reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Czesc dziewuszki :-)

Ja z takim pytaniem do Was :zawstydzona/y: od kilku dni nie działa mi strona nk, a jak jest u Was ? jak się zaloguję to pisze : "to połączenie jest niezaufane" ( i z lewej strony taka żółta ikonka jakby policjanta ) i jakiś dziwny komunikat pod spodem, nigdy wcześniej tak nie miałam :-( czy macie jakiś pomysł co to może byc ? :wściekła/y::baffled:

Edytko mi się normalnie ładuje strona ale ja się nie wylogowuję

hahhaha:)

oj nie wiem o co kaman mnie normalnie ładuje sie ta strona...

hahah Pyciolku szalejesz:) ale taki relaksik w wannie to ja tez lubie:) do tego ksiazka i moge tak siedziwec i siedziec:)tylko cieplej wody sobie dolewac co kilka chwil:)

ok ide do garow:)
ciasto truskawkowe zrobione wiec czas na srtogonowa:)

Ja tam wolę się relaksować pod prysznicem z radyjkiem. Jakoś nigdy nie przepadałam za wanną.

Tygrysku a jak robisz ciasto? Rzuć przepisikiem

reklama
Witajcie kochane weekandowo,
dzisiaj śpi u nas młodsza siostra i na poprawę humorków idziemy wieczorem do kina( szkoda,że wieczorem wtedy kiedy Bianka śpi:-() na Kaca Vegas w Bangkoku - ponoć niezły ubaw, zobaczymy;-)
Tygrysku nie ma szans abym mogła gdziekolwiek wyjść w dzień sama, bo B wraca wieczorami wtedy kiedy Bianka śpi a jak wychodzę wieczorem,po całym dniu z małą to nie to samo, w soboty też go nie ma:wściekła/y: dlatego już świruję..
Kokusiu widzę,że nie jestem sama, bo Ty też chyba non stop sama z dzieciaczkami? ja sobie radzisz w gorszych momentach i przed @?? a i zadroszczę zakupów dla mnie są lekiem na wszystko, ale póki co muszę zbierać kasę na szczepionki a nie pracuję i ciężko mi:-(
Edee ja też nie mam problemu z logowaniem do Nk, może ktoś złośliwy zgłosił coś administratorowi,albo to jakis żart??
Vive zdrówka dla Maksia!!!

zapraszam Was wszystkie na pizzę, właśnie wyjęłam z piekarnika;-)( kolejny element mojej diety,ale w dzień można;-))

Kokusiu podaje skladniki na duza blache

6 jaj
szklanak cukru
cukier waniliowy
2 czubate lyzeczki proszku do pieczenia
niecałe 2,5 szklanki maki
3/4 szklanki oleju

bialka ubijam osobno , gdy sa ubite dodaje cukier i cukier waniliowy miksuje ...dodaje bialka, miksuje...dodaje olej...miksuje ....dodaje makę...miksuje....dodaje proszek do pieczenia miksuje:)

wylewam na blaszke dekoruje truskawkami i wkladam do nagrzanego do 160 stopni piekarnika na ok 50-55 minut:)

i wychodzi PRZEPYSZNE!!!:)

Knkiya udanego wieczoru w kinie:) i nie martw sie ze mala bedzie spala hahahha bo wiesz na randki sie chodzi wieczorami:) najpierw kino potem na jakies pyszne jedzonko spacer a potem to juz jak kto woli hahha:_)
i na pizze sie pisze bo uwielbiam taka domowa!!! ostatnio robilam z kurczakiem obtoczonym w przyprawie kebab-gyros pomidorami serem feta i serem zoltym pyycha:)

Ostatnia edycja:
Knkiya udanego wieczoru w kinie:) i nie martw sie ze mala bedzie spala hahahha bo wiesz na randki sie chodzi wieczorami:) najpierw kino potem na jakies pyszne jedzonko spacer a potem to juz jak kto woli hahha:_)
i na pizze sie pisze bo uwielbiam taka domowa!!! ostatnio robilam z kurczakiem obtoczonym w przyprawie kebab-gyros pomidorami serem feta i serem zoltym pyycha:)

Tygrysku ja idę z SIOSTRĄ do kina:-D:-D:eek: fakt nieczytelnie troszkę to napisałam:zawstydzona/y:
Z moim B tak dobrze bym się nie pobawiła:-( ale dzięki;-)
a tym,że mała będzie spała sie nie martwię, tylko,że wieczorami łatwiej ją pilnować,bo śpi, więc pilnuje się sama a chciałabym,że mój B też odczuł na własnej skórze co potrafi dwulatka,bo uważa,że ja nic nie robię tylko chodzę na spacerki:crazy: i odczuł to,że ma dziecko:-(
a i dzięki za pomysł na pizzę z fetą i kurczakiem- jeszcze takiej nie robiłam;-)

Ostatnia edycja:
dzisiaj śpi u nas młodsza siostra i na poprawę humorków idziemy wieczorem do kina( szkoda,że wieczorem wtedy kiedy Bianka śpi:-() na Kaca Vegas w Bangkoku - ponoć niezły ubaw, zobaczymy;-)

Kokusiu widzę,że nie jestem sama, bo Ty też chyba non stop sama z dzieciaczkami? ja sobie radzisz w gorszych momentach i przed @?? a i zadroszczę zakupów dla mnie są lekiem na wszystko, ale póki co muszę zbierać kasę na szczepionki a nie pracuję i ciężko mi:-(

Kankiya no ja praktycznie też jak samotna matka. A jak sobie radzę? No jakoś muszę bo wiem że M też nie ma lekko. Najgorzej jest po południu jak Martyna wraca ze szkoły bo obie robią tyle hałasu i bałaganu że czasem ręce opadają.
Ja najbardziej głupiałam jak siedziałam z nimi tylko w domu i jedyny kontakt jaki miałam z ludźmi to net. Teraz co dziennie mogę sobie do woli pogadać z mamuśkami w szatni a i Martynki nauczycielka jest bardzo chętna do rozmów. Ostatnio odreagowywałam 2 razy w tygodniu na wykładach no i oprócz tego w każdą ostatnią sobotę miesiąca wybywam na zebranie mojego stowarzyszenia. I wtedy jak M nie ma w domu to do dziewczyn ściągam babcię. To są takie tylko moje chwile kiedy staram się jak najbardziej naładować akumulatorki.

