reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Ja tez najpierw miałam badania krwi i moczu oraz badania na fotelu a 3 tyg. później pierwsze USG:tak:
Teraz 19 maja mam wizyte na fotelu i założenie kart ciązy a 26 maja 2 USG:-D

reklama
no właśnie sie dowiedziałam od kolezanki ze jak przyniose wyniki to wtedy dostane skierowanie na usg troche sie juz uspokoiłam :-) ale wogule u mnie trzeba czekac od 6 rano zeby sie dostac tzn ciezarnenie, i dzisiaj najpirw kazali ustawic sie tym co nie sa w ciazy bo przyjmuja tylko 15 osob a potem ciezarne sobie mysle fajnie wejdziemy pierwsze . a co sie okazalo mielismy wchodzic tak jak predzej byłysmy pokolei. a mi tesciowa stala od rana w kolejce bo jak bylam ostatnio to niebylo tyle osob i kazdy normalnie do rejestracji wchodzil i wiedziałam tylko jaka babka jest przedemna a niewiedziałam ile jest przed nia. i poszłam sobie na herbatke do tesciowej bo on zawsze sie godzine spuznia i jedna kobiete trzyma jakies 10 min ja przychodze a tej babki juz niema :-) ale wpusciły mnie kobiety jedna tylko sie zucała .

Ja nie rozumiem co to za badania bez usg jak moze wiedziec lekarz czy wszystko jest w porzadku jak oni to badaja? zastanawiam sie nad tym bo bylam u gina i zawsze mam usg czy w ciazy czy nie w ciazy.

Ja nie rozumiem co to za badania bez usg jak moze wiedziec lekarz czy wszystko jest w porzadku jak oni to badaja? zastanawiam sie nad tym bo bylam u gina i zawsze mam usg czy w ciazy czy nie w ciazy.

no to powiem ci , że masz super:-)
Ja miałam zwykłe badanie i lekarz potwierdził ciążę przez dużo zwiekszoną macicę i test zrobiony przeze mnie a potem po 2 tyg tylko USG zrobił .

Tak wyglądało moje potwierdzenie ciąży.
Lekarz kazał później przyjść na USG żeby było więcej widac i było o wiele więcej widać! Bo juz machała rączkami dzidzia:-):-)
A teraz za tydzień USG w 12 tyg.:tak:

A ja mam pytanie do WAS wiem , że to może za wcześnie ale czy już wiecie gdzie będziecie rodzić? W szpitalu, klinice, Domu Narodzin czy w domu? I jaki chcecie poród normalny czy rodzinny?;-)

Ja zamierzam urodzic w Domu Narodzin rodzinnie :happy:

Dom narodzin

Ciekawi mnie gdzie Wy będziecie witać swoje pociechy i co uważacie na rózne Ośrodki dla rodzących mamuś :-):-)

reklama
A ja się boję porodu rodzinnego i chyba nie mam ochoty, żeby mąż oglądał mnie zmęczoną.

Zazdroszczę wam, że już macie wszystko zaplanowane...

Do góry