reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Witam mamuski:)

Słuchajcie zaglądałam na stronke już chyba z 3 rAzy i zawsze coś wyszło ze musiałam zając się czym innym...

No wiec urodzinki udane... TAk się Mariczka cieszyła w sobotę był Miłosz i Emma z mamusiami... Się natanczyli za wszystkie czasy... Hahaha postaram się wrzocic zdjęcia...A w niedziele była moja mama z henkiem I jego syn Przemek z zone.... No I dzis Mari wstAje i mówi ze ona ma trzy latka a urodziny były dwa raz wiec brakuje jeszcze raz... Hahaha matematyczka się Znalazła :•)

A poza tym wszystko dobrze u nas... Albo inaczej -znosnie:)
Co do prezentów na święta to my MAri kupiliśmy z playdoo taki zestaw do robienia lodów... I z zuzu pets małego chomiczka i wózek do niego...

A została mi jeszcze mama i Heniek oraz jego syn z żona... A kaski już brak...
Na szczescia jestesmy wszyscy zdrowi a to najwazniejsze:)
Na Wigilie idZiemy do mamy mojej...I na obiad w drugie dzien swiat tea nas zaprosila:)

Kochane uciekam Bo moje dZiecko wlasnie zrobila Sobie z salonu... No wlasciwie nie wiem w co... Czysty sajgon....

Zdrowka dla wszystkich chorowitkow I tych małych i tych dużych:*

reklama
Zapominaja Ksawery to sie zamknąc nie może :tak: Tylko Nadia nie gada w ogole, na wszystko mówi "cytsz" mnie to bardzo niepokoi, Marcina troche tez zaczyna bo ja mu gadam o tym.Ja na miejscu mamy juz bym z nią dawno u lekarza była.

Czesc dziewczyny.
U nas znowu szpital. Wczoraj z przychodni do szpitala gnaliśmy. Na szczęście lekarka stwierdziła, że nie ma potrzeby pozostania... Za to szmery na serduszku usłyszała, więc po chorobie czekają nas badania:-:)-:)-(
Ja już zaczynam mieć tego wszystkiego powyżej uszu. Ile dziecko może być chore?
Na razie plany swiateczne są odsunięte na dalszy plan i pewnie decyzję podejmiemy w piątek.

Cyprys ja bym z Nadia poszła do lekarza. No chyba, że ona tylko u was taka milcząca...

Hej Babeczki
u nas skromniutko z prezentami w tym roku, bo Bianka od nas dostanie dwie maskotki do kompletu Waybuloo i slodycze,ale babcie pewnie nadrobią:-D

Cypryś
a wczesniej Nadia też tak malo mowila, czy moze to jest zwiazane z sytuacja jaka się wydarzyla i przestala mowic?
Kanus super,że urodzinki udane i ,że jest u Was znosnie;-)zyczę poprawy na lepsze
Zapominajko a Wam zdrówka i oby te szmerki szybko ucichły no i super,że wasze urodzinki też udane, my robimy w 2 dzień świat tak jak się wypakowalam:-D
Ollcia witaj co u Ciebie?
Anoli zdróka dla Was
Blizniaczku zdrówka dla Madzi i oby apetyt jej dopisal, my jak bralysmy BioaronC to Bianka dostawała apetytu może sprobujecie... albo nie, bo moze za duzo juz tego wszystkiego:baffled:
Edee zdrówka dla Ciebie, mocz nogi w wodzie z musztardą z przepisow Madzi:-)

Ostatnia edycja:
Nie, Nadia zawsze tak miała, wczesniej wszystko było "cyc" teraz jest |cytsz" okazjonalnie wypowie tata w stylu "tat" lub "mam" bardziej niz pelne. I nie ma tak tylko u nas po prostu jeszcze nie mówi.

Witajcie dziewczynki. Dawno mnie nie było ale ostatnio coś czasu mało.

Zapominjko, Blizniaczku, Anoli, Asiulkaa, Edee zdrówka życzę.

Kana najważniejsze że Mariczka zadowolona a reszta się na pewno jakoś ułoży.

Cyprysiowa moja Martyna późno zaczęła mówić bo coś koło 4 lat z tym że ona wcześniej mówiła sporo ale po swojemu i tylko ja ją rozumiałam. Wszyscy mi powtarzali że ma jeszcze czas i szczerze to trochę to zaniedbałam. Na szczęście potem prawie roczna praca z cudną logopedką przyniosła efekty i teraz dziecko mówi bardzo wyraźnie.
A może Nadia ma problemy ze słuchem?

Edee Natka w tym roku dostanie całą zawartość listu czyli laptopa, interaktywnego konika ponny, grający czajniczek, lalkę chłopca, klocki z konikami,grę skaczące małpki i trochę książeczek.

