reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Witam i ja
Dzisiaj niestety pogoda juz gorsza, mam nadzieje, ze jutro bedzie ładniej, bo szykuje się imprezka w przedszkolu - dzień pieczonego ziemniaka.

Agaciu, dużo zdrówka dla Was, no i szybkiego ruszenia z ta dobudówką.

Kana, super że polowanie udane. U nas też zabawek mnóstwo, chociaż muszę pochwalic Madzię, że nie ma oporów przed oddawaniem zabawek i po wakacjach cały wór wylądował u mojej siostry, więc troche sie mniej zrobiło.
Te tapety fajne, tylko nie wiem co mój powie na klejenie tego, bo on strasznie nie lubi:-(

Zapominajko, dzieki za wyjaśnienie:-), u nas niestety takie wnetrze nie bedzie pasowało, bo meble mamy ciemne dębowe, a poza tym do całego stylu domu też chyba nie bardzo, bo za nowoczesne.

Madzienko, tego bulgotania w brzuszku strasznie zazdroszczę, cały czas twierdzę, że całe życia mogłabym byc w ciąży, tak na mnie pozytywnie hormony ciążowe działają

reklama
Witajcie, u nas dzisiaj słonecznie i cieplutko ale podobno to już ostatni taki dzień....

my dzisiaj ruszamy na warsztaty malowania raczkami....zobaczymy czy Julci spodobają się, ale pewnie tak bo mazać farbami łapkami...to musi być fajne...

na jutro ma przygotować domowniczek o ciekawym miejscu na...... Litwie
eek.gif
, więc biorę się zaraz za szukanie czegoś fajnego...a po warsztatach zrobimy razem prace na jutro..

Madzienko a dziewczyny będą razem miały pokój?
Ja nie mam pomysłu jeszcze co i jak z dziecinnym pokoikiem

nie mamy innego pomysłu na razie....
początkowy okres maleństwo będzie spało z nami w sypialni, póki nie wyrośnie z kołyski a później zrobimy przemeblowanie i zamienimy się pokojami...my zajmiemy ten mniejszy a dzieciaki nasza sypialnię...

już zakupiliśmy łóżko piętrowe, z czego Jula jest mega zadowolona, oto jej łóżeczko...
2012_09_01.jpg

Jula tylko prosiła mnie że jak byłby braciszek to ona prosi żebyśmy nie przemalowali jej pokoju na niebieski....może być rózowo-zielony:-D:-D

Kanus super zakupy....Julce chyba też spodobałoby sie takie nosidełko:-D:-D

a co się dzieje z Agatkas, Myszqą i resztą grudnióweczek??nie maja ani chwili do nas zajrzeć...:sorry:

Witajcie Dziewczynki! U nas piekne sloneczko i cieplutko:tak: Niestety my lekko przeziebieni. Fifi jeszcze troszke podkasluje, ale do przedszkola chodzi, Zuzia ma katar, a ja chyba najgorzej to przechodze, bo poza przeziebieniem chyba sie czyms zatrulam i cala noc wczorajsza spedzilam nad kibelkiem. Boze myslalam, ze umre, trwalo to w sumie kilka godzin, ale wykonczylo mnie na maksa. Dzis juz lepiej, nawet nornalnie sniadanie zjadlam;-) Niestety chyba z tego wysilku mam przekrwione bialko prawego oka i poza tym, ze boli, lzawi i mam na to oko swiatlowstret to jak na zlosc jedziemy w sobote na wesele, a ja nie wygladam najciekawiej. Moze znacie jakis sposob na zlikwidowanie tego cholerstwa?

Kanus 3mam kciuki za jak najszybsze pojawienie sie dwoch kreseczek :tak: Masz racje nie ma na co czekac, bo zawsze bedzie cos wazniejszego. A kasa? Jej tez zawsze bedzie za malo, wiesz jak jest;-) Ja teraz z perspektywy czasu ciesze sie, ze tak w sumie nieplanowo trafila nam sie Zuzia, bo tak calkowicie swiadomie to chyba nigdy bym sie nie zdecydowala.

