reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
kana161 mnie tez dzis boli glowa i to dość mocno, więc razem pokonamy ból.
Wiecie, ze mój lekarz nie daje skierowanie na krzywą cukrzycowa? Nie wiem dlaczego:-(?

Justyna - jestem za wątkiem kulinarnym, zawsze to kopalnia pomysłów w razie potrzeby!

Cyprysiowa - super, że już jesteś! Pisz jak było i wstawiaj foty. A z szyjką musi być dobrze, nie ma innej opcji!!

Co do starszych pań "życzliwych" to ja też mam sój dorobek z owymi osóbkami! Straszne to jest, ale jak byłam w ciąży z Misią to mi się kilka razy dostało, zwłaszcza od starszych panów! Kiedyś mi się jeden chciał wepchnąć w kolejkę w sklepie i mu grzecznie odpowiedziałam, że skoro ja mogę cierpliwie poczekać, to on też (byłam w 6 miesiącu ciąży ale miałąm mały brzuszek) i on mnie na cały sklep zaczął wyzywać od kretynek, że sobie wmawiam ciążę... straszne to było.
Innym razem wracałam z przychodni (miałam ją dość daleko i jechałam 30 min tramwajem) i mnie jakiś stary pryk wyprosił z siedzenia, bo jego zdaniem powinnam ustąpić starszej pani (siedziałam na siedzeniu dla matki z dzieckiem!)... jak zaczął robić awanturę na pół tramwaju, to wstałam i jej ustąpiłam, bo stwierdziłam, że koleś nie odpuści, a ja się tylko denyrwuję, i jak wstałam, to było doskonale widać bzuszek, zauważył to taki młody koleś (buzunek w dresie) i tak wsiadł na dziadka, że tamten się przestraszył i na pierwszym przystanku zmienił wagon, hehehe.
Yoka - od razu widać, że ten sam typ ludzi miałyśmy okazję obserwować, hehehe. Mi się jeszcze zdarzały sytuaje, że babka do kogoś podchodziła i mówiła "Ja chcem tu usiąść!!" mimo, że pół autobusu wolne!
Amoja siorka jak kiedyś z autobusu wysiadała, to się staruszka za nią tak rozpychała, że ją wypchnęła, siora spadła ze schodów i złamała nogę, potem się okazało, że torebka stawowa jej jeszcze pękła i teraz jak tylko źle stanie na tej nodze to już gips ma...

A ja właśnie się dowiedziałam, że moja siorka urodziłą o 2 w nocy- wszyscy czują się dobrze i orzekła, że Anglia jest stworzona do porodów! Rodziła w wodzie i poród trwał 4 godziny, na sali porodowej spędziła godzinę!! sama przecinała pępowinę, w sali obok był jej 4 letni synek, którym zajmował się tata, a przy niej 2 położne. Teraz szczęśliwa odpoczywa. Jej pierwszy poród trwał 12 godzin z wywołaniem, nawet nie ma co porównywać. Teraz jej nie nacieli więc ogólnie bajka. Dzidzia dostała 10 punktów w skali Apgar.

Madzienka tzn ja musialam kupic sama ;-)kana161 nie jest zle tak jakbys sobie poslodzila wode paroma lyzkami cukru ;-) no mnie kluli dwa razy;-) ale ja sie akurat nieboje igiel bo jestem honorowym dawca krwi;-) ale mam pecha bo juz drugi raz w mojej przychodni trafilam na mloda osobe ktora dopiero sie ucyla i jak mi wbila ta igle to jeszcze gorzej bolalo niz jak ta gruba w krwiodawstwie wbijaja:zawstydzona/y:

