reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Anoli kochana:) u nas wszystko ok...mam nadzieje,ze bedzie juz tylko lepiej:)
Mariczka szaleje na placu zabaw, obowiazkowo przynajmniej dwa razy dziennie spacer wlasnie tam :)

A tak to Kamil poki co pracuje na jakis tydz ma prace u meza mojej mamy kolezanki:)
zawsze to jakis grosze jest....a facet bardzo ,ale to bardzo wporzadku wiec Kamil tez zadowolony:)

Pyciolku witaj:* wiemy cos o babcinym "wychowaniu"...:p
Marzycielko gratuluje pracki i przedszkola dla Oli:) tak sie ciesze,ze Wam sie uklada wszystko :)
No wlasnie Vive o tym samym pomyslalam co Anoli napisala,a odciaganie pokarmu??? to duzo daje, ja tak sama robilam jak mala sie nie najadala...i Mariczka na zmiane pila raz to raz to:)
Madziu Lublin plynal doslownie:) niezle musialo "pompowac":p Ale Jula byla widac zadowolona:)
Kankiya a co Ty sie tak ginekolozki boisz???? czegos nie wiemy:p hahahah

Oki zmykam troszke do mojego broja::) buziaczki:8

reklama
HEJKA;-)
Kanuś ..no mam cos do ukrycia.. kiedyś napisałam na intymnym,ale brakło mi odwagi i wykasowałam a ten kto przeczytał to wie:zawstydzona/y::-(, pewnie niedługo się wyżalę,bo cięzko mi z tym...
super,że Kamil znalazł pracę trzymam kciuki za Was non stop;-)
Vive ja tez propomuję odciąganie pokarmu;-)
Vive i Anoli super ,że dzieciaczki tak są za sobą, pewnie to cudowny widok:tak:
Madziu teraz dopiero zobaczyłam zdjęcia podtopionego Twojego miasteczka:szok:, dobrze,że gorzej sie to nie skończyło:no:

tak chwaliłam Biankę bo zrobiła kilka razy kupkę do nocnika a teraz woła aby ubrać pampka na kupkę i wali do niego:-(chyba nie spodobał jej się widok jaki zobaczyła w nocniczku:-D chyba muszę znowu poszukać jakiś ciekawych magnesów na lodówkę;-)

Ostatnia edycja:
czesc dziewczynki:)
u nas znow sloneczka brak ech..ale piatek wiec humor mimo tej pogody i tak dobry haha chociaz jakiegos leniwca mam ostatnio...dziec usypia wiec chwila wytchnienia i relaksu nastała :)
ktoś chętny na kawkę??

HEJKA;-)
Kanuś ..no mam cos do ukrycia.. kiedyś napisałam na intymnym,ale brakło mi odwagi i wykasowałam a ten kto przeczytał to wie:zawstydzona/y::-(, pewnie niedługo się wyżalę,bo cięzko mi z tym...
)

Czasem takie wywalenie-wypłakanie z siebie problemów bardzo pomaga....a ja mocno trzyma kciuki zeby wszystko ci sie poukladalo tak jak sobie marzysz!! głoka do góry kochana pamietaj ze masz ze sobą babyboomowe mamki ktore zawsze są wsparciem w trudnych momentach ale tez potrafią cieszyć się razem z tobą sukcesami i radościami:)

Vive my pilismy najpierw bebilon pepti a potem nutramigen do ok 9 miesiaca pozniej przeszlismy na normalne mleczko.

Ostatnia edycja:
HEJKA;-)
super,że Kamil znalazł pracę trzymam kciuki za Was non stop;-)
Vive ja tez propomuję odciąganie pokarmu;-)
Vive i Anoli super ,że dzieciaczki tak są za sobą, pewnie to cudowny widok:tak:
Madziu

tak chwaliłam Biankę bo zrobiła kilka razy kupkę do nocnika a teraz woła aby ubrać pampka na kupkę i wali do niego:-(chyba nie spodobał jej się widok jaki zobaczyła w nocniczku:-D chyba muszę znowu poszukać jakiś ciekawych magnesów na lodówkę;-)

