reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Jak ja sie ciesze ze nie musze o odchudzaniu myslec:baffled: przynajmniej narazie, bo po porodzie to znowu bedzie masakra zeby wyglądac do ludzi:-(

A ja musze sie pochwalic, ze mam bardzo kulturalnego dzieciaka:tak::-D, bo jak kilka tygodni zaczela tak nie przestaje na kazdym kroku mówi ,,plosie, kuje, plasiam,,:-D
Juz teraz przywyklismy, ale na poczatku bylismy w szoku bo nikt ja tego nie uczył, a ona takie słowa i wiedziala kiedy uzyc:tak:
Takie to rozczulające jak np. kaszlnie i mowi ,,plasiam,, albo przynosi baje i ,,plosie,,:tak:
Mniej przyjemnie jest gdy sie jej zwraca uwage ze ma czegos nie robic wtedy krzyczy ,,ciszaaa,,. Albo gdy rozmawiamy a ona baje ogląda to tez nas przekrzykuje ,,cisza,,:-D Raz jej sie zdazyło i powiedziala ,,cisza kuwa,, ale tu juz nie ma czym sie chwalic:zawstydzona/y: Tym bardziej ze my z m mało przeklinamy:dry:

Anoli moja też zna i chętnie używa "magiczne słówka" tylko czasem to aż ręce opadają. Ostatnio wymyśliła sobie zabawę: podchodziła do Martyny lała ją po głowie, mówiła "plasiam" a za chwilę to samo. I była zdziwiona co ja od niej chcę. Przecież mówi "plasiam":laugh2:
A najlepsze jest jak ją wyganiam z łazienki a ona staje w drzwiach, ogląda się za siebie i mówi "dzienia pani":-D:-D

Ale produkujecie :-)
My w ten weekend siedzimy sobie w domku, wczoraj spędziliśmy wieczór ze znajomymi. Własnie zrobiłam obiad, w końcu na spokojnie, a nie tak nocami jak zwykle, całkiem inaczej wtedy człowiekowi smakuje.
Ja tez czekam cały czas na wiadomość kto jest w ciąży, ale jakoś nikt się nie chce przyznać :-)
Agatkas tych cycków to mogę trochę od Ciebie zabrać bo mnie to jakoś marnie Bozia obdarzyła:tak:
Madzienka fajnie, że Julcia lubi dzieci. Ja tez chciałabym dać Maję do przedszkola jak się uda to troszkę wcześniej niż od września. Teraz cały czas się bawi z tym chłopczykiem do którego codziennie chodzi wiec mam nadzieję, że się już nie będzie bała jak pójdzie. Tylko żeby jeszcze w końcu zaczęła sikać do nocnika, a tu mimo moich prób nie widac efektów.
Wracam do leniuchowania i przy okazji od czasu do czasu robię testy.

reklama
Hej mamuski, witam poniedziałkowo
Widzę, ze sporo sie tu ostatnio działo i szukacie, która to w ciązy.
Zawiodę Was niestety, insynuacje, ze niby ja - nie trafione.

U nas po staremu, dom, praca, na nic nie ma czasu, ale staram się jakoś to wszystko trzymac w garści.
Madzia rozgaduje sie na maksa, z dnia na dzień zaskakuje mnie coraz bardziej.
Niedługa przybędzie nam dzidziuś w rodzinie, bo moja siostra spodziewa się córeczki, Madzia będzie miała kuzyneczkę.

Do góry