reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Witajcie.

U nas pogoda okropna, wczoraj tez byo strasznie :wściekła/y:. Bylismy wczoraj troszke na zakupach , a dzisiaj jedziemy do mojej siostry na imieninki :tak:

Zazdroszcze Wam, piszecie, ze odwiedzacie rodzinę, tesciówki zapraszają na obiadek. A u nas niestety toczona jest wojna z tesciami, w sumie z tesciowa. Poszło o to, ze mąż a jej syn smiał się jej przeciwstawic.

czesc dziewczynki....ja chcialam wam tylko powiedziec ze jestem po wizycie w klinice poronien...wszystkie wyniki bardzo dobre...nic nie znalezli....wiec z jednej strony ciesze sie a z drugiej sama nie wiem...dostalismy zielone swiatelko jesli zdecydujemy sie sprobowac znowu...dodatkowo przepisali mi aspiryne jakby co....i wlasnie sie zastanawiam...bo wlasciwie zespolu antyfosfolipidowego nie stwierdzili ...ale ze jestem po 3 poronienich i bez konkretnych przyczyn kazali brac aspiryne jak zajde w ciaze....aha....zdecydowalismy sie sprobowac....ufff....mam nadzieje ze sie uda...to juz naprawde bedzie ostatni raz....siodmy zreszta...olaboga jak to brzmi....no....a wlasciwie to chcialam zapytac czy ktoras moze brala aspiryne czy pochodne tego w ciazy i jak to wogole jest z tym???pozdrawiam serdecznie...

Niestety nie wiem, jakie dokładnie działanie ma aspiryna dla kobiet w ciąży, ale wierzę, że lekarz wie co robi. Trzymam kciuki, tym razem na pewno się uda.

Witam!!
Ale nudy tu u nas na forum tak od 2 dni, mało piszemy!!!!
Co wy, na pielgrzymkę wszyscy poszliście - i w Częstochowie dziś siedzicie:-D:laugh2::-D??
Pogoda nie za fajna dziś u nas.
Ja jestem w trakcie gotowania pysznego, esencjonalnego rosołku. Wczoraj z mężem byliśmy w Jankach - kupiliśmy komodę i szafę w IKEI - bo rzeczy maleństwa przybędzie - a my nie mielibyśmy w czym przetrzymywać. A... i jeszcze wieżę stereo firmy LG, w MediaMarkcie kupiliśmy. Super! - jest teraz na czym posłuchać muzyki relaksacyjnej i klasycznej... Potem KFC - pycha! - no a potem byliśmy w kinie na batmanie. Był bardzo miły dzień.
Dziś siedzimy w domku i odpoczywamy.

Czytacie co nieco waszym pociechom? Ja trochę zaczęłam - tak trochę dziwnie się do brzusia gada - ale czytałam, że dzidzia przyzwyczaja się do naszego głosu i lepiej się rozwija. Był kiedyś nawet taki program o tym w tv. Co prawda mam różne bajki - ale na razie korzystam z netu.
Np. taka stronka: Bajki
Jeśli macie jakieś fajne strony - podzielcie się...
Miłego dnia!

My wczoraj w IKEI spędziliśmy prawie cały dzień, ludzie sobie tam chyba na spacer chodzą. Rodzinki się porozsiadały we wzorcowych pokojach. Masakra. Wróciłam zniszczona, zmęczona i padłam...

Ja byłam w piątek u mamy i nie mogłam znaleźć moich książeczek z bajkami mama obiecała, że znajdzie :-) Znalazłam za to książkę pt. Baśnie Związku Radzieckiego myślałam, ze się zsikam ze śmiechu jak je przejrzałam :-D

elelw poszukaj tu:
DlaDzieci.StronyPolskie.pl - Katalog polskich stron dla dzieci

Ja u rodziców znalazłam Nieumiałka:-), w dzieciństwie strasznie tatę molestowałam, żeby mi czytał i podobno znałam na pamięć sporą częśc:-D

Zazdroszcze Wam, piszecie, ze odwiedzacie rodzinę, tesciówki zapraszają na obiadek. A u nas niestety toczona jest wojna z tesciami, w sumie z tesciowa. Poszło o to, ze mąż a jej syn smiał się jej przeciwstawic.

Agawar, czasem tak bywa, chyba każdy przechodził z teściami jakieś nieprzyjemne scenki. Mam nadzieje, że z czasem teściowa przejrzy na oczy i będzie chciała, żeby te relacje się zmieniły.

Witam
Dziś u Nas już nie pada i pogoda o wiele lepsza niż przez ostatnie kilka dni....dzieciaki właśnie pojechały i wreszcie mam chwilkę wytchnienia :-) dziś się kompletnie nie wyspałam...z moim Z spaliśmy na materacu bo dzieciaki w łózku i w nocy zeszło powietrze...i do rana praktycznie na podłodze....spałam tylko 4 godziny i podnieść się rano nie mogłam...ahhh mówię Wam...;-)

Mamuśki nie wiem jak u Was ,ale u mnie taka nuda..masakra...

