reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Witam popołudniowo.
Agawar spróbuj może scopolan to też działa rozkurczowo i jest odrobinę mosniejsze od no-spy a napewno można brac w ciąży. Małe opakowanie kupisz spokojnie bez recepty.

Co do masowania a raczej drażnienia brodawek to nie wskazane jest we wczesnej i w póznej ciąży ze względu na wydzielanie wtedy oscytocyny,która powoduje skórcze macicy. A najlepsze na wklęsłe brodawki są ponoc takie specjalne nakładki do kupienia a aptece.

O masowaniu brzucha to też ostatnio czytałam że raczej nie wskazane ale raczej w problematycznej ciąży. Ja całą poprzednią i obecną masuję brzuch i nic złego się nie dzieje.

Żółty ser jest nawet wskazany bo plasterek zawiera więcej wapnia niż szklanka mleka a wapń jest nam teraz bardzo potrzeny żeby dbac o kości nasze i maluszka

oceanity coś dla Ciebie
http://www.noworodek.pl/index.php?sm=2
www.MamyDziecko.pl - Jak odczytać skróty na wyniku badania USG

reklama
hej internet pare godzin mi nie dzialal a tu tyle do czytania:-) jezeli chodzi o ser to tak od niektorych slyszalam ze jak najbardziej od niektorych ze nie ale ze wzgledu na to zeby dziecko niemialo uczulenia na mleko krowie. ale ja mleko pije i serek tez jem ;-) a jezeli chodzi o sutki to czytalam duzo gaze t w stylu m jak mama itp i zawsze pisali ze niewolno ale niewim dokladnie czy w calej ciazy ;-)

Myszqa dzieki za odpowiedz ja mam podobny ale innej firmy kupilam tu w anglii, dopiero doczytalam na instrukcji ze powinam cos slyszec w drugiej polowie drugiego trymestru wiec jeszcze czs. Pewnie Twoj jest bardziej czuly:-)

Dziewczyny Wy oszalałyście...Nigdy nie zdążę nadrobić,bo musiałabym przeczytać 35 stron:sorry2: Ja na razie czekam na pierwsze ruchy mojego dzidziusia...A tu dalej nic:-( Ani jednego kopniaka...Czy Wy wszystkie już czujecie Wasze Szkraby?

ANIA ja czuję od piatku,ale bardzo nieregularnie czasami nawet wcale a jak czuję to delikatne,ale wiem że to malutka...nie martw się pytałam lekarza bo przecież sama sie martwiłam i powiedział że jeśli z dzidzią wszystko ok to nie ma się czym przejmować bo czasami nawet w 22 tyg. zaczyna się czuć ruchy:-)

Myszqa ale Ty jesteś w 18 tygodniu,a ja w 20....I nic:-( Poczekam jeszcze troszkę...a później będę się dalej martwić...Mam nadzieję,że lada dzień Kruszynka da o sobie znać:tak:

A ja właśnie wyczytałam,że obgadywałyście swoich mężów i ich oponki:-p Mój też coś tam troszkę tyje razem ze mną,ale jemu to na rękę,bo on ćwiczy i chce ważyć jak najwięcej.Także ciąża mu służy;-)

reklama
Do góry