WITAM WAS SŁONECZKA!!!;-):-)

dagulla wiesz co moim zdaniem to te niektóre stare raszple za przeproszeniem to powinny się wstydzić za to co mówią!! Bo taka to pewnie stara panna,albo nigdy dzieci nie miała i w ciąży nie chodziła!! Wiem że jestem wstrętna,ale czasami to aż się we mnie gotuje....tak samo w autobusie....jak wsiada taka to tak zap......... na siedzenie,że o mało nóg sobie nie połamie....a jak może i jest luźniej to zmienia je czasami nawet z cztery razy....a bo to słońce jej świeci....a to tyłem do kierunku jazdy.....a to za wysoko....a to za nisko....i tak paraduje po tym autobusie wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ja bardzo szanuje starszych ludzi bo sama mam stara,bardzo schorowana babcię...która przeszła wiele operacji i przetrwała raka itd....ale jeśli chodzi o komunikację to nie dam się przekonać....ostatnio leciała taka na "lepsze" miejsce i przepychała się koło mnie nie mogąc przejść to patrząc na mnie miała taka minę jakby chciała powiedzieć że szkoda że sobie tego brzucha nie mogę na plecy zarzucić:wściekła/y: bo ona ma miejsca za mało!

YOKA UWIELBIAM CIĘ!!:-D:-D:-D:-D:-D

kana161 mnie tez dzis boli glowa i to dość mocno, więc razem pokonamy ból.
Wiecie, ze mój lekarz nie daje skierowanie na krzywą cukrzycowa? Nie wiem dlaczego:-(?

Ja też jeszcze nie dostałam skierowania a włśnie robiłam badanie krwi i moczu:confused:
Własnie zjadłam pyszneeee kanapeczki ze świeżym chclebkiem i pyszną świeżą wędlinką. Tak Nam z Nikolcią smakowałao , że ide sobie dorobić;-)

A ja wczoraj przeżyłam koszmar taki miałam dół , że ho ho . Dwie godziny przepłakałam a mój Misiek mnie pocieszał. Jak ja go Kocham:-)

Dzisiaj w nocy zaatakował mnie koszmar straszny ....że po porodzie wezmą mnie na stół i zrobią mi " groszkowanie macicy" czyli takie czyszczenie jak aborcje robią takimi rurami:szok: Aż się prawie poryczałam ale w śnie się nie dałam zabrać na stół:-D
:-D:-D:-D:-D

Marzycielko sen okropny:no:. Ja nienawidzę takich głupot. W ogóle się nie wysypiam i całymi dniami mam głupie myśli...

Yoka ja czasem myślę, że starsi ludzi nie zdają sobie sprawy ze swojego śmiesznego zachowania. Pewnie znasz rzut siatka na siedzenie:-D. W Poznaniu często praktykowany.

Marzycielko sen okropny:no:. Ja nienawidzę takich głupot. W ogóle się nie wysypiam i całymi dniami mam głupie myśli...

Yoka ja czasem myślę, że starsi ludzi nie zdają sobie sprawy ze swojego śmiesznego zachowania. Pewnie znasz rzut siatka na siedzenie:-D. W Poznaniu często praktykowany.

:-D:-D:-D:-D:-D Kocham Starauszków:-D:-D:-D:-D

A sny w ciąży sa okropnie realistyczne!!!!
Wolę jak coś miłego mi się śni.;-)

Marzycielka główka do góry...ja te mialam dołka i misiu jak czasem ze mna czyta forum to się smieje,ze myślał,ze tylko ja jestem taka niekochana, najsmutniejsza, i wogole wszystko co najgorsze....ale pocieszył się ,ze nie tylko ja tak mam ;-)
Dagulla dziekuje za information...ja krwi to bym oddawac nie mogła...masakra...ja igiełki i takie tam to nie bardzo za sobą przepadamy.....
Agawar wlaczymy z bólem głowy....na razie malutka kawka 3 in 1 nie pomogła.....

reklama
kanuś dzisiaj już jest o wiele lepiej;-)

W czwartek mam badanie kontrolne i wtedy skieruje mnie na USG połówkowe a ja już nie mogę się doczekać :tak:
A w przyszły wtorek 29 lipca idę na USG 3D z mężem. Dostaniemy płytkę DVD:-):-):-)

Do góry