reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

U nas rano już padało. I wiatr wieje. Nie ma mowy żebym się dziś ruszyła z domu :sorry:
Tu macie link do kolorowanek- naprawde duży wybór http://www.funkydiva.pl/2011/01/18/kolorowanki-do-wydrukowania/
Bo Jasiek to stale wymyślał coraz to nowsze postaci do kolorowania i szukałam po różnych stronach. I trafiłam na tą i jest super.

reklama
Witam z kawką
U nas słoneczko próbuje sie przebic przez chmury, ale wiatrzysko jest okrutne:-(
U nas dużo się wydarzyło w ostatnim czasie i niestety niewiele z tych rzeczy to coś miłego. Ja na razie dalej pracuję tzn jestem na stażu ale niestety tylko do września i raczej marne perspektywy na zostanie tam dłużej. Szkoda bo już się przyzwyczaiłam i dużo nauczyłam a tak za chwilę będę musiała szukać pracy i uczyć się pewnie nowych rzeczy.
Gabi rośnie, ma się w miarę dobrze, dostała się do przedszkola co mnie niezmiernie cieszy ponieważ dwukrotnie rozmawiałam z dyrektorką w przedszkolu przed przyjęciem i dwa razy mi powiedziała że Gabi jest za mała i jej nie przyjmie ale mam prawo składania papierów więc co zrobię to moja sprawa. Więc złożyłam i dobrze bo Gabi się dostała.
Z tych mniej przyjemnych rzeczy to dowiedzieliśmy się że Gabi najprawdopodobniej w najlepszym przypadku ma padaczkę.
Jak na razie nastrój ma kiepski ale mam nadzieję że mi się troszkę poprawi jak wypocznę na urlopie.
Pozdrawiam was wszystkie serdecznie.
Gratulacje przyjęcia dla małego przedszkolaczka i zdrówka, oby okazało sie nic poważnego, ale skonsultować dodatkowo nie zaszkodzi.

W piątek byłam z pindzią na szczepieniu.Bidulka napłakała się,a później miała jeszcze pobieranie krwi.Na szczęście morfologia jest dobra:-) Maluńka waży 7 kg.

Miałam do Was wtedy napisać,ale Olinka spadła z łóżka:-:)no: I już do niczego nie miałam głowy tak sie przestraszyłam.Nie wiem jak to sie stało,ledwo obróciłam głowę,a ona fiknęła:-( Miała tylko śliwkę na czułku,ale czuję się mimo to okropnie...

Jutro mamy z Fabiankiem pierwsze spotkanie w przedszkolu:-) Ale będzie szczęśliwy:-)
A dziś robiliśmy zakupy dla przedszkolaka.Bluzki,bluzeczki,spodnie,skarpetki,majtki...Ze wszystkiego już powyrastał:szok: I kupiłam mu takie fajne trampki,z których jestem najbardziej zadowolona:tak:

Życzę miłej niedzieli babeczki:-)
Biedna Oliwcia, tyle cierpienia na raz, dobrze ze maluchy szybko zapominają i dalej są pogodne, a guz pewnie jeszcze nie jeden przed nią, niestety.
Fajnie ze zakupki udane.

dziewczyny wrocilismy od kardiologa:) serduszko piękne i zdrowiutkie!!!!:)
Superrrrrrrrrrrrrrr

Ja się witam z kawką, kluski śląskie zrobione, zupka dla córci właśnie się gotuje i teraz mam chwilke dla siebie hihi - u mnie dopiero 2 dochodzi ;)

mniami kluseczki slaskie:)
ja wcinam fasolkle szparagową:) dziecko mi usnelo w drodze do domu haha:)przed 19 :)
Ach kluseczki i fasolka, chyba zaraz sie wezmę za gotowanie jakiś smakołyków, chociaż babcia zrobiła mi krokiety i mam obiadek z głowy, ale smaka mi narobiłyście.

