reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

witam sie!!!!!:happy2:
ale dzien.....poł dnia spedzilismy na wybieraniu zerandoli,klamek do drzwi,kabli itp itd....jak juz wrocilismy to wyciagnelam Alexa z autka z taka goraczka ze az buchal cieplem:zawstydzona/y::-:)-:)-:)-(odrazu jak weszlam do domku nawet nie mierzylam tylko momentalnie do wanny,wymoczyl sie i bylo lepiej....wyciagnelam Go i znowu caly rozpromieniony...dałam czopka potem lezal taki biedny u mnie na raczkach i zokładem na czólku:-(myslalam ze zwariuje.....taki biedny byl,praktycznie sie nie ruszal i patrzyl od czasu do czasu na mnie takimi smutnymi slepkami:-:)-:)-(mojemu dzieciaczkowi wyłarza siekacze gorne....i tak biedny to znosi,mial 40 st goraczki,poszedl spac z 37,5 i jak dotad obudzil sie raz....a ja az boje sie isc spac...najchetniej byl koczowala i czekala kiedy sie obudzi:baffled::-:)-:)-(

reklama
ale dzien.....poł dnia spedzilismy na wybieraniu zerandoli,klamek do drzwi,kabli itp itd....jak juz wrocilismy to wyciagnelam Alexa z autka z taka goraczka ze az buchal cieplem:zawstydzona/y::-:)-:)-:)-(odrazu jak weszlam do domku nawet nie mierzylam tylko momentalnie do wanny,wymoczyl sie i bylo lepiej....wyciagnelam Go i znowu caly rozpromieniony...dałam czopka potem lezal taki biedny u mnie na raczkach i zokładem na czólku:-(myslalam ze zwariuje.....taki biedny byl,praktycznie sie nie ruszal i patrzyl od czasu do czasu na mnie takimi smutnymi slepkami:-:)-:)-(mojemu dzieciaczkowi wyłarza siekacze gorne....i tak biedny to znosi,mial 40 st goraczki,poszedl spac z 37,5 i jak dotad obudzil sie raz....a ja az boje sie isc spac...najchetniej byl koczowala i czekala kiedy sie obudzi:baffled::-:)-:)-(

Zdróweczka dla mojego zięciunia...zeby te zebiska szybko wyszły i juz go nie męczyły...biedactwo...

Oj biedny Alex, paskudne zębole

Tygrysku
to podobnie jak my....we dwojke, ja zrobie lososia z serkiem chrzanowym i nie wiem co jeszcze...najwazniejsze że kiplismy dzisiaj mojego ulubionego szampana Martini Asti :tak::tak::tak:

Tygrysku
mam jeszcze jedno pytanko do Ciebie...z tego co pamietam Ty uczylas Fifiego spania w nocy bez jedzonka-jak to robilas??moja kolezanka walczy z mala

Madziu poproszę o przepis na łososia:zawstydzona/y::-p
Co do uczenia spania Fifiego bez jedzonka to ja zastosowałam mało przyjemną metodę dla uszu ale bardzo skuteczną:zawstydzona/y: pewnej nocy kiedy nastawiłam się psychicznie że dziś koniec kropka nie ma mleczka i niech się wali i pali , przebudzającemu sie dziecku gdy zaczynał wołac o mleczko podawałam herbatkę , pierwsza noc była okropna płacz lament , eksmisja małżonka do salonu , plucie herbatką ale nie ugięłam się i mleczka nie dostał , kolejna noc jak się przebudził to juz herbatką tak nie pogardził wypił troszkę i ppo już mniejszym marudzeniu zasypiał , trwało to kilka dni jak zrozumiał że nie ma sensu się budzić bo i tak mleczka nie będzie. Ja ustanowiłam taką zasadę że mleczko dopiero może dostać ok 6 30 nie wcześniej ale teraz on sam dopiero woła o mleko o 7;-) trzymam kciuki za znajomą :tak:musi wybrać do tego noc kiedy będzie pewna że wytrzyma psychicznie lamenty dziecka bo pierwsza noc jest najgorsza .

Aaaa zapomniałam pochwalić moją juleczka...kupilismy jej dzisiaj nowe buciki i cały wieczor przynosiła mi żebym jej zakladala i chodziła w nich...prawdziwa kobitka:-D:-D:-D:-D:-D:-D

hohoh ba jak każda kobietka kocha buty:-D

Dziewczyny może jestem niedorozwinięta ale jak sie nazywa takie coś na tort co tak jak zimne ognie iskry puszcza:)? i gdzie to mozna kupić?:) Chyba jeśli się nie mylę to Mariczka miała takie cuś na torcie??:):):-p
A poradźcie mi jeszcze jaki torcik najlepiej na urodzinki tak by mała bez stresu tez mogła spróbować?:) I co w ogóle oprócz słodkości miałyście na urodzinkach?:)
to coś można kupić w każdym supermarkecie na dziale z urodzinowymi akcesoriami:tak:
Co do torta to My też mieliśmy o smaku jagodowym z bitej śmietany.A oprócz słodkści to ja miałam skromną imprezkę, zrobiłam sałatki z gyrosa , drugą z brokułami i serem feta, koreczki z szyneczki sera żółtego , fety oliwek , pieczarek marynowanych , papryczki, miesko kurczaka zapiekane na ciepło tradycyjnie w piekarniku i kurczak w panierce ala KFC do tego sosik czosnkowy i surówka z warzyw świerzych , do mięska i koreczków podałam bagietkę pokrojoną ( wszyscy byli po obiedzie więc obiadu jako takiego nie miałam) i to wszystko było

Witam kochane moje ponownie....

