reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

asiulka to widzę,że ja najbardziej podobnie do Ciebie i tez często mam wrażenie,ze prawie się nie bawię z Fabianem:zawstydzona/y: Współczuję Wam siedzenia w domu.Z dwójką maluchów,zamknieci przez tydzień,naprawdę można oszaleć.Wytrzymajcie jeszcze trochę.

Myszko,anoli my mamy to wszystko,robimy...Ale dla Fabiana to zadna atrakcja,bo on nie umie siedzieć w miejscu.Chyba,ze gapi się na bajki:dry: Najlepsza zabawa to jak Fabian szaleje z Mariuszem,gilgotają się,tarzają po dywanie.I drą sie potwornie:sorry2::-D

Bliźniaczku zazdroszczę spotkania.Ale na lato napewno się spotkamy:-) Będziemy gdzieś nad morzem i zajedziemy do Was na bank:tak: chyba,że nie będziesz mnie chciała...;-) Zdrowiej kobietko,niech ten katar da Ci już spokój.

reklama
Anoli więc gratulacje dla Zuzi:-) Oliwia to już tak zasuwa,ze szok,a jak ją gonię to ma ubaw jak nie wiem:-D Ale juz mnie leniuch wkurza,bo nawet nie chce jej się stać tylko na dupkę i lata.Fabian w jej wieku juz chodził za rączkę-to była maksymalna wygoda;-)

A co Wam wy,yślili z tym przedszkolem?
O tych rybkach mówił mi keidyś znajomy z Niemiec, bo jego żona ma łuszczycę, namawiał nawet mojego ojca żeby jakiś biznes z tymi rybkami otworzyc, ale jakos sceptycnie do tego podeszliśmy, a może szkoda.

Rybki są boskie, sama mogłabym takie mieć, gdybym wiedziała gdzie je nabyć :-)

A z przedszkolami, to nie tylko u nas, ale w wielu miejscach.
Otóż; po wrześniowych podwyżkach za przedszkola niektóre samorządy, w tym mój stwierdziły, że kasy na przedszkola nadal jest mało i trzeba poszukać oszczędności. Jak wiadomo, najprościej jest zlikwidować etaty. W związku z tym w każdym przedszkolu u nas będą zwolnienia. A w efekcie dzieci, które są przyprowadzane na czas dłuższy nić to darmowe minimum programowe będą przerzucane z grupy do grupy, jedynie 2 razy dziennie lub więcej.
Dla Igora prawdopodobnie poskutkuje to tym, że rano będzie z 5-latkami, potem po obiadku z 2,5 latkami, a potem wszystkie dzieci będą w jednej sali z losowo wybraną przedszkolanką.

Jestem wściekła i chyba wybiorę sie na posiedzenie rady miasta burdę zrobić. Normalnie brak mi słów na tych debi*i
Tak sie ciesze :-):-):-)MÓJ BĄBELEK RACZKUJE:-):-):-) a dokladnie pelza, narazie w tył, ale juz nad nia z Hania pracujemy:-D

Brawo dla małego raczka!!!

Cześc laseczki :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

jestem szczesliwą podwójna mamą od poniedzialku 17.10.2011r
wyciągneli Małego o 10.20
teraz sobie przypominam instrukcję obsługi niemowlaka bo oczywiście pierwsze problemy juz się pojawiły(ładnei się przyssał w szpitalu a w domu koszmar - w efekcie ściągam pokarm i daję przez butle- z N. tez tak było ale załapał przez nakładkę/kapturek czy jak to tam się zwie i po dwóch tygodniach złapał cyca a ten widzę,że ma mniej siły - przez kapturek mu tez nie idze) ale parcia na karienie piersią nie mam tak jak za pierwszym razem wiec zobaczymy co z tego wyjdzie.
Mały to typowy średniak 3360 i 53 cm :) :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Gratulacje!!!!! Słodki Maluch :-)

Gratuluje decyzji. Sama jestem w bazie już prawie dwa lata. :-)

Ja prawie od roku tez jestem w bazie, tylko ja sie rejestrowałam przez Internet-przysłali mi zestaw do pobrania śliny i już :-)

Witam i ja
cos ostanio wstać nie mogę, 8 rano wydaje mi się jakby była 6

Tygrysku zdrówka dla Fifiego

VIVE CZEKAMY NA UJAWNIENIE SEKRETU, TO CHYBA MIAŁO BYĆ DZISIAJ O ILE SIĘ NIE MYLĘ:-):-):-)

kurcze cos mi przycisk A się zacina na klawiaturze i ciągle musze poprawiać:wściekła/y:

