reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Kana w Kanadzie macie troszku inaczej, w USA wam zazdroszcza ( ci legalni) tutaj mamy bardzo ciezko, ja zeby dostac ubezpieczenie w ciazy musialam podpisac ze urodze w USA i nie wyjade przed porodem ( zalozenie amerykanskie - damy ci ubezpieczenie jak urodzisz obywatela haha) mam nadzieje ze wygra Obama bo on chce to zmienic, bedziemy mogli placic prykladowo 200$ na miesiac i miec ubezpieczenie, ja mialam tylko do 6 tygodni po popodzie, Victoria ma ale ona jest obywatelka my nie mamy :(((

ok gasze swiatlo dobranoc :)))

Ostatnia edycja:
reklama
to ja zapalam...dzień dobry....Jula już w przedszkolu, na dworze rano było 3 stopnie brrrrrrr.....
jem śniadanko i jadę na ploty do koleżanki z pracy więc litości z ilością postów...

miłego dnia

PYCIOL, a tak z innej beczki...
jak porownujesz zycie w pl z dublinem?
dobra decyzja?

my zaczynamy budowe w pl i tak zaczynam pomalu zbierac info:-D

dobra, edycja, haha, ide spatki,jutro poczytam, bo padam..:*

wiesz co czy dobra to nie wiem...na początku chyba żałowałam,mąż strasznie...mysleliśmy nawet o powrocie ale zaś szkoda nam było Alexa i naszego mieszkanka tutaj...tam na wynajętych non stop, za ostatnie płaciliśmy 1100euro miesięcznie ( sam wynajem).:szok: Teraz już się przyzwyczaiłam. Mąż ma w miarę dobrą pracę, na miejscu przedewszystkim, bo na początku pracowął w delegacjach i to dla mnie był horror:sorry:. Ja też sobie pracuję, i całkiem nieźle na tym wychodze, co prawda umowa zlecenie ale nigdzie tyle nie zarobie. Szczególnie teraz nawet jak jestem w ciąży to mogę sobie pracować...nawet jak urodzę to też spoko, a kasa naprawde fajna, ja jestem zadowolona. Teraz Alexior poszedł już do przedszkola, ma tutaj rodzinke, swoje mieszkanko. Już teraz nigdzie bym raczej nie wyjechała.

i znowu nadrabiam:-D:-D:-D:-Dale nie narzekam....

mój też pije....

a co do fotek to szarlotka wygląda super...a pociąg też fajnie...ale widziałam tam coś fajniejszego...super laseczkę w białych spodenkach...pozazdrościć figurki:zawstydzona/y::-p

rany jakie ceny za usg :szok: 3000$:szok::szok::szok::szok::szok::szok:
jeszcze Kajki przeżyłabym ale Reni w życiu...:sorry2:

no i zapomniałam co jeszcze miałam napisać....

zmykam spać....

no no, figurka fajna, w ogóle nie widać Kajka ,że w ciąży jesteś :-D

to ja zapalam...dzień dobry....Jula już w przedszkolu, na dworze rano było 3 stopnie brrrrrrr.....
jem śniadanko i jadę na ploty do koleżanki z pracy więc litości z ilością postów...

miłego dnia
może nie będzie aż tak źle z nadrabianiem :)

byłam na badaniu, zrobiłam póki co morfologie,mocz,ob,glukozę,wr i tsh.
resztę zrobię sobie we wtorek jak gin wystawi mi skierowanie. Powariowali z tymi cenami u nas toxo kosztuje 70 zł :szok: w sumie jak mi Pani wyliczyła ile kosztują prywatnie badania jakie lekarze przepisują na pierwszej wizycie to wyszło by mi ponad 300 zł. :szok: Poczekam do wtorku :)

a u nas rano było, jak tatuś zaprowadzał Alexa stopni 0,9 :sorry: szał ciał :-D

witajcie szalone MAMUSIE:-D..
ja dzisiaj sie bycze w domu, bo pracuje jutro i pojutrze, nie lubie kurcze tych weekendow:eek:
PYCIOL, ja za kazdym razem jak jestem w Pl to juz chce zostac:-D

tylko niestety , to co widze, to, ze z kazdym rokiem jest czlowiek coraz wygodniejszy i takie male rzeczy moga mnie tak zdrzaznic..

a ja to w ogole jestem wyluzowana, poszlam z Marysia w Zamosciu na Meride i auto zostawilam otwarte, alermu nie ma, bo gdzie alarm w szwecji:-Dpo co..auto ma niecale dwa lata...
wiecie, ze wyszlam z kina i stalo jak stalo:-D

i to z fajniejszych historii, ale np jak uslyszlam, ze kolezance nie dali jakiegos tam dodatku na coreczke ciezko chora bo ich dochod jest o 26 zl za duzy:crazy:...dziewczynka z porazeniem dzieciecym..

dobra, nie ma co gdybac, narazie niech sie dom buduje,årzeprowadzimy sie, potem otworze w Zamosciu knajpe, przechrzcze sie Magda i bedziem rzadzic:-D

a gdzie jest ZAPOMINAJKA:)?