Brat ma kasę poświątecznie to nie ma go w domku i jest wolny komp...wiec jestem:p hahhah:tak::tak::tak:

Byłysmy u pani doktor... Mariczka ma jakiegoś wirusa....gardełko lekko czerwone i katrek i chrypka.... przepisała nam Nasivin, syropek Pulmoe to jest to samo co Eurespal, wit.C, wapno w syropku....a no i Tatum Verde na gardełko.....i jakby była marudna to nurofen mamy dać....nawet bez gorączki....

No a ja kupiłam sobie Ferweks.....na to moje połamanie.....mam nadzieje,ze nam pomoże :)

Nio uciekam ,bo mężowy wrócił.....buziaczki:* postaram sie być na bieżąco....
Kanuś - kiedy wyzdrowiejesz kochana...... A Kubuń wczoraj też nie dostał szczepionki tylko syrop pulmeo i coś do gardła. I teraz to nie wiem kiedy go zaszczepię:-(

hej

tygrys ale było ci dobrze :-)
bizniaki, madzienka a o której wasze maludy chodzą spac? Mój dzisiaj wstał o 7:20 :zawstydzona/y:
u nas snieg znowu pada :tak:
Czy Wasze dzieciaczki budzą się jeszcze w noy na mleko? Bo mój tak , tak nad ranem około 5:00 ale dzisiaj obudził się o 3:00 :szok:
Tak się zastanawiam czy on juz do 18- nastki bedzie pił mleko w nocy :szok::sorry2:
Agaciu, mój też czasem w nioy przebudza się na mleczko ale ja niemężowego wykopuję z łóżka żeby interweniował. Ja już swoje odłużyłam z cyckami. A nie mam siły tak walczyć jak nasz tygrys, bo po kilku minutach chyba u nas ąsiedzi z policją byli. Ale widzę już zmiany. Najpierw wypijał w nocy 2 a teraz jedną flachę i to coraz bliżejk ranka, więc myślę idzie ku dobremu.
biedny Aleksik. Uściski dla niego.

A my dziś robimy sobie imprezkę we dwoje. Pierwzy raz będziemy tylko sami. Kubul idzie spać a my.... nie;-):-D:-D:zawstydzona/y:

Wszytkiego najlepzego dziewczynki w Nowym 2010 Roku! Spełnienia marzeń, zdrowia i miłości:-D

Agatkas u nas to sie nazywa raca na tort i mozna kupic ja w kazdej piekarni (zazwyczaj schowane pod lada maja ale sa) w zabawkarskich i w kazdym sklepie z duperelami z cyklu swieczki, kartki itd

Oj biedny Alex, paskudne zębole

Madziu poproszę o przepis na łososia:zawstydzona/y::-p
Co do uczenia spania Fifiego bez jedzonka to ja zastosowałam mało przyjemną metodę dla uszu ale bardzo skuteczną:zawstydzona/y: pewnej nocy kiedy nastawiłam się psychicznie że dziś koniec kropka nie ma mleczka i niech się wali i pali , przebudzającemu sie dziecku gdy zaczynał wołac o mleczko podawałam herbatkę , pierwsza noc była okropna płacz lament , eksmisja małżonka do salonu , plucie herbatką ale nie ugięłam się i mleczka nie dostał , kolejna noc jak się przebudził to juz herbatką tak nie pogardził wypił troszkę i ppo już mniejszym marudzeniu zasypiał , trwało to kilka dni jak zrozumiał że nie ma sensu się budzić bo i tak mleczka nie będzie. Ja ustanowiłam taką zasadę że mleczko dopiero może dostać ok 6 30 nie wcześniej ale teraz on sam dopiero woła o mleko o 7;-) trzymam kciuki za znajomą :tak:musi wybrać do tego noc kiedy będzie pewna że wytrzyma psychicznie lamenty dziecka bo pierwsza noc jest najgorsza .

hohoh ba jak każda kobietka kocha buty:-D

to coś można kupić w każdym supermarkecie na dziale z urodzinowymi akcesoriami:tak:
Co do torta to My też mieliśmy o smaku jagodowym z bitej śmietany.A oprócz słodkści to ja miałam skromną imprezkę, zrobiłam sałatki z gyrosa , drugą z brokułami i serem feta, koreczki z szyneczki sera żółtego , fety oliwek , pieczarek marynowanych , papryczki, miesko kurczaka zapiekane na ciepło tradycyjnie w piekarniku i kurczak w panierce ala KFC do tego sosik czosnkowy i surówka z warzyw świerzych , do mięska i koreczków podałam bagietkę pokrojoną ( wszyscy byli po obiedzie więc obiadu jako takiego nie miałam) i to wszystko było

Tygrysku
dzieki za opis nocki...przekaże, może uda jej sie:tak::tak::tak:
Co do łososia to ja kupuje takiego plastrowanego.....mieszam serek śmietankowy z chrzanem i zawijam w lososia, do tego cytrynka....

A ja poprosze przepis na kurczaka a'la KFC

Witajcie u nas nocka w miare ok, ale mielismy imprezke pietro wyżej w klatce obok i tak szaleli ze u nas bylo slychac jakby impreza byla obok:szok::szok::szok:mi to nie przeszkadzalo Juli też, ale nasza madra sasiadka z dolu w takich sytuacjach wali w kaloryfer i ten dzwiek niestety nas obudzil:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
Dzisiaj mamy z P plan walic w kaloryfer kolo 6-7 jak Jula przebudzi sie, zobaczymy czy spodoba jej sie pobudka:shocked2::shocked2::shocked2::shocked2:

Julcia cos katarku dostaje ale od rana podalam jej Clemastinium, kropelki zapuscilam i masc majerankowa moze uda nam sie uratowac jej nosek....

Poza tym widze ze pusto, wszystkie mamusie szykuja się na sylwester:-D:-D:-D:-D

reklama
Do góry