reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Mój lekarz niestety uwaza ze ciąża to nie choroba i jak nie trzeba to nie należy zmieniać trybu życia... Mądrala się znalazł, mogłam go zapytać czy kiedyś był w ciąży:)

Dagulla - to jet poprostu bardzo słodka woda, weź ze sobą cytrynę i poproś żeby ci dodali do tego, wtedy jest naprawdę znośnie (ale musisz wcisnąć połowę conajmniej). Chociaż przyznam się, że ja po tym badaniu zemdlalam, hehehe, ale ja miałam podejrzenie cukrzycy ciążowej. No i weź sobie książeczkę wciągającą to ci szybko czas zleci, bo mi nie pozwolili wyjść z przychodni, bo jakby się coś stało tralalala... a i tak zemdlałam jak wyszłam po drugim pobraniu krwii w aptece, hehehe. Możesz się pocieszyć, że ja musiałąm 2 razy to przechodzić w pierwszej ciąży...
No w końcu chyba się doczekasz tych zakupów, bo ciężarnej się nie odmawia - szczury go zjedzą, hahaha!!

hej hej !

My dziś wylatujemy o 22 na Kos. Będę odpoczywała sobie ile wlezie :-)

Już sobie wyobrażam ile będę miała do czytania jak wrócę za tydzień:-)​

wracaj do nas wypoczęta !!!

sluchajcie jutro mam miec badania krwi moczu i na cukrzyce :baffled: gdzies czytalam ze ta glukoza jest ochydna czy to prawda czy jest znosnie bo jak sobie pomysle o tym jutrzejszym badaniu to az mnie skreca:baffled::baffled:

ee dasz rade ja to ostatnio musiałam tez chyba 3 razy miec bo wyszła mi cukrzyca ! weź duża butelke wody niegazowanej ! i nie jest takie straszne idzie wypić :sorry2:

A ja płaczę za moim Mariuszkiem:-(

oj tulimy !!!!!

Mi lekarz kazał przyjąć glukozę godzinę przed wizyta więc wypiję ją w domu:sorry2:
kurde ale w większości najpierw pobierają potem musisz wypić i po godzinie znów :baffled: dobrze że Ci sie tak upiekło :-)

a ja najpierw musze czekac w kolejce na pobranie krwi wtedy dadza mi glukoze i jeszcze godzine bede musiala czekac w przychodni na kolejne pobranie krwi:baffled: jak sobie pomysle e mam tam tyle siedziec to juz mi sie odechciewa:zawstydzona/y:

ja ostatnio pow ze na glukoze ide i pielęgniarki wpusćiły mnie poza kolejnością, oczywiście mohery były oburzone ale w końcu potem musze jeszcze godzine czekać ! w niektóych laboratoriach nawet jest kartka że ciężarne na cukrzyce poza kolejnością !

a ja juz żyję urodzinkami córci i kombinuje co tu zrobić :baffled: macie jakies dobre przepisy na sałatki itp ??? moze jakis wątek kulinarny, niedawno jakis murzynek nam tu sie przewijał ?!

My dziś wylatujemy o 22 na Kos. Będę odpoczywała sobie ile wlezie :-)
Już sobie wyobrażam ile będę miała do czytania jak wrócę za tydzień:-)​

Miłego wypoczynku Miśku:-)

Wrocilismy :-)
Nadrobie pozniej co sie dzialo u nas bo narazie nie mam sily, dopiero weszlismy do domku :tak: Było fajnie, wypoczelam, opalilam sie troszke, powstawiam pozniej albo jutro pare zdjec.

Wydarzylo sie cos ciekawego?

Cześć Stara:-)

A ja już wróciłam ze Starachowic.
Trochę miałam przejść z mężem bo jakoś ostatnio zdołowana jestem i się poryczałam:zawstydzona/y:
ale juz dobrze:-D

Ej z tą glukozą to mnie przestraszyłyście bo ja to takich rzeczy nie wypiję:no::-p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja juz wypoczeta i zbieram sie bo dzis mam wizyte u lekarza i pewnie usg połówkowe.

Co do glukozy to dla mnie najgorsze badanie w ciazy. Idzie sie najpierw do przychodni zey pobrali krew pije sie to badziewie (ja pilam chyba z pol godziny bo mi sie cofalo a jak bym zwymiotowala to musialabym powtarzac) i po godzinie znowu pobieraja krew. jeny jak ja sie nameczylam zeby przez ta godzine nie zwymiotowac, lezalam u siebie w domu na lozku przy otwartym balkonie i oddychalam przez godzine :-) (mialam przychodnie na przeciwko bloku) Teraz znowu mnie to czeka, pewnie dzis mi zaleci.

Oczywiscie mam nerwy przed wizyta jak tam moja szyjka wyglada, jesli dzis bedzie twarda (oby) to mam szanse na to ze juz bedzie ok. Trzymajcie kciuki.

Witam, a ja nie wiem co zrobic. Moja ginka jest na urlopie, jak jej sie konczy urlop, to ja zaczynam swoj i tak sie jakos bedziemy mijac. Zeby do niej pojsc to musialabym czekac az do 16 sierpnia. I tak sobie mysle zeby przed moim wyjazdem, tj. 1 sierpnia isc do prywatnego lekarza, zobaczyc czy wszystko ok, moze juz plec poznac. Bo czekajac jeszcze miesiac to zwariuje. Czytalam ze badanie miedzy 18 a 20 tygodniem jest wazne i boje sie ze przez te nasze urlopy cos waznego przegapie. Poradzcie mi co mam zrobic!!

Witam po weekendzie dziewczyny.

Cyprysiowa jak tam po urlopie? ;-) Będę trzymała kciuki, żeby to badanie nie było takie złe.
Czy to jest "obowiązkowe" badanie w ciąży? Bo ja czegoś takiego jeszcze nie miałam...

Mam takie pytanie, czy brałyście L4 bo faktycznie źle się czujecie, czy też dla własnego komfortu?
Mnie lekarz co wizytę pyta, a ja cały czas odmawiam, choć muszę przyznać, że poodpoczywałabym sobie przez jakiś czas...

reklama
ja juz jestem po badaniu i niebylo zle myslalam ze to bardziej slodkie jest ale co sie nasiedzialam i nasluchalam jednej baby... bylo pare ciezarnych tez na pomiar cukru i baba wyzywa ze beszczelne ze pozakolejka wchodza a kolo niej siedziala tez ciezarna i jej przytakuje :szok: a miala dosc pokazny brzuszek niewiem czy niemiala jeszcze tego badania czy chciala sie podlizac zeby ja wpuscila predzej;-)

Do góry