reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

witajcie i ja zajrzałam.....Paweł w domu więc jak zwykle my poza domem w weekend:blink:

Kanuś widziałam...śliczniutkie!!!!

Aniu GRATULACJE!!!!!

Tygrysku moja znajoma inhaluje non stop dzieci wiec inhalator chodzi u niej 18h na dobę albo i więcej:tak: i poleca nam taki, bo ja tez mam zamiar kupić.... Jej polecili w szpitalu jak maly miał atak i zaczął dusić się i wylądował w szpitalu APTEKA INHALATOR OMRON COMPAIR NE-C28-E (1425632202) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Witajcie.
Ja dziś dzień pełen wrażeń. Od rana gdzieś latam. Rano zakupy, potem dogadywałam resztę w sprawie balu. Potem brat mnie zaprosił do fryzjera więc w końcu mam nową fryzurkę i od razu umówiłam się na przyszły tydzień na czesanie. Jutro mamy zamiar dziewczynki zabrać do sali zabaw i McDonalda bo Martynka ma imieninki. A my przy okazji mamy wpaść do Media bo mężowy w końcu dał się namówić na laptopa. A no i może wpadniemy gdzieś łazienki pooglądać. Do wiosny musimy się zdecydować co konkretnie chcemy i ruszamy z remoncikiem. Cieszę się jak głupia bo znowu będzie się coś działo.

Tygrysku ja również polecam inhalator. Dopiero niedawno kupiliśmy bo wcześniej wydawał mi się nie potrzebny a teraz sobie życia bez niego nie wyobrażam. Jak tylko któraś dziewczyna zaczyna kaszleć to ją inhaluję solą fizjologiczną i z reguły mija jak ręką odjął.
Ja zanim kupiłam to radziłam się wszystkich możliwych znajomych a najbardziej brałam sobie do serca opinie rodziców alergików czy astmatyków.
Ostatecznie zdecydowaliśmy się na taki
INHALATOR Miko - tylko 102,99 zł 2 gratisy prom. (1423667878) - Aukcje internetowe Allegro
i jestem z niego zadowolona. A nie ma z nami łatwo bo dziewczyny mają różne ciekawe pomysły.

Kana my przeważnie inhalujemy się kropelkami Berodual.

Dobry wieczór Dziewczynki!
Rodzinka spi, a ja obiecalam sobie, ze bede czesciej tu zagladac, wiec skrobne tylko posta i tez zmykam do lozka, bo padam na leb.
Ja ostatnio ciezkie dni mialam, o ile staram sie nie lapac dolow tak tym razem chyba musialam sie poddac. W czwartek bylismy na badaniu bioderek z mala i okazalo sie, ze nasza kluseczka ma nierozwiniete bioderka i bedzie musiala nosic specjalna szyne, ktora to wszystko wyleczy:-( Przeplakalam pol dnia, bo podobno dziecko ciezko to znosi na poczatku, a ja nie wiem czy dam rade i wytrwam jesli rzeczywiscie poczatki beda tak ciezkie. Poza tym lekarz mnie zdolowal straszac kalectwem malej i w ogole jakos tak negatywnie mnie do tego wszystkiego nastawil. A ja sie martwilam tym, ze Zuzka jest za gruba, teraz chcialabym miec tylko taki problem. No nic, jakos bedziemy musieli to wszystko przezyc. Chyba mielismy za dobrze i cos sie musialo popsuc...

Aniu moje gratulacje:tak:
Teraz vive czekamy na Ciebie, a pozniej na anoli;-)

Zdrowka dla wszystkich chorujacych mamusiek i dzieciaczkow

Kanus z calego serca zycze Wam, aby Wasza sytuacja finansowa sie poprawila i zebyscie w koncu poszli na swoje, bo co jak co, ale mlodzi powinni mieszkac sami bez wzgledu na to jakich ma sie tesciow czy rodzicow. Ja przerabialam temat mieszkania z tesciowa przez prawie 2 lata i na dluzsza mete nigdy nie jest to dobre rozwiazanie:no:

Zmykam spac, dobranoc;-)

Dzień dobry :-)

asiulka-musisz być dobrej myśli. Mój brat nosił takie szyny ponad 20 lat temu i całkowicie się wyleczył. Olek też miał problemy z bioderkami, bo u nas to rodzinne. Skończyło się tylko na szerokim pieluchowaniu i ćwiczeniach. Naprawdę mnóstwo dzieci ma problemy z bioderkami i można to wyleczyć. Wam też się uda!!!

