Justyna - jestem za wątkiem kulinarnym, zawsze to kopalnia pomysłów w razie potrzeby!
Cyprysiowa - super, że już jesteś! Pisz jak było i wstawiaj foty. A z szyjką musi być dobrze, nie ma innej opcji!!
Co do starszych pań "życzliwych" to ja też mam sój dorobek z owymi osóbkami! Straszne to jest, ale jak byłam w ciąży z Misią to mi się kilka razy dostało, zwłaszcza od starszych panów! Kiedyś mi się jeden chciał wepchnąć w kolejkę w sklepie i mu grzecznie odpowiedziałam, że skoro ja mogę cierpliwie poczekać, to on też (byłam w 6 miesiącu ciąży ale miałąm mały brzuszek) i on mnie na cały sklep zaczął wyzywać od kretynek, że sobie wmawiam ciążę... straszne to było.
Innym razem wracałam z przychodni (miałam ją dość daleko i jechałam 30 min tramwajem) i mnie jakiś stary pryk wyprosił z siedzenia, bo jego zdaniem powinnam ustąpić starszej pani (siedziałam na siedzeniu dla matki z dzieckiem!)... jak zaczął robić awanturę na pół tramwaju, to wstałam i jej ustąpiłam, bo stwierdziłam, że koleś nie odpuści, a ja się tylko denyrwuję, i jak wstałam, to było doskonale widać bzuszek, zauważył to taki młody koleś (buzunek w dresie) i tak wsiadł na dziadka, że tamten się przestraszył i na pierwszym przystanku zmienił wagon, hehehe.
Yoka - od razu widać, że ten sam typ ludzi miałyśmy okazję obserwować, hehehe. Mi się jeszcze zdarzały sytuaje, że babka do kogoś podchodziła i mówiła "Ja chcem tu usiąść!!" mimo, że pół autobusu wolne!
Amoja siorka jak kiedyś z autobusu wysiadała, to się staruszka za nią tak rozpychała, że ją wypchnęła, siora spadła ze schodów i złamała nogę, potem się okazało, że torebka stawowa jej jeszcze pękła i teraz jak tylko źle stanie na tej nodze to już gips ma...
A ja właśnie się dowiedziałam, że moja siorka urodziłą o 2 w nocy- wszyscy czują się dobrze i orzekła, że Anglia jest stworzona do porodów! Rodziła w wodzie i poród trwał 4 godziny, na sali porodowej spędziła godzinę!! sama przecinała pępowinę, w sali obok był jej 4 letni synek, którym zajmował się tata, a przy niej 2 położne. Teraz szczęśliwa odpoczywa. Jej pierwszy poród trwał 12 godzin z wywołaniem, nawet nie ma co porównywać. Teraz jej nie nacieli więc ogólnie bajka. Dzidzia dostała 10 punktów w skali Apgar.