reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
witam wszystkich! ja po dłuższym pdpoczynku zabrałam się z ciężką pracę, skosiłam dziś prawie całą trawę i mam już dosyć, bolą mnie plecy i nie mam siły na nic.
zaraz idę spać jutro idę do gina na wizytę mam nadzieję że wszystko ok.
dobranoc laseczki pa pa

Jestem juz po konsultacji z ginem w sprawie mojej wysypki i okazuje się że najprawdopodobniej mam uczulenie na jakąś witaminę.....muszę koniecznie wszystko odstawić...Feminatal,leki,maści,balsamy,kremy...kompletnie wszystko ponieważ takich wysypek nie powinno się natłuszczać....jeśli po 10 dniach nie zejdzie to zrobić badania na bilirubinę i fostafazę alkaiczną(cokolwiek to jest:) )...i zobaczymy co dalej...do tej pory zadrapię się na śmierć...:-(

Laseczki po glukozie napiszcie mi prosze wasze wyniki (po 50mg) bo ja nie mam norm. Moze macie jakas stronke z normami?
YOKA jakąś dziwną masz normę :szok: To po 50mg glukozy? Mnie Panie w laboratotium powiedziały, że w ciąży ta granica jest wyższa niż normalnie i wynosi 400. Jeszcze się zastanawiałam, czy nie będę musiała robić powtórnie - tym razem po dawce 75mg - bo miałam górną granicę, ale na szczęście lekarz powiedział, że jest OK :-)

Ja miałam 50mg...nie wiem ale chyba dobrze go zrozumiałam....zreszta wyczytałam coś takiego...
"jeżeli poziom glukozy we krwi wynosi 140-200 mg/dl, to stwierdza się nieprawidłową tolerancję glukozy, jeżeli > 200 mg/dl, to rozpoznajemy cukrzycę..."
Czyli chyba pasuje do tego co pisałam... :-)

Jestem juz po konsultacji z ginem w sprawie mojej wysypki i okazuje się że najprawdopodobniej mam uczulenie na jakąś witaminę.....muszę koniecznie wszystko odstawić...Feminatal,leki,maści,balsamy,kremy...kompletnie wszystko ponieważ takich wysypek nie powinno się natłuszczać....jeśli po 10 dniach nie zejdzie to zrobić badania na bilirubinę i fostafazę alkaiczną(cokolwiek to jest:) )...i zobaczymy co dalej...do tej pory zadrapię się na śmierć...:-(

bycmoze jestes przykladem na to ze za duzo witaminek w organizmie to tez nie dobrze:-(

Obys znalazla przyczyne i ci ulzylo:-)

Cześć dziewczęta. Ja dziś po pracy padłam i dopiero teraz wstałam:) Chyba zdecyduję sie po następnej wizycie na L4 już do końca, choć przyjdzie mi to z trudem bo jestem raczej pracoholikiem:(

W środę mam glukozę ale od razu 75g, a z tego co czytam wy miałyście 50g. Ciekawe dlaczego...
A popołudniu jadę do Katowic na echo serca malutkiej i jeszcze raz dokładne badania, bo moim zdaniem co dwie głowy to nie jedna i wolę mieć potwierdzenie od jeszcze jednego lekarza, że wszystko jest ok:)

Hagata gratuluję synka!:)

kurcze jak norma do 140 to jest nie za bardzo bo ja na czczo mialam 101 a po wypiciu 50mg glukozy mialam 151 :crazy: i teraz sie martwie bo wiem ze na czczo mam normy 75-115mg% a po wypiciu nie mam norm

reklama
Cyprysiowa nie denerwuj się.....
właśnie sprawdzałam w karcie ciąży i mój wynik był 125mg a na czczo miałam 79mg.......

Do góry