reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

Witam się środowo;-)
Wstałysmy dzisiaj troszkę wcześniej, więc już jestem:-)

Blizniaczku wypoczywaj kochana ile wlezie
Kokusiu jak tam po babaskich zakupach, dziewczynki obkupione?:-D
Reniu strasznie to wszystko wyglądało, na szczęście już po wszystkim
Aniu do 3 razy sztuka:tak: ale pewnie zdasz za drugim razem, trzymam kciuki kochana
Myszqo super, że wszystko ok z ciocią i mamcią
Asiulko a skąd Ty jesteś,że do Wrocka na imprezki jezdzilaś:eek:?w jakim lokalu balowałaś? może umówimy się kiedyś na piwko?:-)

I jak dziewczyny przygotowania do przedszkola?
Ja bylam wczoraj zapytać o nas i nic sie nie zmienilo, dalej czekamy na miejsce a ja szukam juz pracy tylko na 1 zmiane, bo inaczej nie dam rady:zawstydzona/y:

reklama
Dzien dobry:)
Moje dzieci ostatnio robia mi pobudki o 6.30, a ja ledwo na oczy widze. Przynajmniej w nocy Zuza spi mi nienajgorzej i w dzien tez calkiem sporo, wiec chociaz tyle dobrze. Od kilku dni moja krolewna zrobila sie strasznie niedobra, caly dzien steka, jeczy ani minutki nie zajmie sie soba, a mi coraz czesciej brakuje cierpliwosci...:-(

Kanikya niestety nie mieszkam we Wrocku:-( Ale studiowalam tam no i w zwiazku z tym mieszkalam przez kilka lat. Po urodzeniu Filipa wrocilismy na stare smieci, bo maz pracuje w Opole, a my wlasnie z opolskiego jestesmy. Jesli chodzi o imprezy to gdzie ja nie imprezowalam za czasow studenckich:-D Na piwko bardzo chetnie bym z Toba wyskoczyla, tylko do Wrocka mam 120km:-(

Dziewczyny gdzie Wy wszystkie jestescie????:eek:

Asiulka to i tak masz dobrze,że mała Ci w nocy śpi.Oliwia ciągle budzi sie na cycka,ale w zasadzie to jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza.Jestem nie wyspana od 8 miesięcy,więc już przywykłam:sorry: Jak po 19:00 kładę sie nakarmić Oliwię to nie raz zasypiam razem z nią...Do tego ona od początku była taka,że nie umiała pobyć sama,a teraz to szczerze mówiąc wole zrobić wszystko z nią na rękach niż ją zostawić i słuchać jak się drze.Dobrze,ze Fabciu idzie do przedszkola to będzie miał co robić,bo ja tak naprawdę nie mam za duzo czasu tylko dla niego...

Aniu ale moja Zuza od jakiegos czasu dostaje w nocy butle i w zasadzie od niedawna jak zasypia kolo 20 to budzi sie na mleczko kolo 3, pozniej 5-6 biore ja do siebie i ciumka cyca. Wczesniej tez budzila mi sie czesciej. Na szczescie nauczylam ja zasypiac sama w lozeczku, czasem musze przy niej posiedzec czy ja poglaskac, ale nie ma juz zasypiania przy piersi czy na rekach. Wczesniej kladlam sie z nia na lozku i tez niejednokrotnie zasypialam. Ja niestety nie jestem w stanie non stop jej nosic, bo wazy 10,5kg i rece odpadaja. Na szczescie na spacerku jest aniolkiem, wiec duzo czasu spedzamy na zewnatrz:tak: Filipka przyznaje tez troche zaniedbuje,a my niestety nie nie dostalismy sie do przedszkola:-(
Aniu a jak Oliwka spi Ci w dzien?

Asiulka Oliwia za nic w świecie nie chce pić z butelki...Nie umie i koniec.Kaszki łyżeczką na wieczór też nie toleruje.Wieczorem cycek i koniec.Nie mogę nauczyć jej samotnego zasypiania,bo drze sie jak opętana i będzie budzić Fabianka...Terrorystka mała:-p Ale póki co nie jest to jakiś straszny problem.W dzień Oliwia śpi różnie.Potrafi spać 3 razy po godzinę,albo ten jeden raz ze dwie godzinki,a potrafi też spać godzinę przez cały dzień.

Ja tez mowie na moja mala terrorystka:-D Chociaz ona generalnie jest grzeczna, ostatnio troche sie popsula. Z butla nigdy nie miala problemu, zreszta na poczatku przez pierwsze 2 tyg dokarmialam ja mm, bo nie mialam pokarmu, pozniej tez zdarzylo sie dostala butelke, bo czasem cos musialam zalatwic, a od ok 6 miesiaca na noc dostaje mleczko z butelki, wiec u nas nie jest tak zle:tak: Zreszta zabieram sie od oduczania jej cyca juz od ponad miesiaca, ale marnie nam to idzie, za bardzo to obie lubimy:happy: W dzien u Was tez nienajgorzej ze spaniem. Zuzia spi zazwyczaj 3-4h, ale bywa ze spi 2h, a czasem 5h, takze na spanie mojej pociechy narzekac nie moge.
A Oliwka w koncu wyrosnie z tego cyckowania. Pytanie czy bedzie to predzej czy pozniej. Chyba Ty bedziesz musiala jej troszke w tym pomoc:tak:

Witam dziewczyny;
my już po pierwszych zajęciach w przedszkolu. Nie było tak źle.
Choć wszystko mi się w brzuchu przewraca na myśl o tym, że jutro Iguś będzie już sam...

Nie zazdroszczę wam tych nocnych pobudek...

Hej ! My też już prawie gotowe, chociaz ostatnio miałam takie zamieszanie ogólne, że nie wiem w ogóle jak dotrwałam do dzisiaj. Pech pecha gonił:confused2:
No ale już jest spoko, myślę że limit nieprzyjemnych rzeczy się wyczerpał.

Strasznie się stresuję tym jutrzejszym dniem. Nie wiem czy coś już wcześniej pisałyście bo nie zdążyłam wszystkiego nadrobić, ale ja się w sumie nad dwoma rzeczami dotyczącymi przedszkola zastanawiam: Jak to u was jest, czy dzieci dostają też piciu między posiłkami, czy można im coś dać do picia?? A druga sprawa to na jak długo przez pierwsze dni zostawiacie maluchy???

reklama
Agatkas u nas jest tak, że jeśli dziecko poprosi to dostanie pić. A na zebraniu babeczka mówiła, żeby przez pierwsze dni dziecko wcześniej odbierać, żeby nie oglądało, jak wszystkie inne dzieci wychodzą. Chodzi o to, aby nie czuło się odrzucone i opuszczone.
Ja planuję, że na początku Igorek będzie w przedszkolu 7.30- 13,00, a potem już do 16, stopniowo będę ten czas wydłużała.

Do góry