reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

witajcie i ja zajrzałam.....Paweł w domu więc jak zwykle my poza domem w weekend:blink:

Kanuś widziałam...śliczniutkie!!!!

Aniu GRATULACJE!!!!!

Tygrysku moja znajoma inhaluje non stop dzieci wiec inhalator chodzi u niej 18h na dobę albo i więcej:tak: i poleca nam taki, bo ja tez mam zamiar kupić.... Jej polecili w szpitalu jak maly miał atak i zaczął dusić się i wylądował w szpitalu APTEKA INHALATOR OMRON COMPAIR NE-C28-E (1425632202) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Witajcie.
Ja dziś dzień pełen wrażeń. Od rana gdzieś latam. Rano zakupy, potem dogadywałam resztę w sprawie balu. Potem brat mnie zaprosił do fryzjera więc w końcu mam nową fryzurkę i od razu umówiłam się na przyszły tydzień na czesanie. Jutro mamy zamiar dziewczynki zabrać do sali zabaw i McDonalda bo Martynka ma imieninki. A my przy okazji mamy wpaść do Media bo mężowy w końcu dał się namówić na laptopa. A no i może wpadniemy gdzieś łazienki pooglądać. Do wiosny musimy się zdecydować co konkretnie chcemy i ruszamy z remoncikiem. Cieszę się jak głupia bo znowu będzie się coś działo.

Tygrysku ja również polecam inhalator. Dopiero niedawno kupiliśmy bo wcześniej wydawał mi się nie potrzebny a teraz sobie życia bez niego nie wyobrażam. Jak tylko któraś dziewczyna zaczyna kaszleć to ją inhaluję solą fizjologiczną i z reguły mija jak ręką odjął.
Ja zanim kupiłam to radziłam się wszystkich możliwych znajomych a najbardziej brałam sobie do serca opinie rodziców alergików czy astmatyków.
Ostatecznie zdecydowaliśmy się na taki
INHALATOR Miko - tylko 102,99 zł 2 gratisy prom. (1423667878) - Aukcje internetowe Allegro
i jestem z niego zadowolona. A nie ma z nami łatwo bo dziewczyny mają różne ciekawe pomysły.

Kana my przeważnie inhalujemy się kropelkami Berodual.

Dobry wieczór Dziewczynki!
Rodzinka spi, a ja obiecalam sobie, ze bede czesciej tu zagladac, wiec skrobne tylko posta i tez zmykam do lozka, bo padam na leb.
Ja ostatnio ciezkie dni mialam, o ile staram sie nie lapac dolow tak tym razem chyba musialam sie poddac. W czwartek bylismy na badaniu bioderek z mala i okazalo sie, ze nasza kluseczka ma nierozwiniete bioderka i bedzie musiala nosic specjalna szyne, ktora to wszystko wyleczy:-( Przeplakalam pol dnia, bo podobno dziecko ciezko to znosi na poczatku, a ja nie wiem czy dam rade i wytrwam jesli rzeczywiscie poczatki beda tak ciezkie. Poza tym lekarz mnie zdolowal straszac kalectwem malej i w ogole jakos tak negatywnie mnie do tego wszystkiego nastawil. A ja sie martwilam tym, ze Zuzka jest za gruba, teraz chcialabym miec tylko taki problem. No nic, jakos bedziemy musieli to wszystko przezyc. Chyba mielismy za dobrze i cos sie musialo popsuc...

Aniu moje gratulacje:tak:
Teraz vive czekamy na Ciebie, a pozniej na anoli;-)

Zdrowka dla wszystkich chorujacych mamusiek i dzieciaczkow

Kanus z calego serca zycze Wam, aby Wasza sytuacja finansowa sie poprawila i zebyscie w koncu poszli na swoje, bo co jak co, ale mlodzi powinni mieszkac sami bez wzgledu na to jakich ma sie tesciow czy rodzicow. Ja przerabialam temat mieszkania z tesciowa przez prawie 2 lata i na dluzsza mete nigdy nie jest to dobre rozwiazanie:no:

Zmykam spac, dobranoc;-)

Dzień dobry :-)

asiulka-musisz być dobrej myśli. Mój brat nosił takie szyny ponad 20 lat temu i całkowicie się wyleczył. Olek też miał problemy z bioderkami, bo u nas to rodzinne. Skończyło się tylko na szerokim pieluchowaniu i ćwiczeniach. Naprawdę mnóstwo dzieci ma problemy z bioderkami i można to wyleczyć. Wam też się uda!!!