Witam i ja;-)
u nas trochę chmurzasto,ale nie pada póki co i to najważniejsze:tak:Jutro mam wizyte u gienia w sprawie zabiegu wymrażania, ciekawe ile zawoła,ale musze odczekać dwa miesiące po szczepienu, aby leczenie było skuteczne:zawstydzona/y:a w czwartek do drugiej ginekolozki po wyniki cytologii i mam troche stracha,ale wierzę,że nie będzie tak zle..

a i mamcia moja jutro przyjezdza aby zostać z Bianką podczas mojej wizyty:-)
Trzymam kciukasy

Tak was sobie czytam z kawką i pysznym rogalikiem z białą czekoladką - przed chwilą wyciągnięty z pieca. Pod moim sklepem jest sklep spożywczy, z piekania i ciastkarnią :-D no i jak tutaj schudnąć.
Och ty kusicielko, nastepna do kolekcji, teraz to juz sama nie wiem co bym zjadła:zawstydzona/y:

Słuchajcie a może któraś z Was wie ile kosztuje taki goferek z dodatkami? Ja, odkąd mam swój sprzęt to nigdzie nie kupuję a w niedzielę będziemy zarobkować i zastanawiamy się ile za nie brać.
Nad morzem suchy lub z cukrem pudrem 3 zł, z bitą śmietaną i polewą chyba 5 czy 6, a z bitą i owocami 7

A ja sie właśnie zastanawiam czy na koniec wakacji skoczyć na 3 - 4 dni do Gdańska czy na jakąs wies na agroturystykę

dziewczyny zasnalem w dzien hhaaha puscilam filipkowi myszke miki i rozlozylam sie na kanapie pod kocykiemtak mnie ciachnelo ze usnelam!!!! hahhah

reklama
Czuję się dobrze. Już normalnie nawet Janka podnoszę. Waga mi leci w dół, bo jakoś nie mam apetytu. Mięsa wogóle nie mogę ruszyć, wędlin nigdy nie jadałam, białego pieczywa nie kupujemy a ciemne nie bardzo mogę jeszcze jeśc. Jadam głównie na obiad zupy które gotuję dla Janka. A na kolację jakiś owoc, czasem jogurcik. W niedzielę pierwszy raz od 1,5 miesiąca wypiłam kawę :-) Blizn prawie nie widać bo to trzy małe kropeczki. To, że schudłam jest dla mnie największą nagrodą za moje cierpienia :-D

Myszqo zazdroszcze...ja ostatnio wilczy apetyt na wszystko co nie ucieka:p hahahah
Madzienko no ale ja za przedszkole płacę tylko ubezpieczalnię na początku roku a potem tylko za obiady. Zresztą to jest taki pilotażowy projekt u nas bo przez wiele lat przedszkola nie było w ogóle. Cóż coś za coś.

A tak w ogóle dzień dobry. My z Natką jeszcze się po łóżku przewalamy, Martynka jeszcze śpi. Wczorajszy dzień bardzo udany. Natalkę trochę przeraził tłum dzieci (dużo starszych niestety-maluchów była tylko piątka) i piekła ze mną gofry dla tego tłumku. Za to Martynki przez 4 godziny praktycznie nie widziałam, jedynie jak im zdjęcia robiłam.
Nogi mi po południu w d wchodziły ale ważne że dzieciaki zadowolone.

Lecę po kawkę
Kokusiu Ciebie to zawsze wszedzie pelno.....:) podziwiam,ze masz tyle energi...mi sie czasem na plac nie chce isc,a co dopiero cosik wiecej....:p Dziewczyny na pewno mialy super zabawe:)
o ja o ja wlasnie zobaczylam cos co mnie zmrozilo!!! dosc ze chmurzasto i deszcz pada to na termometrze mam 9 stopni celsjusza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
poprawka 14 :) zle spojrzałam haha

Rajusku to jak pozna jesienia:((( postaram sie przeslacWam troszke ciepelka....u nas temperaturka jest juz troszke nizsza....okolo 20....wczoraj caly dzien prawie padalo, dzisiaj w nocy burza taka,ze nie spalam z 2 godzinki zanim nie przeszlo....no tak walilo,ze bylam w szoku....

Zapominajko ja tez troszku wezme...o ile odstapisz:p.....bo mi same flaki zostaly:p hahahha

Witam tak pzoa tym :)
z kawusia i w miare dobrym nastrojem:)
Mari oglada klubik i przynajmniej dzisiaj pogoda lepsza to cosik pozniej wymyslimy:)
wstalysmy obi okolo 7:30 weic szybciutko....jak na nas:p

oki leckam jeszcze na :ninja2: i do pozniej laseczki:*

Do góry