reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

Ej przestancie dziewczynę dołować i chwalić co to wasze dzieci nie potrafią!!!

Moja też za dużo nie mówi i ja mam to gdzieś bo wiem ,że ma jeszcze czas!!!

reklama

Każdy swoje dziecko chwali, a nikt nie miał zamiaru dołować Olci.

Mati mówi wszystko i czasami aż za dużo :), bo muszę się już pilnować z niktórymi słowami.
Za to mojej siostry córka za 4 miesiące będzie miała 3 latka i nie mówi nic oprócz "mama" i "tata".
Więc ollcia każde dziecko ma swój rytm.

No Mati mówi ale za to nie ma mowy o sikaniu na nocnik i obawiam się, że będzie sikał w pieluchę do 5 roku życiacia :(

Śnieg u nas pada.

Aaaaaa dobry wieczór :)

Czytam i czytam ile i jak mówią Wasze dzieciaczki i trochę zazdroszczę :sorry2::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

U nas tak marnie to idzie :-( Bartek mówi pojedyncze słowa, ale nie wszystkie. Jednak jak do tej pory nie łączy jeszcze słów w zdania, nawet w najprostsze typu "mamo daj" :-(

jego zasób slownicywa spokojnie mogę wymienić, mówi :
"mama, tata, dziadziu, baba, tak, nie, chcę, autko, misio, mleko, pić, am, papa, tam, krzysiu, ola, ania, czesiu, zosia, basen, elmo ( z ulicy sezamkowej ), jajo, proszę, ciuch ciuch ciuch ( pociąg)"
no i dodatkowo naśladuje odglosy większości zwierząt...

w porównianiu do Waszych dzieciaczków to strasznie mało.

Ollcia kobito ty się nie martw:tak:Nasza ,,Niania,,(Hania) mówi tez niewiele. Prawie te same słowa co Bartus. Nie dziwie sie, ze Marzycielka napisała ze dziewczyny Cie dołują, bo ja zaglądając na forum tez czułam smutek, ze Hania sie ,,nie rozgaduje,,.
Ale pociesze Cie, bo od jakis dwóch dni zauwazylismy jakis skok. Mała powtarza po nas po kilka słów dziennie:tak: A najpiekniejsze jest to ze mowi bardzo wyraźnie:tak:. Spodziewamy się więc ze pewnie dłuzej zajmie jej opanowanie mowy ale za to nie bedzie mowic jakos po swojemu czy półsłówkami:tak:
Myśle ze Bartus tez lada dzień sie rozkreci:tak:i jeszcze bedziesz chciała zeby się ,,wyłaczył na chwilke,,;-)
Głowa do góry:-)

A my czekamy na zapowiadany śnieżek:-):tak::-)

Dziewczyny no co Wy???nikt nikogo nie dołuje...pamiętacie że jeszcze nie dawno pisałyśmy które już siedzi, raczkuje czy chodzi i zobaczcie wszystkie to robią, ale zaczęło w swoim czasie....

i z mową będzie tak samo....u nas Jula mówi już całymi zdaniami, ale uwierzcie że z dnia na dzień zaczęła gadac jak szalona i u was też tak będzie....:tak::tak::tak:

a my za to nie robimy w pieluchę:confused:

dobranoc

Hej, nie za ostro trochę zareagowałaś?

Bez przesady. Jak ja się pytam które dzieci robią już na nocnik i dziewczyny mi odpowiadają to nie znaczy ze się chwalą. A nawet jeśli - po to ma się dzieci żeby być z nich dumnym i się nimi chwalić :-D
Jasiek też niewiele mówi. Mowi zdecydowanie mniej niż Ada a ona jest od niego 2 miesiące młodsza.
Janek np. już mówi całymi zdaniami tylko jeszcze słów nie umie i np. Nie dzia kółko - czyli nie działa kółko - (włącznik radia). Albo "O nie! Psia bach" - w sensie pies spadł z łóżka.
Ale nie potrafi powiedzieć np. "chodź" i wielu innych podstawowych słówek

Po to jest forum żeby sobie pogadać co dzieci mówią i co robią. Nikt nikgogo nie dołuje. Także Kasiu następnym razem troszkę łagodniej.

A ja jak się mam czym chwalić to się chwalić będę i nikt mi tego nie zabroni. A wielką zaletą forum jest to że jak się komuś nie podoba to niech tego nie czyta.

Ja po prostu stwierdzam fakt i wiem, że Ollcia jest na tyle inteligentną osobą, że wie że w żadnym razie nie chciałam jej dołować.
Trochę mnie szczerze mówiąc zajeżyłaś tym postem, ale bywa...

Marzycielko to Twój przedostatni post: "A ja chciałam się pochwalić , że od tygodnia się nocnikujemy i już kupka i siku na nocnik a pielucha tylko na dwór i na noc:-)" Nie głupio Ci że któreś dziewczyny na pewno "zdołowałaś" :)

Ostatnia edycja:
Aaa Ollcia, my mamy na górze sąsiada starszego od Zuzi o prawie m-c....Zuza gadała już dawno a właśnie sąsiadka mi się zaliła że młody jej nic praktycznie nie mówi. I wyobraź sobie że nie widziałam ich może z 1,5 tygodnia....i jak mi wczoraj zasunął pełnym prawie zdaniem to myślałam że z krzesła spadnę:)

reklama
hej hej a u nas zima!!! kurde obudzila sie rano wygladam przez okno a tam bialo aaaaaaaaaaaa!!!! no coz az dzi zalozylismy juz caly kombineezonik rano i czape zimowa.... tak zastanawialam sie czy nie bedzie my za cieplo ale przeciez 0 stopni to juz zimno prawda???/:)
milego dnia wam zycze!!!! :)
ale wam zazdoszcze ze w domku teraz siedzicie!!":)
Pyciolku a ty gdzie jestes????

Do góry