reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Czesc kochane

U nas też pogoda beznadziejna, cały czas pada i chyba znów trzeba piec uruchomic, a wczoraj było tak fajnie.
Cały dzień wczoraj spędziłam z dzieciakami na spacerkach, lodach gofrach itp.
A w przyszłym tygodniu jadę z chłopakami i z ich klasą na wycieczkę do Heide Parku, zafundowali mi taką na dzień matki:-), kochane te moje chłopaki.
Mężowego dalej nie ma, dzisiaj w Niemczech mają święto więc też stoi i dopiero jutro sie okazę czy wraca już do pl, czy jeszcze jedzie gdzieś dalej

Kokusia głos 980 ode mnie, powodzenia.

Dagulla, ja też nie moge na to patrzec w tv, jak ludzie w jednej chwili tracą to na co całe życie tyrali, płakac sie chce

kokusiu mnie na 1000% nie zaleje ale jak sobiepomysle co tam nizej sie dzieje zwlaszcza ze jestem na biezaco bo mezowy mi zdaje relacje to az ryczec sie chce co ci ludzie przechodza agaiu a tobie cos grozi czy jestescie w bezpiecznym miejscu kana a jaku was ?

U nas Warta jest w takim dołku a miasteczko na małej górce, niestety juz tak wylała, że dochodzi do niektórych domów, więć wylewa się z tak zwanego dołka, ja niestety mieszkam w małym zagłębieniu więc, jak poziom wody się podniesie tak ze dojdzie do samej góry, gdzie są domy wtedy wyleje z hukiem juz na mnie :(. Mam nadzieję, że dobrze wytłumaczyłam i rozumiecie coś z tego :)
teraz zaczęło u nas padać, a było tak ślicznie, tylko, że mpada i jest bardzo ciepło.

Kokusia zapomniałam odpisać .... samopoczucie takie sobie ... trochę odżyłam będąc u siostry ale niestety wróciłam w piątek do rzeczywistości.
Więcej napiszę o sobie tak gdzie trzeba bo i tak juz ostatnio duzo napisałam tutaj niepotrzebnie :(

A w ogole mały mi się przestawił z godziną do spania ... zawsze zasypiał mi już przed 20:00 ... jak byliśmy u mojej siostry chodził spać później około 21:00, spał ze mną w łózku i musiałam z nim siedziec aż nie zasnie - nie trwało to długo i nie musiałam go lulać , ale po prostu siedzieć przy nim , nie był u siebie i pewnie się troszkę bał. Teraz nie muszę z nim siedzieć przy zaśnięciu ale nie chce spać o 20:00, woła mnie co chwilkę, nie płaczę, tylko wstaje w łóżeczku i się śmieje, zasypia dopiero tak około 20:30 - 20:40.
Matiemu się podobało u cioci, była taki wesoły, moja siostra ma syna 18 lat (Piotr) i syna 8 lat ( Adaś), więc Adam ledwo rócił ze szkoły to zaraz się z nim bawił i tak szaleli do wieczora. Piotr wracał to mały już siedział u niego na rękach. Mojej siostry mąż się z nim wygłupiał.

Agaciu trzymam kciuki, żeby ta woda do Was nie doszła, a najlepiej niech się już nigdzie nie wylewa bo i tak za dużo ludzi cierpi. Dobrze, że trochę odpoczęłaś u siostry, zawsze to jakieś oderwanie od rzeczywistości.

Kokusia pochwal się co wygrałaś:-).

Agaciu trzymam kciuki, żeby ta woda do Was nie doszła, a najlepiej niech się już nigdzie nie wylewa bo i tak za dużo ludzi cierpi. Dobrze, że trochę odpoczęłaś u siostry, zawsze to jakieś oderwanie od rzeczywistości.

Kokusia pochwal się co wygrałaś:-).

Załapałam się na taką nagrodę:
Sześć zestawów filiżanka + spodek Anastazja espresso
Jedna cukiernica Anastazja
Jeden mlecznik Anastazja
Trzy kawy Astra Niskodrażniąca drobno mielona 250g
Jedna herbata Safari ekspresowa bez saszetki 50g
Jedna herbata Rooibos ekspresowa z saszetką 37,5g
Jedna herbata Yerba Mate ekspresowa z saszetką 50g

Według mnie najfajniejszą bo na pierwsze i ipoda nie miałam szans, za 2-4 były karnety do klubu fitness za 130 zeta a ja mam za daleko a to reszta to kawa i herbaty były wszędzie tylko dodatkowe upominki się zmieniały. Były jeszcze termos i kubek termiczny

no,my już po drugim dłuuugim spacerku:tak:
niemąż znowu na wyjezdzie:-(bedzie w przyszłą środę...ale odrazu idzie na chorobowe, tym bardziej jeśli przeniesienie się nie uda:sorry2::-(cholibka:dry:
Blizniaczku współczuję Wam także tych wiecznych wyjazdów...zwłaszcza jeśli chodzi o dzieci...no ale kiedyś się to ułoży...;-)
Asiulkaa jak się czujesz w ciąży?
Tygrysku,pokoik fajnisty:tak:

:-Ddziękuje dziewczynki !sama malowałam ściany!!:-) zdolna jestem:zawstydzona/y::zawstydzona/y: teraz szukam niewielkiego dywanika w niebieskie carsy:sorry::sorry2: (i tutaj chcialamm podziekowac dziewczynom za rade dotyczaca podłogi:tak:)

Aniu no no no gratulacje!!:tak::tak:
zapraszam na spacerek z Fifim:ninja2::tak:

reklama
Do góry