reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

Cześć dziewczyny! oj ja też dzisiaj przysnełam jeszcze na godzine... i czuje, że nic mi się nie chce!!
co do dyskusji na temat porodu w domu mam takie samo zdanie jak większość z Was! potem bym chyba nie darowała sobie (w razie komplikacji), że to przez moją zachciankę rodzenia w domu

a co do imion- każdy nadaję takie imię jakie uważa za ładne i pasujące - mnie zdanie rodziny na ten temat zbytnio nie interesuję choć wysłucham ich opinii - tylko my tez nie mówiny nikomu na jakie sie zdecydowaliśmy (wstępnie)
faktycznie imię Iwan to i mi się nie podoba - jakoś tak brzydko brzmi i jak na razie kojarzy się tylko z "Iwanem i delfinami" i z ruskimi ... takie macie ładne imię pierwszego synka - q..rcze ten Iwan mi nie pasuje do Cypriana - połączenie starego rosyjskiego imienia (choć to imię to chyba nie jest pochodzenia rosyjskiego a niemieckiego) z imieniem bardziej niespotykanym/ jakby bardziej nowoczesnym

reklama
Witajcie, ja dzisiaj pospałam...mój mężulek obudził mnie przed wyjściem do pracy:tak:ale udało mi się jeszcze zasnąć...
Ostatnio pochwaliłam się że rzadko w nocy wstaję:-D to dzisiaj wstałam 4 razy...chyba wszytsko przez ta wodę której napiłam się podczas oglądania Sopotu

Co do porodu, to ja tez jestem tchórz i na poród w domu nie zdecydowałabym się:no:, mimo że mieszkam ok.10 minut od szpitala...

YOKA trzymaj sie dzielnie, mam nadzieję że ból kręgosłupa przejdzie...

Miłego dzionka, u mnie dzisiaj 17stopni:dry:
Ja po śniadanku biore się za porządki i pranie...

Wrócilam z glukozy :tak: Nie zycze nikomu powtórki z badania, znioslam duzo gorzej bo o polowe wiecej glukozy rozpuszczonej w tej samej ilosci. Wcisnelam pol cytryny a prawie jej nie czulam :baffled:
O 16 ide odebrac wynik-mam nerwa strasznego, jesli wyjdzie powyzej 140 to do diabetyka:-(

Co do imienia to od poczatku mój maz chcial Ignacego, mi podoba sie zdrobnienie Ignaś, Iguś,Igi ale Ignacy to tak powaznie... wczoraj powiedzialam ze moze jednak tez Ignas i maz chodzi caly w skowronkach od wczoraj, gada do niego Ignaś, nawet sciagnal znaczenie imienia :confused: Jak Wam sie podoba to imie?

Witajcie wszystkie Grudniowiczki!!!

Ja już teraz pisze z Pl... fajna sprawa. Nie było mnie parę dni na forum ale zaległości w czytaniu nadrobione.

Odnośnie imion to nie przejmujcie się... chociaż jak byłam mała i moja mama powiedziała mi jak chce nazwać naszego malutkiego braciszka - Jacek - to ja z moją starszą siostrą o rok biegałam po całym domu i śpiewałam "... Jacek Placek na oleju krzyczy baba stój złodzieju..." chyba tak z pół dnia... po czym mama się rozmyśliła i mój młodszy braciszek ma na imię Mateusz... teraz uważam że dobrze się stało bo Mateusz to super imię...

Ale super... do pracy dzisiaj nie muszę iść... muszę się przyzwyczaić ale to chyba nie będzie takie trudne... hihihi

poród w domu - fajna sprawa... ale ja nie potrafiłabym zdecydować się na taki poród, zwłaszcza że jestem po raz pierwszy w ciąży i praktycznie nie mam bladego pojęcia co mnie czeka...

Pozdrowienia dla was wszystkich... miłego dnia wszystkim życzę...

Witajcie :-)

Obudziłam się dzisiaj wcześnie, polezałam troszkę i zaraz ide zrobić sobie cos pysznego do jedzenia :laugh2:

Co do porodu w domu, nigdy bym się nie zdecydowała, nawet jakby mi chcieli zapłacić :dry:, ze strachu bym nie urodziła. Bardzo się boje porodu a co dopiero rodzić w domu :-(.

Idę cos zjeść, posprzatać i później bede.

papa

reklama
Cyprysiowa współczuję tego badania i trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.
Ignaś też fajne imię

Kana dzięki za objaśnienie:-D, sama w zyciu bym na to nie wpadła:zawstydzona/y:

Do góry