reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Cześć dziewczynki

W srodę zmarła 6 letnia dziewczynka na sepse z miejscowości położonej niedaleko nas :-(

Ehh ....
:-(jejku człowiek chowa dzieciaczka, dba o niego,kocha ponad życie a póżniej coś takiego.. też planuję zaszczepić Biankę jak pójdę do pracy...

Witam wieczorkiem,

wypad do kina mogę zaliczyć do udanych, nie oglądałam I części KACA VEGAS,ale druga była nawet spoko, końcówka najlepsza:-D muszę obejrzeć I dla porównania;-) najgorzej było przed wyjściem,bo Bianka jeszcze nie spała i nie chciała zostać z tatusiem:zawstydzona/y:
krzyczała,że tatuś ma iść do komputera a mamusia spać.. niestety dziecko kojarzy tatę tylko z komputerem i tym,że jest ciągle w pracy(chociaż nie zawsze tak jest naprawdę) chwilami odechciewało mi się tego wyjścia po takiej akcji ,ale w końcu zebrałam się i wyszłam a póżniej i tak za nią tęskniłam:zawstydzona/y: następnym razem uśpię ją najpierw tak jak do tej pory robiłam,aby nie psuć sobie wieczoru.

Vive ja też przy drugim dzieciaczku dałabym sobie więcej luzu jakbym miała możliwość;-) wypoczęta i wesoła mamusia da więcej szczęścia dziecku niż ta zmęczona i nerwowa:tak:
Edee co z Twoim kontem na Nk, dali Ci już odpowiedz?daj znać, bo sama jestem ciekawa co tam Ci się narobiło
Mamusiu o której Karolcia chodzi Ci spać, czy wracając o 20 do domu widziałyście się przed jej snem czy przez 2 tygodnie wcale?:szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny. My już na nogach i szykujemy się do szkoły.

Vive ja wiem o tych dinozaurach w Bałtowie ale na razie szukam czegoś trochę bliżej.

Mamusia to Ty teraz mega zapracowana kobieta. A jednak Karolinka idzie do przedszkola. Tego co polecała Marzycielka?

Agaciu słyszałam o tej dziewczynce w telewizji. Straszna tragedia

Kankiya super że film się podobał. Kurcze muszę i ja się kiedyś do kina wybrać bo już nie pamiętam kiedy ostatnio byłam.Zawsze sobie ściągam filmy. Tylko u nas to już na mega wyprawę zakrawa bo porządne kino najbliżej w Warszawie.
A to że Bianka kojarzy tatusia z kompem a nie usypianiem to niestety dzieci są bardziej bystre niż nam się wydaje.
Mój też sporo czasu przed kompem spędza ale on głównie "w interesach" bo on nienawidzi siedzenia na forach. Zagląda w sumie tylko na elektrodę jak ma jakąś zagadkę i szuka inspiracji.
U nas jak M jest w domu to on zajmuje się układaniem dziewczynek do spania. Teraz już nie musi czytać Martynie bajek na dobranoc (bo ona sobie sama czyta) to przerzucił się na Natalkę.

Dziewczyny trzymajcie kciuki. Dzisiaj o 15 mam pierwszą jazdę i to na placu którego boję się najbardziej.

Cześć dziewczyny

Kokusiu powodzenia, nie jest to takie trudne jak na początku się wydaje.
Nic mi się dzisiaj nie chce. Zapisałam Maję na lipiec do przedszkola, a w sierpniu muszę sprowadzić mamę.
My tez sie wybieramy do kina na piratów z karaibów bo dostalismy darmowe bilety to trzeba skorzystać.
Najcenniejsze słowa mojego dziecka usłyszane rano " Mamusiu zawsze i przezawsze będę Cię kochała"

Miłego dnia

czesc:)
słonecznie i poniedzialkowo:)

zanplo piratow bardzo polecam hahah :) nie bedziesz zalowac:)
za 2 tygodnie znow idziwmy do kina tylko jeszcze nie wiem na co?? polecacie cos???

Kakusiu trzymam kciuki!! bedzie dobrze:)
Mamusiu to super ze aktywnie spedzasz wreszcie czas:) ja tez lubie jak cos sie dzieje wtedy czlowiek ma wieksza energie do zycia:)

ok ide dopic kawe wysuszyc wloski i wybywamyu na manufakture pappa milego dnia i slonecznego!!

Cześc kochane;

Kokusiu będzie fajnie, nie będziesz mogła się doczekać kolejnej jazdy :D

Ja też nie pamiętam kiedy w kinie byłam...

Zaraz brykamy na spacer.

