reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Dzień Dobry:-)
Ja się zbieram do pracy i trochę sie grzebię...
Myszqa w poniedziałek lekarz "ważył" synusia (21-22 TC ciągle nie wiem dokłądnie) i wyszło 437g, powiedział, że to wróży jakieś 3300-3400g przy porodzie w terminie. Ale wiadomo, że jeszcze wiele zależy od odżywiania dzidzi przez kolejne miesiące i nie chodzi tylko o to, co mama je ale o to jak funkcjonują naczynia krwionośne.
Dziwne:na podstawie USG stwierdził, że jem za dużo soli. Wydaje mi się, że mało solę ale będę jeszcze mniej.

reklama
cyprysiowa trzymam kciuki zebys przetrwala;-) a ja zaraz wybieram sie do poloznej ciekawe ile przytyłam:-) a potem mam caly dzien z glowy bo jutro wyprawiamy 80 urodziny babci i cala rodzinka sie zjedzie do nas;-) troche mi to niepasi ze to u nas bo u mnie w rodzinie sa same damulki nawet moje kuzynki a ktos musi pomagac mojej mamie no i spadlo na mnie:zawstydzona/y: ale naszczescie maz powiedzial ze jak bede sie przemeczac to dogada babeczkom tylko czy na nie to podziala:-D

Hej Grudnioweczki :))

Cyprysiowa ja mialam usg w poniedzialek i byl to 25tydzien i tak :

BPD 64mm
Fl 47mm
AC 205mm
A waga : 820g:szok: :-) szybko rosnie razem z mamusia :zawstydzona/y:

A co do tych plci to nam w koncu gin wypatrzyl "cipule" mam nadzieje, ze zadnych niespodzianek nie bedzie bo zaczynam zakupy typowo dziewczece ;-)

Nasz maluch w 20tc wazyl 390 powiedziala, ze dorodny. Ciekawe ile będzie wazył w 25tc bo wtedy mam wizytę. Mamusia mu już 10kg na plusie wiec oby bobas nie bral z mamy przykładu. Moja mama rodzila duże dzieci: brat miał 4500, a ja...............4800!!!!! Straszny kolos.A teraz jestem najmniejsza i najszczuplejsza ze wszystkich. Śmieję się, ze tatuś zrobil mnie z resztek:-)

Wróciłam, wypic nie bylo az tak ciezko, wcisnelam ponad pol cytruny wiec dalo rade ale pozniej mdlilo mnie okropnie.Teraz czekam na sniadanko (mezus szykuje) :tak:

Dopisane do listy. Agacia i Myszqi Jasiek.

No jestem ciekawa ilemój bedzie wazył w 25 tyg. Mysle ze okolo 700g. Miała któras z Was usg w 25 tyg? Ja bede miala dokladnie 24tyg5dni.

Marzycielka na poprzednim usg w ktorym bylas? i ile mala wazyla?

Ja ide spać. Dobranoc

Ja też będę miała za tydzień i też będzie to 24 - 25 tydzień. Może podzielimy się wspólnie wrażeniami i pomiarami z usg. Ja się już strasznie denerwuję :no: i martwię, bo już miesiąc prawie minął a ja żadnych wieści (od gina, bo od maleństwa to kopniaczki:rofl2:)

Dopisane do listy. Agacia i Myszqi Jasiek.

No jestem ciekawa ilemój bedzie wazył w 25 tyg. Mysle ze okolo 700g. Miała któras z Was usg w 25 tyg? Ja bede miala dokladnie 24tyg5dni.

Marzycielka na poprzednim usg w ktorym bylas? i ile mala wazyla?

Ja ide spać. Dobranoc

hey laseczki:-)

W 24 tyg. Nikola ważyła 670 gram a w 25 tyg. 761 gram;-)

A my właśnie jemy sniadanko i czekam na kopniaki od Małej;-)

A ja nie wiem ile moja kruszynka waży, a gin powiedział ze teraz to się nawet dzidzi nie mierzy bo jest to zupelnie niemiarodajne:confused::-(

Agatkas mój tez powiedział że juz teraz nie mierzy sie dzieci, tylko podczas pierwszego usg...:confused:

Moja koleżanka rodzi we wrzesniu i tez cały czas mówili że dziewczynka. Tydzień temu była na kolejnym USG no i tej dziewczynce wyrosły jąderka - będzie chłopczyk

Ania nie strasz mnie:szok: dobrze ze dowiedziala sie przed porodem, ja juz slyszalam o takich historiach ze cala ciaze ma byc dziewczynka a w szpitalu rodzi sie chlopiec:-D

Maliinka_ev ja bteż zaczynam zakupy dla dziewuszki więc niech lepiej Jula nie zamieni sie w Julka:-D

Marzycielka moja Jula w 22 tyg. waży 457g więc pewnie w 24 bedzie wielkości waszej Nikolki:-D

A tak w ogóle dzień dobry, my juz po śniadanku, oglądamy siatkóweczkę:tak:
zycze milego dnia

my powolutku zbieramy sie na weekend...caly:-D nad jeziorko!!!!

reklama
Witam mamuski z rana :-)

Gdyby nie to,ze rozkładaja u mnie rusztowanie pod blokiem to wyspałabym się rewelacyjnie...w nocy obudziałam sie tylko dwa razy na siusiu i wszycho :-) i tak mi było jakos wygodnie dzisiaj...

Co do tej zmiany płci..jejku ja juz tez mam nadzieje,ze zostanie MARICZKA....babcie szaleja z ciuszkami, ja zreszta nie mniej...tylko wózek został bez zmian turkusowy....ale mysle,ze dla dziewczynki tez moze byc....

No i wcinam popcorn...mialam taka straszna ochote nie moglam sie oprzec....ale maleńkiej chyba smakuje,bo sie wierci :-)

Do góry