reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

A co do golenia - ja się golę często i przy pierwszej ciąży to wystarczyło także do porodu. Robię to przed lustrem, golarką elektryczną, więc nie ma żadnego problemu.

reklama
Witajcie Mamuśki
Ja dopiero dorwałam się do forum, bo miałam dziś koszmarny dzień i nie miałam na nic czasu, w pracy tak sie narobiłam, że teraz nie czuję kręgosłupa. Teraz leżę sobie z laptopem i stwierdzam, ze od wczoraj wieczora naskrobałyście az 12 stron :).

Witaj Paula.
Marzycielko dużo zdrówka dla Babci.

Najbliżej mnie usg 3d /4 d kosztuje 300 zł (Koszalin), a w Szczecinie dowiadywałam się kosztuje 200 zł.
Zazdoszczę Wam dziewczyny, ze odpoczywacie sobie na zwolnieniach.
Ja też coraz częściej nie mam na nic siły, a tu praca, dom, 2 dzieci, pies i mąż, którego nigdy nie ma. Na dodatek w pracy ciągle ruch i często zdarza sie że nie ma czasu do kibelka wyjść, ani zjeść. Chyba zaraz znów się zdołuję tym wszystkim. nie mam pojęcia jak ja sobie poradzę jak do tych wszystkich obowiązków dojdzie jeszcze Dzidzia.
Witam Bliżniaki!Współczuję Ci bardzo tej męczarni w pracy...ale zwłaszcza tego, że męża często nie ma w domu(z tego co piszesz...).Wiem, co to znaczy, bo mojego narzeczonego też nie ma, bo jest w wojsku:(Na dodatek wychodzi dopiero w grudniu!Całą ciążę jestem sama z synkiem...:(Pozdrowienia...

Odpoczęłam trochę, poleżałam sobie w ciepłej wodzie i ból kręgosłupa mi jak na razie przeszedł, mam nadzieję, ze już nie wróci.
Humorek też sie troszkę poprawił, po gorącym kakao i drożdżóweczce :-)
No i mąż wrócił dzień wcześniej, chyba nie będzie tak źle, jakoś dam radę i z dzieciakami i z pracą

Witajcie ponownie, Was zostawić na pól dnia to później czytania i czytania....

My właśnie wróciliśmy z usg:tak: no i nasza Julcia popisała się:-D wierciła się,przekręcała jakby nie chciała naszemu koledze pozwolić oglądać się....:laugh2:
Obejrzeliśmy ją dokładnie, oczywiście w miarę możliwości:tak:waży już 457g i wszystko jest ok...
Żadnych nieprawidłowości nie zauważył:-) co do płci to tez tym razem nie chciała pokazac się ale na 90% powiedział że dziewczynka "bo nic nie wisi ani nie sterczy"-dokładnie jego słowa:laugh2:
Gratuluję tak "dużej" i zdrowej córeczki!Ja mam wizytę w środę...Akurat 6 miesiąc wejdzie:)

Niestety z powodu problemów w pracy nie damy rady pojechać na zaplanowane wczasy jeżeli któraś z was albo ktoś z waszych znajomych ma ochotę to chętnie odstąpię miejsca zwłaszcza że wpłaciliśmy już zaliczkę (600 zł)
Wczasy są wykupione w Juracie na 2 tygodnie w WZW Jantar (Delfin) od 16.08-30.08 koszt od osoby to 1750 zł -za dwa tygodnie (125 zł za dobę ) z pełnym wyżywieniem 3 posiłki dziennie (dla dwóch osób)
Informacje pod numerem 664 722 305

Agacia nie otrzymalam od Ciebie zadnej wiadomosci na priv, jescze teraz sprawdzilam. Gdyby była to byłabys juz dopisana. Takze napisz jescze raz.

Paula, mój mąż ma firmę transportową i jeździ tirem, wraca tylko na weekendy. Ale tym razem wrócił już dzisiaj i będzie do poniedziałku:-)
Wojsko też przeżyliśmy, zobaczysz szybko zleci.
Wiem,że szybko zleci, ale tak rzadko się widzimy...we wrześniu ślub a ja muszę wszystko sama załatwiać...Koszmar...Ale dzięki za pocieszenie:)

reklama
Rano pisałam że się martwię troszkę bo dzidzia przestała kopać. Alarm odwołany:) Postanowiła się nad mamusią "zlitować" i szaleje od kilku godzin z malutkimi przerwami:)
Co do golenia, to właśnie wypróbowałam golarkę elektryczną ale nic qrde nie widze już przez ten brzuchol więc umęczyłam się straszliwie a efekt taki sobie:) Muszę znaleźć lusterko:)
Za to dzidzia żywiołowo reagowała chyba na dźwięki tej golarki bo sprzedawała mi takie kopniaki że prawie bolało:)
Jutro mam na 17 wizytę u gina w końcu! Nareszcie pooglądam jak rośnie moja kruszynka:) Może mój lekarz odważy się podpatrzeć płeć:)

Aaaa i w końcu kupiłam sobie ciuszki na ślub i idę w końcu w spodenkach i jasnej bluzce:) wszystko luźniutkie więc będę mogła duuuużoooo klusek śląskich zjeść:)

Do góry