reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Yoka strasznie się cieszę:tak:

Asiulkaa
witaj wśród grudniówek. Masz lekarza palanta!!!! Tycie w ciąży to bardzo indywidualna sprawa, najwidoczniej twój tego nie wie. Ja bym zmieniła lekarza, na takiego co dba o dziecko a nie o przyrost wagi.

reklama
Heh ja mam 10-11 kilo na plusie i nikt mi nie mowi ze za duzo przytylam, przy pierwszej ciązy na tym etapie mialam juz duzo wiecej a przy ostatnich tzrech wizytach tylam co 3 tygodnie 4 kilo i lekarz mowil ze ok :baffled:

No Asiulkaa nie wiem co z tym twoim ginem ale cos niebardzo:crazy: jakbys tyla 5kg miesiecznie to rozumiem ale 2,5kg w 5 tyg to norma. Ja jestem w 26tyg i przytylam juz od poczatku 15kg:szok::zawstydzona/y:. Najbardziej i najszybciej tylam na poczatku teraz waga sie ustabilizowala(na szczescie). Do tej pory badalo mnie 3 ginekologow i od zadnego nie uslyszlaam ze za duzo przytylam, jeden nawet stwierdzil, ze teraz dopiero wygladam jak czlowiek heheh fakt przed ciaza troszke "sucha" bylam.

Asiulkaa proponuje zignorowac uwagi tego lekarza:-p

ASIULKA-to nie jest dużo te przytycie jakieś 2,5kg , :-)
no ja nie wiem co z tym lekarzem że tak mówił coś z nim nie tak jest :wściekła/y: wkońcu trzeba przecież jeść bo nie tylko ty czerpiesz energie z tego a tagże twoje dziecko nie narodzone nie rozmumiem tego lekarza co on wygaduje, ja to wogle mam różna wage raz jest wysoka a raz niska i znowy się podwysza jak nie byłam w ciąży ważyłam 47 kg a jak teraz jestem w 24tyg waże51kg i mnie lekarz się nie czepia bo u mnie różnie z waga jest raz podwysza a raz spada a to przez zmianę pogody:wściekła/y::wściekła/y:,ale nie ma czym się przejmować ,,ja też zaliczam się do gródniowych mam2008 haha ,

na kiedy macie terminy dziewczynki:-):-)

ojjoj co wy tu wypisujecie ze ktos za duzo przytyl... straszne... a co to za gin... masakra... wiem ze w ciazy nie powinno sie przytyc wiecej niz 30kg ale tak to mozna tyc... nawet po 5 kg... ja takze sie zaliczam do grudniowek ale nie za czesto tu pisze:-) a na plusie mam juz 7kg:)

Dziękuję dziewczyny za słowa pociechy:) Wiedziałam do kogo sie zwrócić z tym "problemem":) Nie ma sensu przejmować się glupim gadaniem lekarza na temat wagi, najważniejsze że dzidziuś jest zdrowy i dobrze się rozwija:)

ja też przytyłam już 10 kg - według mnie to dopiero dużo ale co tam - ważyłam 49 kg więc teraz mi wolno i dobrze mi z tym :-)
ale postaram się powstrzymywać przed słodyczami :sorry2:

reklama
Witajcie, zabraliśmy komputer na dzialkę bo jakoś nie mogę się z Wami rozstac:-D

Asiulkaa witaj!!!i nie przejmuj sie tym lekarzem....:no:

YOKA cieszę się ze wszystko ok u Ciebie;-)

Do góry