Agaciu zdrowka i powodzenia w jak najszybszym "dobudowaniu";-)

Blizniaczku
ehhh ja w ciazy tez bym mogla chodzic i chodzic, super sie czulam, dobrze wygladalam, ruchy malenstwa to cos czego nie da sie opisac i moment kiedy klada Ci maluszka na brzuch cos niesmowitego:tak: Rozmarzylam sie, ale raczej juz mi to nie grozi:-D

Madzienko Julka to niezla agentka:-) Jak jednak bedzie chlopak to jakos wypracujecie wspolny kompromis:tak: U nas nie bedzie problemu z pokojem, bo kazde z dzieci ma swoj wlasny.

Madzienko super to łóżko. Widzę, że Julci bardzo się podoba.
Iggy też marzy o takim łóżku i o białych ścianach, żeby mógł po nich sam malować :eek:

Też planujemy na razie maluszka w sypialni ulokować, no ale to jeszcze odległe plany.

Dziekuje kochane:* za mile slowa:)

No zobaczymy jak bedzie dzidzi to bedzie:) hahaha

Madziu lozeczko Julkowe rewelacja....i faktycznie ona jest boska....ale rozowo zielony to faktycznie udane polaczenie:) Ja mimo wszystko czuje, ze nie bedziecie mieli takiego problemu:p hahhaha
No i rowniez pomyslalam ostatnio o Myszce...zawsze raz na jakis czas zagladala....

Zapominajko.....zadne odlegle czasy...zobaczysz ,ze szybciutko zleci i bedziesz tulic swojego bobaska:) bedzie wszystko dobrze:)))) no i widac ,ze masz w domku malego "artyste" super:)

Asiulkaaa dokladnie tak jak piszesz :) no i zycze Wam duuuuzo zdrowka i super zabawy na weselichu...bedziesz wygladala super, bo ladnemu we wszystkim ladnie;)

A u nas jakas taka mgla jest smieje sie ,ze cisza przed burza.....oby jednak tej burzy nie bylo:p hahaha
Mariczka szaleje z rybka mini mini...a ja zamulam strasznie:)
domek ogarniety, jeszcze tylko odkurzanie....i jakis obiadek:)

Milego dnia kochane....a raczej jak u Was popoludnia i wieczorka:*

Madziu lozeczko Julkowe rewelacja....i faktycznie ona jest boska....ale rozowo zielony to faktycznie udane polaczenie:) Ja mimo wszystko czuje, ze nie bedziecie mieli takiego problemu:p hahhaha

tak mówisz zobaczymy, za tydzień na usg.....

my wczoraj byliśmy na "warsztatach"malowania raczkami...jak dla mnie nie warte wydawanie pieniędzy na takie spotkania...ale Jula przeszcześliwa że mogła wymazać siebie i wszystko dookoła....

a dzisiaj u nas cieplutko od samego rana....i właśnie rozważam spacerek do pracy....

tylko jeszcze trzebaby obiad ugotować a pomysłu brak...

Aż miło się czyta jak tak piszecie o tych bobaskach w brzuszkach :)
Bliźniaki ja lubię w sypialni poprostu zwykłą farbę, delikatne oświetlenie i piekne ramki na ścianach. Tapety są piekne, ale mój mąż też za nimi nie przepada, więc trzeba iść na kompromis.
Madzienko super to łóżko. Chyba każde dziecko chciałoby miec łóżko pietrowe haha.
Asiulka- zdrówka
Zapominajko to zrób w pokoju synka taką ścianę pomalowaną farbą jak tablica, po której można pisac kredą :)
chalkboard_wall_downtoearthnw.com_1.jpg

Nam ostatnio na wszystko brak czasu.
Piękna dzisiaj pogoda, więc trzeba korzystać z ostatnich ciepłych dni :-), aż się nie chce siedzieć w pracy.

reklama
Do góry