reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Hahahah Jasiu rewelacja !!!! Tez chcialabym taka roznice weieku miedzydzieciakami, musi byc duzo zabawnych sytuacji, ale takogolnie nie jest o Hanie zazdrosny i dba o nia, czy raczej balabys sie ich spuscic z oczu???????

A ja wlasnie z nudow przeczytalam watek porodowy, smiac mi sie chce ile mialysmy obaw przed porodem, a teraz nasze dzieciaczki juz takie duze. K.a.j.a a Ty nie opisywalas swojego porodu czy ja cos ominelam?/
Rzeczywiscie nie opisywalam:-(...Nadrobie to dzisiaj:-D

reklama
Hahahah Jasiu rewelacja !!!! Tez chcialabym taka roznice weieku miedzydzieciakami, musi byc duzo zabawnych sytuacji, ale takogolnie nie jest o Hanie zazdrosny i dba o nia, czy raczej balabys sie ich spuscic z oczu???????

Ogólnie jest ok i do Hanii też jest raczej przyjazny, chyba że za długo płacze, to wtedy wrzeszczy na nią, że ma być cicho, bo go już uszy bolą :baffled: Ale potrafi ją też przytulać, całować i gadać do niej.
Ale myślę, że na swój sposób przeżywa sytuację, a objawia się to tym na przykład, że wszędzie chce chodzić ze mną. Kiedyś uwielbiam zostawać u babci na noc, a teraz nawet w dzień nie chce zostać beze mnie, bo widzi, że biorę Hanię, więc on też chce. Ale mam nadzieję, że to przejściowe.

Pytia, Jasiu jest niezły agencik, czemu go nie uprzedziliscie że dzidzia moze płąkac:-D?

Pyciołku, widze że pracowite 2 tygodnie Cię czekaja. Napewno nie będzie tak źle, będzie miał ci kto Alex porozpuszczac;-)

Olcia, współczuję nocki

pracowite to chyba malo powiedziane....:-D:-D taaaa a potem matka na glowe dostanie.....:-D:-D:confused::confused:

Tłukliśmy mu całą ciążę, że dzidzia będzie tylko leżeć i płakać. Ale najwyraźniej aż takich decybeli się nie spodziewał po takiej małej istotce :-D Ostatnio Hania porwała mu autko, a on do niej: "Czy ty jesteś nienormalna, żeby auta do buzi dawać? Dostaniesz mandat!":szok:

dlatego ja chce rodzenswto dla Alexa:-D:-Dhihihih

ide wskoczyc na watek kulinarny:tak::tak:
chyba ze macie jakies szybkie pomysly na przygotowanie obiadu dla moich jutrzejszych gosci:no::no: bo moj Amo leci jutro do pracy...wiec ja juz przed 10 bede musiala zawinac Alexa,jechac autobusem do miasta, z miasta na lotnisko po tych moich przybyłych...potem z lotniska do domu i pewnie bede glodni jak nie wiem co wiec musze przygotowac cos jeszcze dzisiaj wieczorem albo po przyjezdzie z lotniska jutro na szybko:szok::szok:a ja tak nie lubie kuchni jak ktos mi sie na rece patrzy:angry::angry:....wiec nie wiem....ocipieje chyba:-D:-D

Dziś, patrząc w niebo, mogłabym sobie powiedzieć: nie cierpię poniedziałków :-D Ale leje... Zimno jak w listopadzie, porażka. Hanka przyzwyczajona do spania na dworze, nie chce mi zasnąć i marudzi. Jasiu się mnie pyta: "A po co ty nam urodziłaś tą dzidzię, jak ona ciągle płacze i płacze?":-p
Chociaż kawę zdążyłam wypić, ale i tak jestem średnio przytomna.
hahaha no dobre dobre....Pytia co mu powiedziałs??? hahaha

K.a.j.a to pisz bo ciakawa jestem jak tam na biegunie to wyglada, rodzi sie w igloo?:-D:-D:-D:-D
Pytia, niewielka zazdrosc zawsze jest nawet i u doroslych, uwazam, ze to normalne i napewno przejsciowe, ale ciekawa jestem czy takiego 3latka mozesz juz byc pewna, ze nie zrobilby malej zadnej krzywde, gdybys np na chwilke wyszla z pokoju i zostawila ich samych. Ja walsnie chcialam taka roznice wieku miedzy dzieciakami, bo jednak z takim maluchem jak terz i znow byc w ciazy wydaje mi sie to trudne, a taki trzylatek pojdzie juz do przedszkola, wiec czlowiek ma troche czasu dla siebie no i jest juz na tyle swiadomy, ze mozna mu pewne rzeczy juz wytlumaczyc tak mi sie wydaje, a przy tym jest taki ciekawski i a tyle pytan uwielbiam dzieciaczki w tym wieku :))

A ja wlasnie z nudow przeczytalam watek porodowy, smiac mi sie chce ile mialysmy obaw przed porodem, a teraz nasze dzieciaczki juz takie duze. K.a.j.a a Ty nie opisywalas swojego porodu czy ja cos ominelam?/

K.a.j.a to pisz bo ciakawa jestem jak tam na biegunie to wyglada, rodzi sie w igloo?:-D:-D:-D:-D
Pytia, niewielka zazdrosc zawsze jest nawet i u doroslych, uwazam, ze to normalne i napewno przejsciowe, ale ciekawa jestem czy takiego 3latka mozesz juz byc pewna, ze nie zrobilby malej zadnej krzywde, gdybys np na chwilke wyszla z pokoju i zostawila ich samych. Ja walsnie chcialam taka roznice wieku miedzy dzieciakami, bo jednak z takim maluchem jak terz i znow byc w ciazy wydaje mi sie to trudne, a taki trzylatek pojdzie juz do przedszkola, wiec czlowiek ma troche czasu dla siebie no i jest juz na tyle swiadomy, ze mozna mu pewne rzeczy juz wytlumaczyc tak mi sie wydaje, a przy tym jest taki ciekawski i a tyle pytan uwielbiam dzieciaczki w tym wieku :))
nooo...w iglo:-D:-D:-D:-Dobiecuje,napisze,ale pozniej bo teraz mam urwanie tylka
ale za to :ninja2::ninja2::ninja2:tu i taaaam;-)

reklama
Natalko między moimi dziewczynami tez jest trzy lata różnicy i często jest tak że zostawiam je a sama idę na strych albo na dwór rozwiesic pranie:tak:Owszem Tusi czasem zdarzy się wyrwac coś małej z ręki albo ją popchnąc "bo musi poleżec" ale ogólnie przepadają za sobą. Natalka jak rano się budzi to szuka siostry czy już wstała. A i odkąd jest mała to Tusia zaczęła się interesowac takimi dziecmi i wszystkie najchętniej by zabierała do swojego domu ale siostry to nawet babci nie odda

Do góry