Oliwia kanapki nie ma mowy,jajko be,jajeczniczka jak Cie moge czasami,a obiadki ze słoiczka bo uwielbia ;-)no to faktycznie mało.ale widocznie nie potrzebuje wiecej....mój też je jak mu zawieje....ale jak coś mu zasmakuje to nie raz wszamie tyle ze az miłoale to rzadko....ale pisalas chyba ostatnio ze maly podskoczył na 3 centyl,wiec wsio oki chyba ni?
a np jajeczniczki nie zje?kanapeczki jakieś?
reklama
Agacia82
Mami :)
No rzeczywiście może nie aż tak mało ... no bo przecież ile te dzieciaczki mają jeść ja pewnie tez bym nie jadła co 3 -4 godzJa wiem czy to tak mało....?
Moja Oli je jak wstanie czyli 7-8 kaszka na 120ml,o 12 obiad,o 16 mus albo serek albo jogurt i o 20 mleko 210ml;-) no w między czasie jakieś chrupki,biszkopta czy kawałek suchego chlebka bo lubi. czy jabłko pokrojone na ćwiartki lub kiwi...ale je tyle ile Mati a zobacz jak dobrze wygląda....
łoooooo kochana słoiczki juz dawno be. Sama mu gotuje, albo je nasze obiadya obiadki dajesz mu ze słoiczka czy gotujesz?
bo u nas słoiczkowe dania zostały odrzucone całkowicie spory czas temu,a najlepiej mu jeszcze smakuja nasze obiadki...nie raz cwaniak nie zje nawet jak wie ze gotuje specjalnie dla niego
pyciolek87
Mama Alexa:*
hihihi Alex zaś kanapeczki uwielbia żywy dowód na to że każde dziecko rozwija się indywidualnie:-)Oliwia kanapki nie ma mowy,jajko be,jajeczniczka jak Cie moge czasami,a obiadki ze słoiczka bo uwielbia ;-)
Wiesz co.....mi się wydaje,że tu ma znaczenie to że Oli nie ma jeszcze żadnego ząbka i ciężko jej pogryźć kanapkęhihihi Alex zaś kanapeczki uwielbia żywy dowód na to że każde dziecko rozwija się indywidualnie:-)
pyciolek87
na ten temat sie nie wypowie,bo jak Alex zaczał jeść kanapki to miał juz chyba z 10 zębówWiesz co.....mi się wydaje,że tu ma znaczenie to że Oli nie ma jeszcze żadnego ząbka i ciężko jej pogryźć kanapkę
obecnie mamy chyba 18
Agacia82
Słuchajcie jak Mati zobaczy kinder czekoladkę to szaleje, wszystko rzuca i leci do mnie, czasmi to się śmieje z niego bo tak smiesznie to wyglada. I nie odstąpi mnie na krok do póki całej nie zje, oczywiście go oszukuje i podjadam, żeby całej sam nie zjadł.
Przydreptuje mi przy nogach i patrzy na ręce
Agacia82
Ja Matiemu dawałam tylko ze środka tą mięciutka część i kroiłam na takie małe kawałeczki, żeby miał na jeden kęs.Wiesz co.....mi się wydaje,że tu ma znaczenie to że Oli nie ma jeszcze żadnego ząbka i ciężko jej pogryźć kanapkę
W ogole mały wszytsko łyka, pogrysie trochę i juz łyka
pyciolek87
Alex dostaje już całaale nie raz niecodziennie....jak nie zje nic pożywnego to nie ma bata czekolady nie bedzie...ale jak wcina ładnie to dostanie...u nas na kinderke tez jest szał....nic sie w tym momencie nie liczy...i nie da sie oszukac,odejdzie dopiero jak zobacz ze papierek jest pusty(obejrzy go z kazdej strony)i wtedy zebym mu dała juz kinderke do buzki zanim jeszcze zacznie jesc to juz glaska brzuszek i mowi po swojemu"ale dobre mniam mniam"Słuchajcie jak Mati zobaczy kinder czekoladkę to szaleje, wszystko rzuca i leci do mnie, czasmi to się śmieje z niego bo tak smiesznie to wyglada. I nie odstąpi mnie na krok do póki całej nie zje, oczywiście go oszukuje i podjadam, żeby całej sam nie zjadł.
reklama
pyciolek87
to nie zatrzymujeDobra kobitki kochane...ja uciekam bo chiba jakiś seks siem szykuje cy cuś....hihihihi do juterka
ja to chyba nie wiem z kim sie poseksze
nie ma ochotnika