Udanego wieczoru.

A i powiem Ci że był taki czas że jechałam na "persenie" bo już momentami sama się siebie bałam. Teraz już na szczęście nie jest mi potrzebny i daję radę sama się opanować

Kokusiu podaje skladniki na duza blache

6 jaj
szklanak cukru
cukier waniliowy
2 czubate lyzeczki proszku do pieczenia
niecałe 2,5 szklanki maki
3/4 szklanki oleju

bialka ubijam osobno , gdy sa ubite dodaje cukier i cukier waniliowy miksuje ...dodaje bialka, miksuje...dodaje olej...miksuje ....dodaje makę...miksuje....dodaje proszek do pieczenia miksuje:)

wylewam na blaszke dekoruje truskawkami i wkladam do nagrzanego do 160 stopni piekarnika na ok 50-55 minut:)

i wychodzi PRZEPYSZNE!!!:)

Tygrysku dzięki. Ja mam bardzo podobny przepis, w zimę najczęściej robiłam go z brzoskwiniami z puszki.

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, dowiedziałam się, że jest możliwośc, że ktoś się pode mnie podszywa lub też administrator zlikwidował mi konto, napisałam już w tej sprawie do administratora, i czekam na odp, tyle, że chyba mają 48 h czasu na odp. ;(

dzięki Kokuś, dodałaś mi sił;-) ja wspieram się tabletką przed @, bo wtedy bez kija lepiej do mnie nie podchodzić a moje biedne dzieciątko jeszcze tego nie rozumie, więc dlaczego ma cierpieć z tego tytułu:zawstydzona/y: ja ładuję akumulatrory jak wychodzę na bale raz na jakiś czas, następnego dnia od razu obie odczuwamy różnicę:-) szkoda,że to tak rzadko bywa, ale wcześniej przez 1,5 roku nie byłam nigdzie sama bez Bianki, więc powinnam się cieszyć tą zmianą;-)

Cześć dziewczyny :-)

kokusiu-ja polecam dinozaury w Bałtowie. Z tego, co kojarzę, zanplo wstawiała niedawno zdjęcia, w sumie ja też, ale to już baaaardzo dawno :-D

Tygrysku nie ma szans abym mogła gdziekolwiek wyjść w dzień sama, bo B wraca wieczorami wtedy kiedy Bianka śpi a jak wychodzę wieczorem,po całym dniu z małą to nie to samo, w soboty też go nie ma:wściekła/y: dlatego już świruję..
Edee ja też nie mam problemu z logowaniem do Nk, może ktoś złośliwy zgłosił coś administratorowi,albo to jakis żart??
Vive zdrówka dla Maksia!!!

zapraszam Was wszystkie na pizzę, właśnie wyjęłam z piekarnika;-)( kolejny element mojej diety,ale w dzień można;-))

kankiya-udanego wypadu do kina. Napisz później, jak wrażenia po filmie, bo na pierwszej części to normalnie sikałam ze śmiechu :-D

JA też mam swoje chwile tylko dla siebie. Przy Olku byłam bardzo uwiązana w domku, bo on ciągle cycał. Poza tym same wiecie, jak to jest przy pierwszym dziecku. Teraz Maksa już od dawna zostawiam w domku z tatą lub z teściową. Ostatnio G musiał sam nakarmić obu, wykąpać Olka i położyć spać. Miała szczęście, ze zdążyłam wrócić na kąpiel Maksa, bo też miał to zrobić. Na początku martwiłam się, jak sobie poradzi, ale potem pomyślałam, że najwyżej dzieci pójdą spać niedomyte :-D Teraz dwa razy w tygodniu wychodzę na fitness,a ostatnio umówilam się z koleżanką, ze jak przestanę karmić, to zabalujemy :szok:

Mamusia to ładnie Was Karolinka załatwiła, żeby nie dać się rodzicom wyspać. A Wy kiedy wybywacie na wakacje?
w lipcu do rodzicow jedziemy na miesiac a moze 2 zobaczymy jak to bedzie

tygrysku, ja do 17 z Karolinka, a o 18 mam zajecia
no ale teraz przez 2 tyg mialam intensywne szkolenia dla celnikow pod kątem euro 2011, mialam z nimi codziennie 12 godz lekcyjnych, wiec przez te 2 tyg byla tesciowa z mala, wlasnie dzis pojechala, wiec przez 2 tyg wychodzilam z domu o 6 a wracalam 0 20, ale wole taki tryb zycia niz ciagle siedzenie domu, bo wtedy nie mam czasu na smutki , czarne scenariusze i depresje
mialam super grupe, na koniec byly czule pozegnania i upominki, wiec bylo fajnie:-)
ale od wrzesnia Karolina do przedszkola a ja dalej bede miala ten kurs dla celnikow, bo na razie wakacje sie w szkolach zaczynaja

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczynki

W srodę zmarła 6 letnia dziewczynka na sepse z miejscowości położonej niedaleko nas :-(
Zastanawiam się nad zaszczepieniem Mateusza, tym bardziej ze idzie do przedszkola.

Ehh ....

Do góry