Dopadl mnie jakis wirus zoladkowy. Powolo dochodze do siebie, ale wczoraj ledwo zylam. Mezowego tez zlapalo, ale troche lagodniej, wiec chyba cos w powietrzu.
Ja nic jeszcze na swieta nie zrobilam, kompletnie nic, ale jutro jak juz bedzie lepiej zabieram sie ostro do pracy:tak:
Blizniaczku zdrowka dla Madzi i Grzesia. Co do soczewek doskonale Cie rozumiem. Ja tez nosze, a bez nich to slepa jak kret jestem, a nawet nie mam okularow, wiec jak mam oko podraznione to ciezka sprawa:sorry:
Współczuję grypy żołądkowej, oby dzieci nie załapaly, bo dorosłego wymęczy, a co dopiero te nasze maluchy. U nas póki co tym razem tylko Grzesiek miał, odpukac, pamiętam jak w tamtym roku nas wszystkich dopadło, na dodatek na wyjeździe, masakra.
Dziękujemy za życzonka zdrówka, przydadzą sie.

No wiec urodzinki udane... TAk się Mariczka cieszyła w sobotę był Miłosz i Emma z mamusiami... Się natanczyli za wszystkie czasy... Hahaha postaram się wrzocic zdjęcia...A w niedziele była moja mama z henkiem I jego syn Przemek z zone.... No I dzis Mari wstAje i mówi ze ona ma trzy latka a urodziny były dwa raz wiec brakuje jeszcze raz... Hahaha matematyczka się Znalazła :•)

A poza tym wszystko dobrze u nas... Albo inaczej -znosnie:)
Co do prezentów na święta to my MAri kupiliśmy z playdoo taki zestaw do robienia lodów... I z zuzu pets małego chomiczka i wózek do niego...

A została mi jeszcze mama i Heniek oraz jego syn z żona... A kaski już brak...
Na szczescia jestesmy wszyscy zdrowi a to najwazniejsze:)
Na Wigilie idZiemy do mamy mojej...I na obiad w drugie dzien swiat tea nas zaprosila:)
A to cwaniara mala, liczyc juz potrafi, jak będzie 18 - tka, to bedziesz musiała 18 imprez zrobic.
Dla dziecka prezenty najwazniejsze, dla reszty kupisz jakieś drobiazgi i tez bedzie ok.
Zapominaja Ksawery to sie zamknąc nie może :tak: Tylko Nadia nie gada w ogole, na wszystko mówi "cytsz" mnie to bardzo niepokoi, Marcina troche tez zaczyna bo ja mu gadam o tym.Ja na miejscu mamy juz bym z nią dawno u lekarza była.
Ja też bym juz dawno poszła w takiej sytuacji, ale widocznie nie kazdej mamuśce to przeszkadza, gdyby chociaz mówiła pojedyńcze slowa, to dobra mozna poczekac az zacznie łączyc je w zdania, ale jak nie mówi nic, to chyba nie ma na co czekac

Czesc dziewczyny.
U nas znowu szpital. Wczoraj z przychodni do szpitala gnaliśmy. Na szczęście lekarka stwierdziła, że nie ma potrzeby pozostania... Za to szmery na serduszku usłyszała, więc po chorobie czekają nas badania:-:)-:)-(
Ja już zaczynam mieć tego wszystkiego powyżej uszu. Ile dziecko może być chore?
Na razie plany swiateczne są odsunięte na dalszy plan i pewnie decyzję podejmiemy w piątek.
Zdrówka dla Mlodego i oby te szmery okazały sie niegroźne, trzymam kciuki.

Blizniaczku zdrówka dla Madzi i oby apetyt jej dopisal, my jak bralysmy BioaronC to Bianka dostawała apetytu może sprobujecie... albo nie, bo moze za duzo juz tego wszystkiego:baffled:
Edee zdrówka dla Ciebie, mocz nogi w wodzie z musztardą z przepisow Madzi:-)
Dzięki, dawałam jej jakiś czas, bioaron, ale malo systematycznie, teraz dostaje apetizer, zobaczymy czy będzie efekt.

Zapominjko, Blizniaczku, Anoli, Asiulkaa, Edee zdrówka życzę.
Dziękujemy

Czy mi sie wydaje, czy coś Tygrycha dlugo nie ma:baffled:

reklama
Dzien dobry!
Ahh dochodze powoli do siebie, ale znow nic nie zrobilam, bo nie mielismy od rana do teraz pradu:angry: Kolejny raz, normalnie szlag mnie juz trafia:wściekła/y: Zapowiadaja u Was snieg na swieta? U nas chyba nie ma co liczyc. Teraz co prawda chlodno, ale niebiesciutkie niebo, bezwietrznie i ogolnie bardzo przyjemnie, a w najblizsze dni podobno ma byc tylko cieplej:blink:

Cyprysiowa ja chyba tez bym poszla jesli rzeczywiscie praktycznie nic nie mowi. Warto to skonsultowac z lekarzem, na pewno nic to nie zaszkodzi. A w jakim wieku jest Nadia, bo gdzies mi to umknelo?

Zapominajko Wam to ostatnio nic innego nie zyczymy niz zdrowka. To az nieprawdopodobne, ze Igus tak choruje:no:

Kana ahhh ta Twoja Mariczka jak zwykle niemozliwa:-D A prezentami sie nie przejmuj, nie to jest najwazniejsze;-)

Do góry