reklama
fasolkamaria
Fanka BB :)
Hej. Jak myślicie czy już w 12 tyg na USG będzie płeć dziecka czy jeszcze trochę trzeba będzie poczekać? Bo różnie piszą na ten temat w necie i literaturze
Wg mnie jeszcze nie dowiesz się jaka jest płeć dziecka w 12 tygodniu, jasne że juz wtedy wykształcają sie u okruszków włąsnie te narządy ale mimo wszytsko bardzo trudno je zobaczyć na usg więc sądzę, że będziesz się musiała uzbroić w cierpliwośc. Lekarze zazwyczaj o płci dziecka mówią koło 20 tygodnia czyli w 5 miesiącu ciąży.Hej. Jak myślicie czy już w 12 tyg na USG będzie płeć dziecka czy jeszcze trochę trzeba będzie poczekać? Bo różnie piszą na ten temat w necie i literaturze
Buziak
Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
Myślę, że w 12 tygodniu to jeszcze za wcześnie;-)
M
marzycielka
Gość
Hey dziewczyny :-)
Jak dobrze , że u WAS wszystko ok:-)
Ja idę na USG w 12 tyg. za tydzień i juz nie mogę się doczekac a badania już dawno zrobione gdyz u NAS występuje konflikt serologiczny ale na szczęście nie wyprodukowałam przeciwciał;-)
Jak dobrze , że u WAS wszystko ok:-)
Ja idę na USG w 12 tyg. za tydzień i juz nie mogę się doczekac a badania już dawno zrobione gdyz u NAS występuje konflikt serologiczny ale na szczęście nie wyprodukowałam przeciwciał;-)
ANIA2608
Szczęśliwa żona i mamusia
I znowu tyle do czytania;-) Ja byłam u lekarki w 6 tygodniu to dala mi od razu kartę ciąży i skierowanie na badania krwi,a jak teraz byłam w 10 tc.to zrobiła cytologię.Powiedziała,że tatusia zaprosimy na Usg w 20 tc.i chyba dopiero wtedy będę miała robione.Ale ja cierpliwie czekam Rodzić pewnie będę w szpitalu.Niestety nie ma u nas szkoły rodzenia,a szkoda....Ale może jeszcze znajdziemy coś w pobliżu.Poród razem z mężem W końcu to też jego Kruszynka,więc czemu ma go z nami nie być Zobaczymy tylko czy wytrzyma całość;-) Ale myślę,że damy sobie radę
Kluliczek
Babka z laską
Witajcie, znów zagladam po sąsiedzku :-).
Co do porodu, to mąż był ze mna i nie żałuję. On też nie i nie dopuszcza możliwości by tym razem go nie było. A był ze mną długo, ponad 40 godzin, przez cały poród, patrzył jak łepek wychodził (trzymał mnie za noge po zzo), a potem nosił po sali Janka nazywajac go swoim małym trollem. Powiem Wam że bez niego nie dałabym rady .
A płeć dziecka widać po 16 tygodniu z tego co pamietam. Czasem lekarz mówi w 12, ale to taka zgadywanka bardziej...
Co do porodu, to mąż był ze mna i nie żałuję. On też nie i nie dopuszcza możliwości by tym razem go nie było. A był ze mną długo, ponad 40 godzin, przez cały poród, patrzył jak łepek wychodził (trzymał mnie za noge po zzo), a potem nosił po sali Janka nazywajac go swoim małym trollem. Powiem Wam że bez niego nie dałabym rady .
A płeć dziecka widać po 16 tygodniu z tego co pamietam. Czasem lekarz mówi w 12, ale to taka zgadywanka bardziej...
Cyprysiowa
MamciaCypiska i Ksawerka
Hej.
Co do rozpoznania plci to zalezy od sprzetu. Mój lekarz mowil ze on tak od 13 tygodnia. Choc nie jednokrotnie rozpoznal juz w 12. Napewno jesli jest chlopczyk to latwiej rozpoznac ze cos tam "dynda" ;-)
Co do rozpoznania plci to zalezy od sprzetu. Mój lekarz mowil ze on tak od 13 tygodnia. Choc nie jednokrotnie rozpoznal juz w 12. Napewno jesli jest chlopczyk to latwiej rozpoznac ze cos tam "dynda" ;-)
hagata4
Aktywna w BB
Cześć dziewczyny. Ja bylam u lekarki w 5 tygodniu to zbadała mnie, zrobiła cytologie, założyła karte od razu i zleciła wszystkie badania. Usg pierwsze miałam ok 7 tygodnia w szpitalu (5 dni przed wizyta u mojej lekarki bo dostalam plamienia) i teraz kolejne usg mam za tydzien to bedzie gdzies 11 tc.
Co do porodu to w szpitalu i rodzinny poród.
Co do porodu to w szpitalu i rodzinny poród.
reklama