reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

Yoka strasznie się cieszę:tak:

Asiulkaa
witaj wśród grudniówek. Masz lekarza palanta!!!! Tycie w ciąży to bardzo indywidualna sprawa, najwidoczniej twój tego nie wie. Ja bym zmieniła lekarza, na takiego co dba o dziecko a nie o przyrost wagi.

reklama
Heh ja mam 10-11 kilo na plusie i nikt mi nie mowi ze za duzo przytylam, przy pierwszej ciązy na tym etapie mialam juz duzo wiecej a przy ostatnich tzrech wizytach tylam co 3 tygodnie 4 kilo i lekarz mowil ze ok :baffled:

No Asiulkaa nie wiem co z tym twoim ginem ale cos niebardzo:crazy: jakbys tyla 5kg miesiecznie to rozumiem ale 2,5kg w 5 tyg to norma. Ja jestem w 26tyg i przytylam juz od poczatku 15kg:szok::zawstydzona/y:. Najbardziej i najszybciej tylam na poczatku teraz waga sie ustabilizowala(na szczescie). Do tej pory badalo mnie 3 ginekologow i od zadnego nie uslyszlaam ze za duzo przytylam, jeden nawet stwierdzil, ze teraz dopiero wygladam jak czlowiek heheh fakt przed ciaza troszke "sucha" bylam.

Asiulkaa proponuje zignorowac uwagi tego lekarza:-p

ASIULKA-to nie jest dużo te przytycie jakieś 2,5kg , :-)
no ja nie wiem co z tym lekarzem że tak mówił coś z nim nie tak jest :wściekła/y: wkońcu trzeba przecież jeść bo nie tylko ty czerpiesz energie z tego a tagże twoje dziecko nie narodzone nie rozmumiem tego lekarza co on wygaduje, ja to wogle mam różna wage raz jest wysoka a raz niska i znowy się podwysza jak nie byłam w ciąży ważyłam 47 kg a jak teraz jestem w 24tyg waże51kg i mnie lekarz się nie czepia bo u mnie różnie z waga jest raz podwysza a raz spada a to przez zmianę pogody:wściekła/y::wściekła/y:,ale nie ma czym się przejmować ,,ja też zaliczam się do gródniowych mam2008 haha ,

na kiedy macie terminy dziewczynki:-):-)

ojjoj co wy tu wypisujecie ze ktos za duzo przytyl... straszne... a co to za gin... masakra... wiem ze w ciazy nie powinno sie przytyc wiecej niz 30kg ale tak to mozna tyc... nawet po 5 kg... ja takze sie zaliczam do grudniowek ale nie za czesto tu pisze:-) a na plusie mam juz 7kg:)

Dziękuję dziewczyny za słowa pociechy:) Wiedziałam do kogo sie zwrócić z tym "problemem":) Nie ma sensu przejmować się glupim gadaniem lekarza na temat wagi, najważniejsze że dzidziuś jest zdrowy i dobrze się rozwija:)

ja też przytyłam już 10 kg - według mnie to dopiero dużo ale co tam - ważyłam 49 kg więc teraz mi wolno i dobrze mi z tym :-)
ale postaram się powstrzymywać przed słodyczami :sorry2:

reklama
Witajcie, zabraliśmy komputer na dzialkę bo jakoś nie mogę się z Wami rozstac:-D

Asiulkaa witaj!!!i nie przejmuj sie tym lekarzem....:no:

YOKA cieszę się ze wszystko ok u Ciebie;-)

Do góry