Dobry wieczór Dziewczynki!
Rodzinka spi, a ja obiecalam sobie, ze bede czesciej tu zagladac, wiec skrobne tylko posta i tez zmykam do lozka, bo padam na leb.
Ja ostatnio ciezkie dni mialam, o ile staram sie nie lapac dolow tak tym razem chyba musialam sie poddac. W czwartek bylismy na badaniu bioderek z mala i okazalo sie, ze nasza kluseczka ma nierozwiniete bioderka i bedzie musiala nosic specjalna szyne, ktora to wszystko wyleczy:-( Przeplakalam pol dnia, bo podobno dziecko ciezko to znosi na poczatku, a ja nie wiem czy dam rade i wytrwam jesli rzeczywiscie poczatki beda tak ciezkie. Poza tym lekarz mnie zdolowal straszac kalectwem malej i w ogole jakos tak negatywnie mnie do tego wszystkiego nastawil. A ja sie martwilam tym, ze Zuzka jest za gruba, teraz chcialabym miec tylko taki problem. No nic, jakos bedziemy musieli to wszystko przezyc. Chyba mielismy za dobrze i cos sie musialo popsuc...

Aniu moje gratulacje:tak:
Teraz vive czekamy na Ciebie, a pozniej na anoli;-)

Zdrowka dla wszystkich chorujacych mamusiek i dzieciaczkow

Kanus z calego serca zycze Wam, aby Wasza sytuacja finansowa sie poprawila i zebyscie w koncu poszli na swoje, bo co jak co, ale mlodzi powinni mieszkac sami bez wzgledu na to jakich ma sie tesciow czy rodzicow. Ja przerabialam temat mieszkania z tesciowa przez prawie 2 lata i na dluzsza mete nigdy nie jest to dobre rozwiazanie:no:

Zmykam spac, dobranoc;-)

Asiulkaaa....
nie martw się bedzie dobrze.....u nas tez na początku były szmery na serduszku-ryczałam cała noc, później były bioderka, ,ze cos nie wykształcone, ze na razie pieluchowanie, pozniej zobaczymy czy tylko to wystarczy- płacz i ciągłe zamartwianie sie...potem były refluksy strasznie drogie mleka i strach, pozniej, że za szybko przybiera na wadze,ze jest za pulchna itp....szkoda słow....Dodam,,że z wszystkiego Mari wyszła bez szwanku i teraz jest w 100% ok:)

Także straszyc oni strasza, mysle,ze dla naszego dobra mimo wszystko- aby lepiej się przyłożyć do pomocy włąsnemu dziecku....jakby niby miało byc inaczej...:sorry2:
Także ja wierze ,że u Was tez tak będzie, zwyczajnie bedzie wszystko dobrze!!!!!! :tak:

A co do mieskzania wiem wiem przechodze i chyba powoli zaczynam wierzyc w lepsze!!!!

Także Asiu głowka do góry kochana!!!!!

Witam mamuski niedzielnie:)
Czyżby druga.... nono ja wstaje, otwieram oczy, ogarniam Mari i jestem!!!:)

Zaraz uciekam na zakupki ,a pozniej chyba kościółek i wizyte na cematrzu zaliczymy,bo jest piekne słoneczko i az ciągnie na spacerek!!!!

Pozdrawiamy

Ostatnia edycja:
Witajcie poniedziałkowo.

Asiulka ja tak jak dziewczyny wierzę że mała się wykaraska z kłopotów.

Zapominajko jakieś zdjątka wrzucę dopiero w sobotę jak będę ja miała ślicznie ułożoną na bal.

A tak w ogóle to chwalę się że w końcu namówiłam mężowego na laptopika:tak::tak::tak: Fakt że potem zastanawiał się co on najlepszego zrobił ale to już po fakcie;-):-D

Witamy poniedziałkowo:)

Poranek przywitał nas przepięknym słoneczkie, bezchmurnym niebem i ....mrozikiem:)
Ale spacerek i tak bedzie:)a co:p

Poza tym z przykrością musze Wam oznajmić ,że moje dziecie przestało chyba spać w ciągu dnia...:((((
Wczoraj wstałą okolo 9....polezala tylko w łóżeczku od 14-14:30 i poszła apac normalnie o 21:30....:szok:
Dzisiaj wstała o 8 i pełna zycia..... jaki to nędzny mój los:p hahaha

Oki my juz po zmywaniu naczyc, praleczka juz chodzi, podłogi zamiecione teraz relax:)

reklama
Witam;
Kokusia czekam i oczywiście gratuluję zakupu :-)

Kana widzę, że bardzo pracowicie dzień zaczęłyście.

Ja dziś odpoczywam w pracy, bo wczoraj z małym na placu zabaw zaszaleliśmy, potem mała przygoda z drzwiami była. W konsekwencji Iggy był przeszczęśliwy, my mniej. A dzisiaj mam zakwasy...

Do góry