Pogoda szkoda słów...jeszcze tylko brakuje burzy i trąby i bedzie full wypas wszystkiego...jakas taka dołująca atmosfera przez ta pogode panuje...łazimy z miskiem w ta i spowrotem po mieszkaniu i nie wiemy co ze soba zrobic...

Mam nadzieje,ze u Was lepiej:sorry2:

U mnie nudy nigdy nie ma, bo jest Jasiek :-D Nie pozwala mi się nudzić choćbym czasem chciała. Ale pogoda też nie zachęca do aktywności.
Ale my z meżusiem wczoraj spędziliśmy milutki wieczór (kolacja, kino i c.d. w domku) w ramach naszej poniedziałkowej siódmej rocznicy ślubu :-)

dziewczyny podajcie jeszcze raz co stosujecie na rozstepy, próbowałam się cofnoć i znaleźć ale mi nie wyszło

Ja zarówno w pierszej, jak i w drugiej ciąży niezmiennie używam Musteli i jestem bardzo zadowolona.

Aga - trzymam kciuki, żeby tym razem się udało! A co do aspiryny, ja zawsze słyszałam, że w ciązy zabroniona, ale pewnie u ciebie przepisali z jakiś konkretnych przyczyn.

Yoka - współczuję nocki z przygodami. Ja ostatnio też ciągle niewyspana. Budzę sie na siusiu, a potem dlugo nie mogę zasnąć. Coraz bardziej dokucza mi kręgosłup i nie mogę znaleźć dogodnej pozycji. A rano, jakbym pospała, to przychodzi Jaś i koniec ze spaniem.

Ostatnia edycja:
Cześć wszystkim

My wczoraj z moim M robiliśmy kolejne przemeblowanie i porządki - prawie cały dzień zajęty,
na koniec poszliśmy do znajomych na grilla.
Byłam bardzo zmęczona - coraz bardziej dokucza mi kręgosłup i nogi mi bardzo puchną.
W nocy też się nie wyspałam bo moja córcia bardzo mnie kopała:-) i jeszcze ta zgaga:wściekła/y::wściekła/y:.
Dzisiaj też męczący dzień mnie czeka bo jedziemy do przyszłego chrzestnego mu pomagać w remontowaniu domku -
ja tylko dzieci pilnuje:-D.

Jeśli chodzi o krem to ja używam - Palmer's cocoa butter formula.

Witajcie :tak:
My już w domku:-)cały weekend spędziliśmy na działeczce i w przeciwieństwie do większości z Was pogoda nam dopisała...tylko z soboty na niedzielę w nocy padał deszcz a tak słonće i ciepełko:tak:

mnie też do tego kość ogonowa
lekarz stwierdził, że po porodzie będzie mnie bolała jeszcze bardziej :szok:

Arlets ja też mam potworne bóle kości ogonowej, jak dłużej posiedzę w jednym miejscu....trochę martwi mnie to co powiedział lekarz :baffled:

dziewczyny podajcie jeszcze raz co stosujecie na rozstepy, próbowałam się cofnoć i znaleźć ale mi nie wyszło

Sawka ja uzywam Musteli, i jestem bardzo zadowolona:tak:, kupiłam teraz krem na rozstępy firmy Palmers po konsultacji z Renią

reklama
czesc dziewczynki....ja chcialam wam tylko powiedziec ze jestem po wizycie w klinice poronien...wszystkie wyniki bardzo dobre...nic nie znalezli....wiec z jednej strony ciesze sie a z drugiej sama nie wiem...dostalismy zielone swiatelko jesli zdecydujemy sie sprobowac znowu...dodatkowo przepisali mi aspiryne jakby co....i wlasnie sie zastanawiam...bo wlasciwie zespolu antyfosfolipidowego nie stwierdzili ...ale ze jestem po 3 poronienich i bez konkretnych przyczyn kazali brac aspiryne jak zajde w ciaze....aha....zdecydowalismy sie sprobowac....ufff....mam nadzieje ze sie uda...to juz naprawde bedzie ostatni raz.......

trzymmam kciuki :-) uda się!!!
abyś tylko nie myślała o najgorszym w okresie gdy stało się najgorsze!

a co do aspiryny ja znowu czytałam w jakimś piśmie ,że w ameryce podają ciężarnym po 1/2 aspiryny dziennie i że własnie jest odwrotnie niż wszyscy sądzą!!!
jak znajdę to zeskanuję i wrzucę

a ja dzisiaj prawie cały dzień na zakupach i teraz czuję każdy kręg w kręgosłupie po tych sklepowych szaleństwach!!!
:sorry2: wstyd sie przyznać ale kupuję rzeczy wyłącznie dla siebie bo oczywiście u mnie to zły zabobon jak się kupuje tak wcześnie - myślę, że zacznę w połowie września lub w październiku....:-)

Do góry