Wczoraj był fajny artykuł na temat w necie. Zakładaj jej pampersa, jak robi kupkę, prędzej czy później się nauczy.

hej mamuski...piatek wiec i humorek lepszy...
w sobote planowalismy wypad nad jeziorko łącznie z nocowaniem w namiociku....ale jak na złość ma być beznadziejna pogoda....;/ w niedziele mieliśmy się wybawić z alexem, pograc w badminktona i pogrillować...ale chyba nici....echhhhhhhh ;/

Cześć dziewczynki

U nas wszystko ok.
W przyszły weekend planuje wypad nad jeziorko, a za dwa tygodnie nad morze. Troche odpocznę.

Marzycielko gratulację !
Kankiya nie smuc się.

Mati nadal robi w pieluchę już mi się wszystkiego odechciewa.

dzięki dziewczynki kochane;-)

kurcze pogoda mnie dzisiaj dobiła , do tego Bianka miała taki płaczliwy dzień i chyba nerwy mi puścily,bo dałam jej klapsa a teraz mam wyrzyty sumienia... siedzę z nią non stop sama od 2,5 lat 24 na dobę i chyba już się kończę.. mój B wraca wieczorami jak Bianka już śpi, a w w niedzielę odsypia a my same na spacerkach i tak w kółko..zresztą jak ma wolną chwilę to i tak woli siedzieć na necie niż pobawić się z córeczką... dobrze,że moja kochana mamcia przyjedzie raz na jakiś czas jak mam coś do załatwienia i zostanie na troszkę z Bianką, bo chyba nie dałabym rady.. ja chcę do pracy.. z tego wszystkiego pochłonęłam dzisiaj 1/2 paczki M&m-sów:zawstydzona/y: do tego tej 400 gramowej,żeby nie było:-( i na noc:wściekła/y: ehhh...
Agaciu na Matiego też przyjdzie czas,Bianka też jeszcze 2 tyg temu siuśkała do pieluchy;-)udanego wypadu i wyjazdu nad morze- cudownej pogody Wam życzę;-)
Zapominajko jak idzie Ci nauka?

Ostatnia edycja:
reklama
Vive nasza hania tez na okraglo che tulic całowac i kosiac zuzie. Czasem musze ja prosic zeby przestala np jak karmie dlatego ciezko nam uwierzyc ze od czasu do czasu cos sie z nia dzieje ze podnosi na nia reke.
Vive a nie probowalas sciagac mleka i podawac je z butelki skoro mały denerwuje sie przy piersi?

Niestety, odciąganie nie wchodzi w grę, bo u mnie laktator nie ściąga za dużo. Przy Olku też tak miałam. Cały dzień musiałam ściągać, aby uzbierać na jedno karmienie. Mówiłam o tym ginekologi, ale on twierdzi, że niektóre kobiety tak mają-w tym na przykład jego żona. Poza tym nie mam już za wiele mleka w piersiach.

Do tego wszystkiego Maks mi się rozchorował-bardzo płakał, a ja nie wiedziałam, co mu jest. Mierzyłam mu temperaturę takim termometrem do czoła i ucha i wychodziło OK. Cos mnie jednak tknęło i sprawdziłam w pupci, a tam 39,5 :szok: Kurczę, on jet już chory trzeci raz w ciągu tego swojego krótkiego życia :-(

czesc dziewczynki:)
u nas znow sloneczka brak ech..ale piatek wiec humor mimo tej pogody i tak dobry haha chociaz jakiegos leniwca mam ostatnio...dziec usypia wiec chwila wytchnienia i relaksu nastała :)
ktoś chętny na kawkę??

Czasem takie wywalenie-wypłakanie z siebie problemów bardzo pomaga....a ja mocno trzyma kciuki zeby wszystko ci sie poukladalo tak jak sobie marzysz!! głoka do góry kochana pamietaj ze masz ze sobą babyboomowe mamki ktore zawsze są wsparciem w trudnych momentach ale tez potrafią cieszyć się razem z tobą sukcesami i radościami:)

Vive my pilismy najpierw bebilon pepti a potem nutramigen do ok 9 miesiaca pozniej przeszlismy na normalne mleczko.

Do góry