reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Dzisiaj zaczęliśmy przygtowania pokoju dla maleństawa. Na razie robimy to co najgorsze: opróżniamy pokój MASAKRA. Do tej pory pełnił rolę biurowo komputerowo naukowego. Papiery notatki itp z pięciu lat studiów moich i mężusia, potem pokój stał się czymś w rodzaju biura więc sobie wyobraźcie. Myślę, że wyrzucanie potrwa jeszcze jutro i następny weekend. :baffled:
Ale o dziwo obyło się bez starcia i nawet poszlismy sobie na spacerek, popuszczać latawca:-) Przypominamy sobie jak to jest być dzieckiem:-)

reklama
No My już pogodzeni;-)
Jakoś po ślubie zaczelismy się szybciej godzić a może to dzięki córci hmm??:tak:
Ale plecy mnie już zaczynają boleć a to oznacza znowu nieprzespaną noc.
Jutro zaczynam 7 miesiąc ciąży tj. 25 tydzień. Nie potrafię sobie wyobrazić , że jeszcze od 13-15 tyg. i rodzę córcię:-):-)
Tak się cieszę i nie mogę się odczekać!!!

A teraz oglądam Nianię i gotuję na jutro rosołek.;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Marzycielko jakoś to tak działa, że po ślubie czuje się coś w rodzaju jedności i wzajemnej odpowiedzialności za siebie. Nie wiem dlaczego tak się dzieje ale to daje siłę. Oczywiście miłość jest warunkiem...

Marzycielko też mam na jutro rosołek. Na specjalne życzenie mojego mężusia:-) Bo ja to za rosołkiem nie bardzo:baffled: wszyscy się zawsze dziwią: jak można nie lubić rosołu???:confused: Ano można:happy: I zamiast rosołu je się pomidorówkę :-D

No My już pogodzeni;-)
Jakoś po ślubie zaczelismy się szybciej godzić a może to dzięki córci hmm??:tak:
Ale plecy mnie już zaczynają boleć a to oznacza znowu nieprzespaną noc.
Jutro zaczynam 7 miesiąc ciąży tj. 25 tydzień. Nie potrafię sobie wyobrazić , że jeszcze od 13-15 tyg. i rodzę córcię:-):-)
Tak się cieszę i nie mogę się odczekać!!!

A teraz oglądam Nianię i gotuję na jutro rosołek.;-)
Marzycielko, czy to nie 6 miesiac??

JUŻ KIEDYS TO KTOŚ WRZUCAŁ:

1. Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko"

1 miesiąc - 1-4 tygodzień,
2 miesiąc - 5-8 tygodzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.

2. Sposób ściągnięty z innego forum
icon_smile.gif

1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.

3. Wg gazety Claudia dodatek "Ciąża":

1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień

4. Wg encyklopedii Larousse:

1mc - 1-4tyg
2mc - 5-8tyg
3mc - 9-13tydz
4mc - 14-18tydz
5mc - 19-23tydz
6mc - 24-27tydz
7mc - 28-31tydz
8mc - 32-35tydz
9mc - 36-39tydz

Nie wiem, który przelicznik jest prawidłowy tak szczerze mówiąc :sorry2:

Marzycielko jakoś to tak działa, że po ślubie czuje się coś w rodzaju jedności i wzajemnej odpowiedzialności za siebie. Nie wiem dlaczego tak się dzieje ale to daje siłę. Oczywiście miłość jest warunkiem...

Wiesz bardzo możliwe , że tak jest bo właśnie po Ślubie Nasze kłótnie są krótsze może nie mniej wybuchowe ale na pewno krótsze:-)

Marzycielko też mam na jutro rosołek. Na specjalne życzenie mojego mężusia:-) Bo ja to za rosołkiem nie bardzo:baffled: wszyscy się zawsze dziwią: jak można nie lubić rosołu???:confused: Ano można:happy: I zamiast rosołu je się pomidorówkę :-D

A ja i cała moja rodzina kocha rosół.....:-)

Marzycielko, czy to nie 6 miesiac??

Wg mojej książki "Ciąża i poród" 7 miesiąc rozpoczyna się z 25 tyg. ciąży i trwa do końca 28 tyg.( 25-28)

Następnie 8 miesiąc 29- 32 tyg.
Następnie 9 miesiąc 33 - 36 tyg,
Następnie 10 miesiąc 37 - 40 tyg.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Swoja droga to mogloby sie to wyjasnic...nie jedna z nas sama nie wie w ktorym jest miesiacu:-)

Ja od początku lecę z tą książką. Jest bardzo fajna i mądra.Naprawdę bardzo dużo mi wyjaśniła.
Wg niej tak wygladają kolejne miesiące ciąży:

1 miesiąc 1- 4 tyg.
2 miesiąc 5- 8 tyg.
3 miesiąc 9 -12 tyg.
4 miesiąc 13 - 16 tyg.
5 miesiąc 17 - 20 tyg.
6 miesiąc 21 - 24 tyg.
7 miesiąc 25 - 28 tyg.
8 miesiąc 29 - 32 tyg.
9 miesiąc 33 - 36 tyg.
10 miesiąc 37 - 40 tyg.

Do góry