OFICJALNIE PRZEPRASZAM WSZYSTKICH, ŻE NIE NAPISAŁAM, IZ SEKRET UJAWNIĘ WIECZOREM :-D Zaraz pędzę :ninja2: i napiszę :-D

Tak sie ciesze :-):-):-)MÓJ BĄBELEK RACZKUJE:-):-):-) a dokladnie pelza, narazie w tył, ale juz nad nia z Hania pracujemy:-D

Mój Maks zaczął pełzać już jakiś czas temu, teraz jest taki szybki, że mam problemy, żeby go dogonić :-D

Dzień dobry:-)

Tygrysku ech i Was się trzyma to paskudztwo...Życzę Wam dużo zdrówka.Oby jak najszybciej przeszło:tak:

Dziewczyny,a ja mam takie pytanie.Czy ma któraś z Was do sprzedania krzesełko uczydełko???I macie może do polecenia jakąś kuchnię dla maluchów???Postanowiliśmy kupić kuchnie Fabiankowi,bo wynosi nam garnki z kuchni żeby się bawić;-)

Witam
U nas dzisiaj znów pada i ogólnie ponuro i nieciekawie. Wczoraj znów byłąm z Madzia u lekarza, miałam isc dzisiaj na 9 :30, ale pojechałam ją odebrac od cioci, a ona wyje że ucho ja boli, na szczęście rodzinna przyjmowała wczoraj po południu i zgodziła nas sie przyjąc po pacjentach, dostała antybiotyk, krople do ucha i jakos noc przespała, z przerwami na piciu. Masakra z tymi choróbskami

Bliźniaczku zazdroszczę spotkania.Ale na lato napewno się spotkamy:-) Będziemy gdzieś nad morzem i zajedziemy do Was na bank:tak: chyba,że nie będziesz mnie chciała...;-) Zdrowiej kobietko,niech ten katar da Ci już spokój.
No i chyba za szybko pozazdrościłas, bo w końcu sie nie spotkałyśmy:-(, ale liczę że następnym razem jak Madzia będzie w Koszalinie to spotkanie wypali.
A Ciebie z rodzinką jak najbardziej zapraszam:tak:

GRATULACJE

A z przedszkolami, to nie tylko u nas, ale w wielu miejscach.
Otóż; po wrześniowych podwyżkach za przedszkola niektóre samorządy, w tym mój stwierdziły, że kasy na przedszkola nadal jest mało i trzeba poszukać oszczędności. Jak wiadomo, najprościej jest zlikwidować etaty. W związku z tym w każdym przedszkolu u nas będą zwolnienia. A w efekcie dzieci, które są przyprowadzane na czas dłuższy nić to darmowe minimum programowe będą przerzucane z grupy do grupy, jedynie 2 razy dziennie lub więcej.
Dla Igora prawdopodobnie poskutkuje to tym, że rano będzie z 5-latkami, potem po obiadku z 2,5 latkami, a potem wszystkie dzieci będą w jednej sali z losowo wybraną przedszkolanką.

Jestem wściekła i chyba wybiorę sie na posiedzenie rady miasta burdę zrobić. Normalnie brak mi słów na tych debi*i
No to rzeczywiscie nie za fajne takie przerzucanie z grupy do grupy.

Ja prawie od roku tez jestem w bazie, tylko ja sie rejestrowałam przez Internet-przysłali mi zestaw do pobrania śliny i już :-)

OFICJALNIE PRZEPRASZAM WSZYSTKICH, ŻE NIE NAPISAŁAM, IZ SEKRET UJAWNIĘ WIECZOREM :-D Zaraz pędzę :ninja2: i napiszę :-D
Też myslałam, ze wezmą tam wymaz z policzka, ale pobierali krew. Widze że jest nas więcej zarejestrowanych, ciekawa jestem, czy kiedyś wogóle się odezwą że ktoś potrzebuje.
Lecę czytac newsa.

Witam u nas do kataru doszedl kaszel echh idziemy do lekarza dzis...:(
Życzę szybkiego wykurowania.

Aniu, my mamy taką;
KUCHNIA, KUCHENKA, dźwięki, światła, akcesoria (1882637643) - Aukcje internetowe Allegro

ale dobijają mnie te dźwięki,
mamy też taką:
SMOBY Rozkładana KUCHNIA Hello Kitty 15akc +GRATIS (1863594521) - Aukcje internetowe Allegro

Bliźniaki szkoda,że spotkanie Wam nie wyszło...Oby następnym razem się udało:tak: A Madziunia biedna...Bolące ucho to koszmar,a dla takiego malucha to już całkiem.Dużo zdrówka dla Madzi:*:*:* Znalazłam kuchnię która mi się podoba,pytam Was o opinie,bo głównie chodzi mi o trwałość.

reklama
Do góry