Dobry wieczór Dziewczynki!
Rodzinka spi, a ja obiecalam sobie, ze bede czesciej tu zagladac, wiec skrobne tylko posta i tez zmykam do lozka, bo padam na leb.
Ja ostatnio ciezkie dni mialam, o ile staram sie nie lapac dolow tak tym razem chyba musialam sie poddac. W czwartek bylismy na badaniu bioderek z mala i okazalo sie, ze nasza kluseczka ma nierozwiniete bioderka i bedzie musiala nosic specjalna szyne, ktora to wszystko wyleczy:-( Przeplakalam pol dnia, bo podobno dziecko ciezko to znosi na poczatku, a ja nie wiem czy dam rade i wytrwam jesli rzeczywiscie poczatki beda tak ciezkie. Poza tym lekarz mnie zdolowal straszac kalectwem malej i w ogole jakos tak negatywnie mnie do tego wszystkiego nastawil. A ja sie martwilam tym, ze Zuzka jest za gruba, teraz chcialabym miec tylko taki problem. No nic, jakos bedziemy musieli to wszystko przezyc. Chyba mielismy za dobrze i cos sie musialo popsuc...

Aniu moje gratulacje:tak:
Teraz vive czekamy na Ciebie, a pozniej na anoli;-)

Zdrowka dla wszystkich chorujacych mamusiek i dzieciaczkow

Kanus z calego serca zycze Wam, aby Wasza sytuacja finansowa sie poprawila i zebyscie w koncu poszli na swoje, bo co jak co, ale mlodzi powinni mieszkac sami bez wzgledu na to jakich ma sie tesciow czy rodzicow. Ja przerabialam temat mieszkania z tesciowa przez prawie 2 lata i na dluzsza mete nigdy nie jest to dobre rozwiazanie:no:

Zmykam spac, dobranoc;-)

Asiulkaaa....
nie martw się bedzie dobrze.....u nas tez na początku były szmery na serduszku-ryczałam cała noc, później były bioderka, ,ze cos nie wykształcone, ze na razie pieluchowanie, pozniej zobaczymy czy tylko to wystarczy- płacz i ciągłe zamartwianie sie...potem były refluksy strasznie drogie mleka i strach, pozniej, że za szybko przybiera na wadze,ze jest za pulchna itp....szkoda słow....Dodam,,że z wszystkiego Mari wyszła bez szwanku i teraz jest w 100% ok:)

Także straszyc oni strasza, mysle,ze dla naszego dobra mimo wszystko- aby lepiej się przyłożyć do pomocy włąsnemu dziecku....jakby niby miało byc inaczej...:sorry2:
Także ja wierze ,że u Was tez tak będzie, zwyczajnie bedzie wszystko dobrze!!!!!! :tak:

A co do mieskzania wiem wiem przechodze i chyba powoli zaczynam wierzyc w lepsze!!!!

Także Asiu głowka do góry kochana!!!!!

Witam mamuski niedzielnie:)
Czyżby druga.... nono ja wstaje, otwieram oczy, ogarniam Mari i jestem!!!:)

Zaraz uciekam na zakupki ,a pozniej chyba kościółek i wizyte na cematrzu zaliczymy,bo jest piekne słoneczko i az ciągnie na spacerek!!!!

Pozdrawiamy

Ostatnia edycja:
Witajcie poniedziałkowo.

Asiulka ja tak jak dziewczyny wierzę że mała się wykaraska z kłopotów.

Zapominajko jakieś zdjątka wrzucę dopiero w sobotę jak będę ja miała ślicznie ułożoną na bal.

A tak w ogóle to chwalę się że w końcu namówiłam mężowego na laptopika:tak::tak::tak: Fakt że potem zastanawiał się co on najlepszego zrobił ale to już po fakcie;-):-D

Witamy poniedziałkowo:)

Poranek przywitał nas przepięknym słoneczkie, bezchmurnym niebem i ....mrozikiem:)
Ale spacerek i tak bedzie:)a co:p

Poza tym z przykrością musze Wam oznajmić ,że moje dziecie przestało chyba spać w ciągu dnia...:((((
Wczoraj wstałą okolo 9....polezala tylko w łóżeczku od 14-14:30 i poszła apac normalnie o 21:30....:szok:
Dzisiaj wstała o 8 i pełna zycia..... jaki to nędzny mój los:p hahaha

Oki my juz po zmywaniu naczyc, praleczka juz chodzi, podłogi zamiecione teraz relax:)

reklama
Witam;
Kokusia czekam i oczywiście gratuluję zakupu :-)

Kana widzę, że bardzo pracowicie dzień zaczęłyście.

Ja dziś odpoczywam w pracy, bo wczoraj z małym na placu zabaw zaszaleliśmy, potem mała przygoda z drzwiami była. W konsekwencji Iggy był przeszczęśliwy, my mniej. A dzisiaj mam zakwasy...

Do góry