reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
hej hej i ja sie witam z kawką
u nas tez pogoda jexsenna wazne ze deszcz nie pada i nie ma wiatru chociac w czwartek ma spasc snieg@!!!!!
jakos tak nastroj nadal do dupy..........smuci mnie ze czas tak szybko biegnie ...wszystko przemija....i takie tam zyciowe dyrdymały....

Oliwko sto latek kochana!!! ciotecvzka sie troszke spoznila:)

Hey

Jeszcze raz dzięki za życzenia.

A ja chciałam się pochwalić , że od tygodnia się nocnikujemy i już kupka i siku na nocnik a pielucha tylko na dwór i na noc:-)
Wogóle to u nas ok.
Wszystko po staremu.
Pierwsze kolokwium z Anatomii zaliczyłam na 4 i bardzo się cieszę bo na 12 osób tylko 6 zaliczyło:-(

Czytam i czytam ile i jak mówią Wasze dzieciaczki i trochę zazdroszczę :sorry2::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

U nas tak marnie to idzie :-( Bartek mówi pojedyncze słowa, ale nie wszystkie. Jednak jak do tej pory nie łączy jeszcze słów w zdania, nawet w najprostsze typu "mamo daj" :-(

jego zasób slownicywa spokojnie mogę wymienić, mówi :
"mama, tata, dziadziu, baba, tak, nie, chcę, autko, misio, mleko, pić, am, papa, tam, krzysiu, ola, ania, czesiu, zosia, basen, elmo ( z ulicy sezamkowej ), jajo, proszę, ciuch ciuch ciuch ( pociąg)"
no i dodatkowo naśladuje odglosy większości zwierząt...

w porównianiu do Waszych dzieciaczków to strasznie mało.

U nas właśnie spadł śnieg, ale oczywiście taki mokry:( ble:(
Moja Zuzka już gada wszystko. Buzia jej sie nie zamyka. Śpiewa "wlazł kotek...." "panie janie..." "był sobie król..."
Śmiesznie opowiada bajkę o "celwonej kurce, leniwym piesku, kotku i beztloskim kaczorku, których kurka poprosiła o pomoc a oni jej omówili:) (odmówili)" itp.
Bez problemu już można sobie z nią porozmawiać.
Rano wstaje i mówi "Mamusiu, wstawaj juz! Mamusiu gdzie jest tatuś?" i sama sobie odpowiada" tatuś jest placy (w pracy) i jądzi (rządzi) ":-D:-D

reklama
ja się nie doczekam :-(
Ollcia spokojnie. Doczekasz się na pewno. Ja miałam to samo z Martyną. Strasznie długo mi nie mówiła a jeśli już to raczej w swoim języku i tylko my wiedzieliśmy o co jej chodzi. A teraz buzia jej się nie zamyka.
Natalka za to zaczęła bardzo wcześnie mówić i już teraz w domu mam dwie gadaczki bez możliwości wyłączenia fonii

Do góry