży schudłam :tak:
U nas pierwszy mikołajek będzie 6, drugi w sobotę będzie organizowany u nas na osiedlu, potem 12 urodziny, 15 goście urodzinowi i wigilia. Trochę się tego nazbiera :-)

Kaja ja bym swojego nie posłała na zakupy bo on zawsze jakieś dziwadła kupuję. Jeżeli chodzi o wystrój domu to mamy skrajnie odmienne gusty. Na szczęście udało nam się w domu to połączyć. Bo on lubi starocie a ja nowoczesne formy. I tak do starego drewnianego stołu mamy skórzane proste w formie krzesła. I dobrze wygląda :-) A już totalnego fioła ma na punkcie starych komód. Na szczęście pod wpływem szantażu jednej już się pozbyłam:-) Druga zostaje niestety, M powiedział, że jakby miał wybierać to prędzej mnie wystawi na allegro :-D

ahahahaha:-D...nie martw sie, uratuje Cie, kupie i odesle do domu:-D

wiesz, problem jest tu, ze on sie rwie do zakupow, bo mysli, ze ma taki swietny gust i ze zrobi mi niespodzianke:szok:

no i u nas to samo, S gustuje w ciezkim drewnie, jakies mosiadze itp, a ja znowu, im prosciej tym lepiej, jak to mowia, prostota jest najwyzsza forma elegancji i ja sie tego trzymam..
ale niestety nie wszyscy tak maja...
jak rodzina z pl przyjezdzala do nas tu, to za pierwszym razem kazdy pytal, kiedy kupie meble:szok:..
a to dlatego, ze salon np ma 30 metrow, a stoi w nim wielka sofa, fotele, komoda wyzsza, komoda pod tv, lawa i to tyle..
po co mi szafy jak mam garderobe ..
ale jednak ten mit mebloscianki:-D

a u nas wiecie co...kino, dajemy rade, tylko jest problem z okularami 3d...no nie trzymaja sie na tym ciupkim noseczku:-D
a 4d jest jeszcze wiekszy problem, bo jak zawieje albo cos, to robi sie kanal:-D
zwykle, stere kino jest ok:-)

reklama
Dzień dobry;
u nas w końcu zimę widać za oknem.

Zanplo ciesz się, że nie przytyłaś, jeszcze zdążysz :-D
Oczywiście gratuluję udanej wizyty.

Ja też lubię prostotę, ale pod tym względem się z mężowym dobraliśmy. Żadne z nas nie uznaje meblościanek :-D

Cześć

U nas padał snieg :szok:, więc wyobrażacie sobie pewnie tą euforie Mateusza :-D:-D:-D:-D
No ale za długo go nie było, bo już stopniał.

A my siedzimy w domku. Mati jeszcze do przedszkola nie chodzi, bo dwa tyg teraz ma po chorobie odczekać, potem badania moczu.

Jedno pranie powiesiłam i idę wstawić następne. Nie wiem skąd się tyle prania bierze :szok:

Zanplo cieszę się, że z dzidziusiem wszystko dobrze.

Kaja a Ty mi powiedz jak ma się odwdzięczyć ? Wiesz za co !

reklama
Cześć

U nas padał snieg :szok:, więc wyobrażacie sobie pewnie tą euforie Mateusza :-D:-D:-D:-D
No ale za długo go nie było, bo już stopniał.

A my siedzimy w domku. Mati jeszcze do przedszkola nie chodzi, bo dwa tyg teraz ma po chorobie odczekać, potem badania moczu.

Jedno pranie powiesiłam i idę wstawić następne. Nie wiem skąd się tyle prania bierze :szok:

Zanplo cieszę się, że z dzidziusiem wszystko dobrze.

Kaja a Ty mi powiedz jak ma się odwdzięczyć ? Wiesz za co !

przysylaj mi na swieta takie piekne zyczenia jak co roku:-D!

wrocilam z lofrow, myslalam , ze znajde Marysi jakis fajny kombinezon, ale chyba nie mam dnia, bo nic mi sie nie podoba..

Do góry