reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Kuba ma 3 zeba a już i 4 sie przebija. teraz bedzie prawdziwym kasownikiem
Od soboty pełza na brzuchu tzn bardziej jak foczka sie przemieszcza ale wystarczy że zobaczy nasze kapcie i dostaje taaaakiego speeeeeeda że hej:-D:-D:-D
i SIEDZI!!! Wreszcie troszkę .jeszcze krótko i po chwili sie przewraca ale jednak wreszcie siedzi.. Mało tego - z pomocą przymierza sie do raczkowania i wczoraj 1 raz wypił 130 ml mleka z butli. No nauczył sie ssać w chwilę!:-D. I otwiera szuflade komody...
Wczoraj były tez chrzciny mojej chrzesnicy i Kubuń we ogóle nie boji sie nowych obcych osób. jest super dzielny. a Kinia wyglądała w sukience od cioci jak laleczka porcelanowa.
BRAWO dla zdolnego Kubusia:tak: A tak się nie mogłaś doczekac. No i super że chrzcinki się udały:tak: Czekamy na foteczki

Fajne te Wasze foteliki:tak:My jezdzimy jeszcze w pierwszym bo jest od 0 do 18kg więc mamy jeszcze trochę czasu na zmianę:-)

reklama
w piątek przyjechał wkońcu mój M :tak:po półtoramiesiecznej nieobecności:-( na dwa tygodnie na urlop:tak: ciesze sie bardzo, mam w planach wykorzystac ten czas jak najlepiej:-) w sobote bylismy juz z Lenka nad morzem, moje dziecie boi sie piasku:-D mam nadzieje ze to tylko chwilowe:tak: wczoraj zaliczylismy imieniny mojego taty, a dzis zamierzamy jechac na zakupy bo w piatek ruszamy juz na Karpacz:tak: jestem taka podekscytowana:tak::-D:-D
Sawka miłego wykorzystywania urlopu i męża;-):-D

Witam poniedziałkowo
Tysiące buziaczków i jeszcze więcej przytulasków dla Jarusia, Nikodemka, Juleczki i Lenki i żebyście byli zawsze grzecznymi i najszczęśliwszymi dziecmi na świecie:tak::-)
Kokusiu mam nadzieje, ze nier masz mi za złe, ale życzonka takie śliczne ze się podpinam

Kuba ma 3 zeba a już i 4 sie przebija. teraz bedzie prawdziwym kasownikiem
Od soboty pełza na brzuchu tzn bardziej jak foczka sie przemieszcza ale wystarczy że zobaczy nasze kapcie i dostaje taaaakiego speeeeeeda że hej:-D:-D:-D
i SIEDZI!!! Wreszcie troszkę .jeszcze krótko i po chwili sie przewraca ale jednak wreszcie siedzi.. Mało tego - z pomocą przymierza sie do raczkowania i wczoraj 1 raz wypił 130 ml mleka z butli. No nauczył sie ssać w chwilę!:-D. I otwiera szuflade komody...
Wczoraj były tez chrzciny mojej chrzesnicy i Kubuń we ogóle nie boji sie nowych obcych osób. jest super dzielny. a Kinia wyglądała w sukience od cioci jak laleczka porcelanowa.
A dziś rano, co nierstety juz nie jest takie zabawne zrobił taaaaaakie mega mega kupsko, że musze prać fotelik samochodowy. poprosu posłóżył mu jako dodatkowy pampers. :szok::szok::szok::-D:-D:szok:
może później :ninja2:, bo tewraz szykujemy sie na basen.. bez tatki wprawdzie ale z familią brata. może być wesoło
Bardzo się cieszę z postępów Kubuśka, a tak się martwiłaś, widzisz i na niego przyszła pora, a zanim sie obejrzysz to będzie wciągał po 180 ml i zasuwał z prędkością swiatła.
I super ze chrzciny udane

Witam! Niestety już poniedzialek i już jestem w pracy:-:)szok::no:

W sobote kupiliśmy młodej fotelik:) Jestem bardzo zadowolona:)
Ja też już niestety w pracy, na dodatek się wkurzam, bo wszystko nie na swoim miejscu:wściekła/y:, zawsze tak jest.
Super, ze zakup fotelika sie udał i najważniejsze że jesteś zadowolona.

Agaciu, dzięki za podpowiedź spróbuję jak już wrócę do domku.
Kokusia, ciesze sie ze Natalcia w końcu spokojniejsza

Hej

Trochę mnie tutaj nie była, ale nie miałam duzo do nadrabiania :-)
Dzisiaj Mateuszek sam usiadł :tak: i przymierza się od wczoraj do raczkowania :-D.
Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów !!!

Moje dziecko od kiegoś czasu tak cięzko uspic, że ja juz czasami rycze razem z nim :-(.

Wczoraj dowiedziałam sie pewna ciekawostkę :-D. Podobno jak dziecko powie piersze "tata" to bedzie miał braciszka a jak powie "mama" to siostrzyczke :-D. Mati mówi "tatatatatata" oczywiście to nie jest jeszcze tata ale słowo mama go nie interesuje :sorry2:. Mojej siostry syn powiedział pierwsze słowo "mama" i teraz ma siostre a drugiej siostry syn tylko " tata" i ma brata :-D. Śmieszne to - taki kolejny zabobon ale dla humoru wam napisałam :-D. Chociaz nie powiem ze od wczoraj bardzo intensywnie Mateuszka ucze mówić " mama" :sorry2:.

Hey

Dzsiaj bardzo fajnie spędzilismy czas z Monią i Nikolką.
A mój M. już rozkręcił meble no i jutro jedziemy do Starachowic.
Dziwnie tak po 2 latach opuścic Wawę ale wiecie co wcale mi nie żal bo tutaj czułam się strasznie samotna .
Mam jednak parę dobrych wspomnień a najwazniejsze to poród Pysi :-)

Buziaki ode mnie i od Moni.

Moje dziecko od kiegoś czasu tak cięzko uspic, że ja juz czasami rycze razem z nim :-(.

Wczoraj dowiedziałam sie pewna ciekawostkę :-D. Podobno jak dziecko powie piersze "tata" to bedzie miał braciszka a jak powie "mama" to siostrzyczke :-D. Mati mówi "tatatatatata" oczywiście to nie jest jeszcze tata ale słowo mama go nie interesuje :sorry2:. Mojej siostry syn powiedział pierwsze słowo "mama" i teraz ma siostre a drugiej siostry syn tylko " tata" i ma brata :-D. Śmieszne to - taki kolejny zabobon ale dla humoru wam napisałam :-D. Chociaz nie powiem ze od wczoraj bardzo intensywnie Mateuszka ucze mówić " mama" :sorry2:.
moja mama mi o tym mowila a Fifi mowi mama a tata nie wuiec kto wie kto wie moze kiedys bedzie siostra hihhihi:-D:-D:-D

Witajcie po przerwie;
wakacje nam się udały, choć były stanowczo zbyt krótkie.
Młody podpatrzył starszego kolegę i raczkuje ile się da! No i próbuje na nogi wstawać.

Postaram się nadrobić co u was

reklama
Do góry