Ostatnia edycja:
Kajka a w ogóle przypomniało mi się o tej kasie za usg prywatne.... tak dziewczyny przeżywamy,że tyleeee kasy za nie...ale teraz weźcie pod uwagę,że Kajka po porodzie przez 2 lata będzie z dzieciem siedziała w domu na macierzyśkim gdzie my juz dawno zapomnimy o takiej instytucji :-D super płatnym w dodatku hahahha

witam u mnie po 6 bylo 0 stopni.
Pyciolku a gdzie pracujesz jesli mozna wiedziec??
Kaja widzisz a tak narzekaja u nas na kradzieże aut:sorry: chyba ludzki ten naród się zaczyna robić:sorry:
Madziu miłego plotkowania.
Ja zmykam powoli na zakupy SPOŻYWCZE:) dziś będę krokieciki robić :-p

Kajka a w ogóle przypomniało mi się o tej kasie za usg prywatne.... tak dziewczyny przeżywamy,że tyleeee kasy za nie...ale teraz weźcie pod uwagę,że Kajka po porodzie przez 2 lata będzie z dzieciem siedziała w domu na macierzyśkim gdzie my juz dawno zapomnimy o takiej instytucji :-D super płatnym w dodatku hahahha

no tak, to jest jednak fakt:tak:

Kaja widzisz a tak narzekaja u nas na kradzieże aut:sorry: chyba ludzki ten naród się zaczyna robić:sorry:

wooow, KROKIETA:-D!
a ja nie cyknelam nawet, zobaczylam ze stoi otwarty jak wyszlam z kina, jakbym musiala wracac z buta do szwecji, to by dopiero bylo:-D

Dobry :-D
oooo nawet nie wiedziałam ,że to tak się oblicza....:zawstydzona/y: ale byka zrobiłam :-D
a w którym tyg byłaś na 1 usg ?
Ja byłam w 8 tygodniu pierwszy raz.

ale o jakim dawaniu w kość mówicie?

1. że broją, niszczą,
2. że płaczą z byle powody,
3. że są uparci i nic nie dociera ?

u nas chyba z każdego po trochu...
aczkolwiek jeśli chodzi o upartość to ja mam już sposób na niego. jak coś nie jest mu na rękę to będzie się darł,płakał, wydziwiał...popłacze...wtedy ja się Go pytam czy chce porozmawiać...jak mówi,że nie to ryczy dalej, jak mówi,że tak to gadamy i tłumacze jak krowie na rowie o co mi chodzi. i zawsze pytał,czy warto było płakać i mieć fochy...wtedy on przemyśla i stwierdza,że to było głupie i że nie wolno być takim uparciuchem....
różnie to z nim...

Tak o takim. Tylko ja już czasem nie mam siły tłumaczyć. Do tego Iggy nam rozkazuje. Np zrób mi mleko, nie tata, TY.
I się awanturuje jak mu jednak tata zrobi :eek:

Dziewczyny, mój Mati to mi pyskuje :szok: czasami aż mnie zatka tymi swoimi tekstami.
Coś ty :confused2:

mnie najbardzie przerażają czasy, jak będzie wracał z dworu czy ze szkoły z takimi śmierdzącymi skarpetami i pachami...czaicie, nasze bąbelki :szok::-D

O nie :eek: ja nawet o tym jeszcze nie myślę. O świerszczykach pod łóżkiem też nie :-D

wow to faktycznie leniuszek....
i jeszcze musieli ją wywoływać bo nie raczyła się zdecydować hahaha:-D to pewnie miałaś stresiora...mi Alex tydzień pokiblował w brzuszku dłużej

Czy Wasze chłopy też tak lubią piwsko ?

Mały nie, duży tak.

witajcie szalone MAMUSIE:-D..
ja dzisiaj sie bycze w domu, bo pracuje jutro i pojutrze, nie lubie kurcze tych weekendow:eek:
PYCIOL, ja za kazdym razem jak jestem w Pl to juz chce zostac:-D

tylko niestety , to co widze, to, ze z kazdym rokiem jest czlowiek coraz wygodniejszy i takie male rzeczy moga mnie tak zdrzaznic..

a ja to w ogole jestem wyluzowana, poszlam z Marysia w Zamosciu na Meride i auto zostawilam otwarte, alermu nie ma, bo gdzie alarm w szwecji:-Dpo co..auto ma niecale dwa lata...
wiecie, ze wyszlam z kina i stalo jak stalo:-D

i to z fajniejszych historii, ale np jak uslyszlam, ze kolezance nie dali jakiegos tam dodatku na coreczke ciezko chora bo ich dochod jest o 26 zl za duzy:crazy:...dziewczynka z porazeniem dzieciecym..

dobra, nie ma co gdybac, narazie niech sie dom buduje,årzeprowadzimy sie, potem otworze w Zamosciu knajpe, przechrzcze sie Magda i bedziem rzadzic:-D

a gdzie jest ZAPOMINAJKA:)?

Zapominajka spała :-D

Tygrys krokietów na wieczór chłopowi nie dawaj, bo się roztyje.

Pyciol a czym ty się zajmujesz?

reklama
Do góry