Hejka!
U nas od rana naprawiają ulicę. Śmierdzi asfaltem :baffled: Janek ogląda bajkę "Listonosz Pat". Kupiłam mu ostatnio płytkę z Patem i drugą ze Strażakiem Samem. I teraz na zmianę to ogląda. I śpiewa piosenki z bajek na cały głos :-)

W czwartek mam urodzinki i zawozimy Jasia do mojej mamy a sami idziemy do nowej greckiej restauracji. Uwielbiam grecką kuchnię :-) A w piątek rano jedziemy do Wisły. Michał ma kongres stowarzyszenia implantologicznego. Całą sobotę ma wykłady i musi tam siedzieć bo jest kierownikiem katedry. A ja będę się byczyć w SPA. Już sobie zarezerwowałam masaż czekoladowy, manicure i pedicure Spa-french. I oczywiście będę szalała na basenach, saunach i w siłowni. Mam w koncu dwa dni wolnego :-D A w sobotę wieczorem jest jeszcze jakaś impreza.
Już nie mogę się doczekać :-)

Witajcie....my niedawno wstałyśmy
embarrassed.gif
embarrassed.gif
embarrassed.gif
coraz większe śpiochy z nas:-D:-D:-D
pogoda przez okno całkiem całkiem ale temperatura nie powala
sorry2.gif
sorry2.gif
sorry2.gif

Kokusia
trzymamy kciuki za pierwsza jazdę...zobaczysz jak to wciąga:-D:-D:-D
a co do dinozaurów - to są w Krasnobrodzie, czy warto nie mam pojęcia, bo jeszcze tam nie dotarłam... Park Jurajski w Krasnobrodzie już działa. Jest 17 dinozaurów. Będzie więcej

Agacia
straszna tragedia
[*]

Myszqa
weekend marzenie

Ostatnia edycja:
Witam w nowym tygodniu;-)

tamten kiepsko się zakończył, bo wczoraj jak byliśmy u mojej mamci , Bianka wpadła do pufki takiej twardej z płyty i uderzyła grzbietem noska w kant płyty..:-(masakra jak ją zobaczyłam zaraz po wypadku,bo miała odgnieciony kształ płyty jakby był złamamy nosek w tym miejscu,ale krew się nie polała i to mnie uspokoiło,ale płakała bidula a razem z nią ja i babcia też:zawstydzona/y:dzisiaj już lepiej,ale nie ładnie to wygląda i pewnie boli jeszcze troszkę.. wiem,że takich momentów i wypadków będzie mnóstwo a ja tak ciężko je znoszę, póżniej obwiniam siebie i biegam za Bianką krok w krok jak za rocznym dzieciaczkiem- co ona ze mną ma...:-:)zawstydzona/y:

Kokusiu to miłe,że mężuś usypia dzieciaczki no i powodzenia na placu- daj znać po powrocie;-)
Myszqo zabierz mnie ze sobą do Spa -jeszcze nigdy nie byłam a przydałoby się;-)udanego wypoczynku
Tygrysku rozszalałaś się z wypadami do kina:-D napisz jak cos wybierzecie
Zanplo my z siostrą też byłyśmy na darmowym filmie ,siostra wygrała bilety na facebooku;-)a słowa " Mamusiu zawsze i przezawsze będę Cię kochała"- bezcenne, dla takich chwil warto żyć:tak:
Edee a już myslałam,ze przez awarię na Nk częściej będziesz na BB a tu tak szybko Cię odblokowali:-D:-p:laugh2: musze do nich napisać:-D;-)

reklama
Dzięki dziewczyny. Niestety nie pojeżdżę sobie dzisiaj bo właśnie dzwonił mój instruktor że popsuli mu samochód i na razie musimy przełożyć zajęcia.
A że jeżdżenie wciąga to ja wiem bo ja już od jakiegoś czasu jeżdżę :zawstydzona/y: (dzisiaj miała być pierwsza jazda legalna). Niestety moją największą zmorą jest cofanie a już po łuku to masakra i tego boję się najbardziej.

Kankiya oj biedna Bianeczka. Pewnie musiała się nieźle wystraszyć.

Myszqo oj tylko pozazdrościć takich urodzinek.

Madzienko to szkoda że nie byłyście, myślałam że dowiem się czegoś z "pierwszej ręki"

Tygrysku udanych zakupów.

Edee czyli to z nk to jakieś nieporozumienie było. Swoją drogą to mogliby lepiej tego pilnować i nie blokować niewinnych ludzi.

Zapominajko miłego spacerku.

My z Natką obżarłyśmy się czereśniami i teraz leżymy, mała z nogą w górze bo ugryzła ją mrówka

Do góry